Comportamente defensive care distrug intalnirile online

Intalnirile online pot fi minunate, deoarece ne expun la mii de oameni mai multi decat am fi avut sansa sa ne intalnim prin cercurile noastre normale. Dar poate fi si ingrozitor, pentru ca ne expune la respingere de catre mai multi oameni decat am fi fost respinsi de obicei.

In trecut, probabil ca am fi intalnit doar o mana de potentiali parteneri si am fi fost respinsi de cativa dintre ei, de obicei cu o anumita forma de explicatie personala si responsabilitate. In intalnirile moderne, s-ar putea sa experimentam micro-respingeri de catre sute de oameni intr-o saptamana (fiecare glisare la stanga poate fi experimentata ca o respingere) si de nenumarati altii care nu pot trimite niciodata mesaje text dupa potrivire, pot renunta la conversatie, pot sa nu raspunda la un mesaj , poate sa nu planifice niciodata o intalnire, sa te poata ridica la o intalnire, sa dispara dupa o intalnire, sa dispara dupa sex – si asa mai departe.

Creierele noastre nu sunt conectate pentru a experimenta si procesa acel volum de respingere constanta si consecventa si se pot retrage in mod natural si defensiv intr-o serie de minciuni si comportamente de protectie pentru a ne mentine stima de sine .

In timp ce aceste tipare ne-ar putea proteja de a fi raniti, de asemenea, ne impiedica sa ne prezentam pe deplin cu autenticitate , deschidere si vulnerabilitate in cautarea iubirii. Si daca nu ne prezentam, este posibil sa nu gasim niciodata ceea ce cautam. Iata cateva dintre cele mai comune comportamente defensive si credinte care ar putea sa va impiedice in cautarea iubirii.

,,De unde stiu ce aroma de ciocolata este perfecta pentru mine?”

Citeste: Daca cineva nu este perfect, atunci acea persoana nu este pentru mine. Cat de des ati exclus imediat pe cineva pentru ca nu va placea ce purta, pentru ca erau prea linistiti sau prea vorbareti (oamenii fac lucruri ciudate cand sunt nervosi), pentru ca au hobby-uri diferite fata de ale voastre sau pentru ca poate  exista cineva mai bun dupa colt?

Imi voi aminti intotdeauna o intalnire pe care am mers. Spre sfarsitul serii, barbatul cu care am fost a spus ca, daca partenerii ar fi ca ciocolata, ar fi avut nuga de vanilie de multi ani (de curand incheiase o relatie de lunga durata) si nu era sigur cum s-ar putea sa stie ce alte arome sunt acolo sau care ar putea fi aroma perfecta pentru el. Nu eram sigur ce raspuns sa-i dau, dar eram sigur ca, daca se uita cu indrazneala la toate celelalte bomboane din cutie, nu va fi multumit de chili-ciocolata-aluna pe care o ofeream si ca nu ar fi in interesul meu sa raman in picioare in timp ce isi manca drumul printr-o intreaga cutie de ciocolata pentru a afla ce voia.

Amintiti-va ca oamenii nu sunt ciocolata, ca oamenii au mai multe fatete (nimeni nu este doar o aroma) si ca chiar si cel mai bun lucru va avea defecte.

Nu am simtit o conexiune

Nu exista chimie imediata, nu merge. Un alt comun. Chimia ne minte tot timpul. Uneori simtim asta zing instantaneu, dar de multe ori nu. Gandeste-te la Rachel si Ross (OK, ma intalnesc aici). Ideea este ca chimia este dificil de definit si trebuie sa avem o anumita atractie sexuala fata de un partener, dar aceasta atractie poate creste adesea. Uneori, cand spunem ,,atractie sexuala”, ne referim cu adevarat la ,,un model pe care il recunosc” (si acest lucru poate fi un lucru rau). In mod ideal, chimia se bazeaza atat pe aspectul fizic, cat si pe lucrurile mai intangibile pe care le invatam despre o persoana pe masura ce o cunoastem – bunatatea lor, simtul umorului, felul in care ochii lor sclipesc intr-o anumita lumina, modul in care isi privesc cainele .

Problema este ca trebuie sa ramaneti o vreme pentru a afla daca aveti chimie dincolo de elementele de baza ale ,,acestei persoane este fierbinte, vreau sa fac sex cu ele”.

Uneori oamenii se indragostesc la o prima intalnire, dar abordarea mai realista este sa simtiti o forma de curiozitate, conexiune sau placere si sa lasati timp pentru ca lucrurile sa se dezvolte, in loc sa inchideti imediat lucrurile daca nu va indragostiti de prima data cand ii vezi. Gandeste-te la prietenii tai cei mai apropiati. Stiati ca veti fi cei mai buni prieteni prima data cand ii intalniti? Probabil ca nu. De ce este diferit intalnirile?

,,Doar vazand ce este acolo.”

Daca as avea un dolar pentru fiecare data cand am vazut acest lucru pe un profil Tinder, as putea sa ma abonez la Tinder Platinum. Daca intri in lumea intalnirilor fara sa simti deloc ceea ce iti doresti sau daca vrei doar sa vezi cine este acolo, este putin probabil sa te conectezi cu oamenii cu intentie sau sa pui la lucru lucrurile de care ai nevoie pentru a gasi ceva semnificativ . Probabil ca veti avea o experienta destul de medie si probabil veti pleca simtind ca oamenii de acolo nu v-ar merita timpul, pana la data viitoare cand sunteti singur, plictisit sau frustrat sexual. Repetati ciclul de repere si veti descoperi probabil ca deveniti mai deziluzionati si aveti de fiecare data o experienta mai vapida, mediata cel putin partial de propria lipsa de implicare in proces.

,,Tocmai s-a stins.”

Lucrurile vor disparea intotdeauna cand nu depui efort. Vrei sa ajungi la o slujba, sa le spui ca nu esti sigur daca este slujba ta de vis, asa ca imi pare rau – dar ca vei avea o pauza de pranz extra-lunga si vei veni tarziu in fiecare zi in timp ce o lucrezi afara?

Daca exista un rau pe care as putea sa-l chem in intalnirile online, este efortul minim pe care oamenii il depun. Multe dintre acestea se refera la contextul si structurile din lumea si tehnologia intalnirilor: gama larga de oameni disponibili pentru a se intalni, numarul de intalniri pe care ati putea continua, stiind ca un alt meci este intotdeauna la colt, usurinta de a trimite un mesaj text fata de a apela pe cineva si confortul de a vedea pe cineva timp de 30 de minute la cafea, in loc sa va angajati la o cina completa.

Nu pledez pentru intoarcerea la vremurile bune, unde s-ar putea sa ne intalnim doar cu doi oameni, sa mergem la dansuri si cine la biserica cu amandoi, sa purtam manusa parintilor lor la prima intalnire si ne-am casatorit cu unul dintre ei. Dar sugerez sa depunem cel putin la fel de mult efort la o intalnire ca la un prieten bun (dar nu cel mai bun). Vrem sa fim interesati si plini de speranta in legatura cu conexiunea, sa le punem intrebari despre ei insisi, sa comunicam semi-regulat, sa oferim raspunsuri atent la intrebari si sa punem intrebari semnificative dincolo de ,,cum a fost ziua ta?”, Sa tinem cont de preferintele lor , sa le oferim o parte rezonabila din timpul si interesul nostru, sa ne prezentam cand spunem ca vom face si sa le tratam cu bunatate. Doar pentru ca cineva este un chip pe un ecran sau un numar de telefon pana acum nu-l face de unica folosinta.

Exista, desigur, un timp pentru a lasa o conexiune sa plece, iar acel moment este dupa ce i-ai dat o incercare aprinsa, ai petrecut timp cu cineva sau ai vorbit cu ei si ai realizat ca incompatibilitatile fundamentale inseamna ca o relatie nu este posibila.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole