4 pași în deschiderea unui blog gratuit

Dacă e un lucru pe care Internetul îl poate face pentru toată lumea, acela este faptul că le permite tuturor să aibă un cuvânt de spus în privința oricărui aspect. Libertatea de exprimare predomină în mediul online, cu atât mai mult cu cât ea s-a transformat, prin arta blogging-ului, în ceva mai mult decât simple păreri sau cuvinte spuse în câteva comentarii la diverse materiale. Blogging-ul este o artă, fără îndoială, mai ales pentru persoanele care au și ceva talent în ale scrisului. Cunoaștem cu toții câteva zeci de blog-uri pe care poate le urmărim la intervale regulate de timp , și cu siguranță avem câte un blog sau două cărora le suntem cititori fideli. Probabil că de multe ori ne-am dorit să fim chiar noi autorii unui blog care să fie la fel de urmărit și citit de câteva zeci sau chiar mii de utilizatori din toată țara. Dar ce-ar fi dacă ne-am hotărî, peste noapte, să avem propriul nostru blog, micul nostru colț online în care să ne putem așterne cuvintele pe pagină fără a fi deranjați de nimeni? Putem începe foarte simplu, deschizându-ne un blog gratuit.

pasi-creare-blog-gratuit

Pasul 1 – Decizia

Acesta este primul pas pe care trebuie să-l facem în deschiderea unui blog gratuit: decizia. Odată ce în mintea noastră s-a cuibărit acest gând și suntem determinați să ne ținem de treabă, trebuie să trecem la…

Pasul 2 – Alegerea platformei

Pentru a deschide un blog gratuit, avem nevoie de o platformă online. Marea majoritate a oamenilor sunt familiarizați cu platforma de wordpress, însă mai există nenumărate alte platforme care permit crearea unui blog gratuit. Trebuie doar s-o alegi pe cea care-ți place mai mult.

Pasul 3 – Crearea blog-ului

Formularul de înregistrare pentru crearea unui blog gratuit este, în esență, același. Ai nevoie de un nume specific blog-ului tău, o adresă de e-mail cu care să te înregistrezi și completarea câtorva date cu caracter identitar – nume, prenume, oraș, vârstă și așa mai departe.

Pasul 4 – Personalizarea

Odată blog-ul creat, poți trece la partea cea mai frumoasă a acestui proces: construirea sa. Începând cu modul în care vrei să arate și până la widget-urile pe care vrei să le folosești, tipul de font și specificul pe care îl dorești, un blog gratuit ar trebui să arate ca un fel de mini-reprezentare a personalității tale. La urma urmei, este spațiul tău, pe care-l modelezi așa cum ți-l dorești. Conținutul acestuia te va reprezenta, iar imaginile pe care alegi să le postezi vor vorbi atunci când cuvintele vor fi de prisos. Căci acesta este și ultimul pas din crearea unui blog gratuit de magazin online

Pasul 5 – Conținutul blog-ului

Tu alegi despre ce vrei să scrii sau ce tip de informații îți dorești să împărtășești cu publicul pe care ți-l vei forma. După ce ai realizat ceva conținut pentru blog-ul tău, începe procesul de promovare a acestuia. Iar aici, nu trebuie să-ți mai spunem noi cum să o faci. Pornește de la prietenii pe care îi ai, căci acesta este primul pas în răspândirea veștii despre blog-ul tău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here