Cum poti trece singura peste o despartire

O regulă pe care o învățăm cu toții de la viață este că toate lucrurile bune se sfârșesc, într-un final. Asta înseamnă uneori că și relațiile de dragoste se îndreaptă, mai devreme sau mai târziu, către un final care, de cele mai multe ori, ne displace total. Să știm că suntem nevoiți să spunem la revedere unei persoane care pentru noi a însemnat, până de curând, aproape întreaga lume, pare să fie o experiență greu de trecut prin și mai ales, de una singură.

treci-singura-peste-o-despartire

Da, noi femeile avem tendința să punem deseori suflet acolo unde poate nu ar trebui să-l acordăm în întregime, însă dacă n-am mai face asta, n-am mai fi noi însene. În orice caz, atunci când situația o cere și pur și simplu nu mai există cale de a salva ceea ce până de curând a purtat numele de „iubirea noastră”, fiecare dintre noi ar vrea să știe o rețetă perfectă prin care să putem șterge totul cu buretele și a o lua de la capăt. Chiar dacă ea nu există, sunt, cu siguranță, câteva lucruri pe care le putem încerca! Așa cum o veche zicală afirmă, e o lumină la capătul fiecărui tunel. Contează doar să fii orientată spre ea ca să o poți vedea.

Dacă îți displace gândul de a te îneca în propria suferință, a te autocompătimi sau a căuta consolare în expresii de genul „Ce ar fi fost dacă?” sau „Aș fi putut face ceva mai bun de atât?”, atunci înseamnă că ești mult mai pregătită de a-ți reveni decât ai fi crezut.

În primul rând, ai nevoie, ca toată lumea de altfel, de un timp în care să-ți oblojești rănile. Fie că asta înseamnă zeci de gânduri și frământări în pat în miez de noapte sau că nu-ți poți dezlipi gândurile de la imaginea lui, cumva, vei trece și peste această etapă. De asemenea, nu trebuie să-ți refuzi ocaziile de a plânge pentru a te elibera. Plânsul nu este un semn de slăbiciune, ci doar o dovadă că ești om și ai sentimente. În cazul despărțirilor, plânsul ajută mai mult decât ar face-o sfaturile amicale ale apropiaților. E modalitatea corpului nostru de a da drumul sentimentelor pe care le avem pentru el.

Mai departe, acordă-ți timp pentru tine și fă ceva cu acesta. Ascultă muzică, ieși la cumpărături cu prietenele, vizionează filme de comedie, joacă-te cu animalul de companie (dacă ai unul) sau găsește orice alte mici preocupări care să-ți amintească de faptul că viața ta poate fi la fel de frumoasă și fără prezența lui. Orice ar fi, încearcă să te ții deoparte de lumea online-ului, a telefonului mobil și a modalităților prin care îl poți contacta. Ca să fii sigură că nu vei mai fi tentată să faci asta, ai putea începe prin a șterge conversațiile, numărul de telefon și orice altă formă de a-l putea contacta. Să te întorci mereu în trecut nu este cea mai bună soluție de a păși încrezătoare spre viitor, căci nu ai face decât să repeți aceleași greșeli, iar tu, cu siguranță, vrei să înveți ceva din ele ca să le poți evita data viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here