De ce barbatii devin nervosi cand femeile devin emotionale?

Barbatii devin uneori nervosi cand femeile au sentimente puternice. Nu conteaza daca este speriata, trista, suparata sau chiar fericita. Chiar si atunci cand femeile spun absolut clar ca nu sunt suparate pe partenerul lor sau pe sotul lor, barbatii se pot simti in continuare anxiosi.

Pentru a-si gestiona propria anxietate, barbatii incearca adesea sa-i linisteasca pe femei atunci cand sunt emotionale sau intervin repede pentru a ,,repara” tot ceea ce ii deranjeaza sau sa-i convinga ca nu au un motiv intemeiat sa fie suparati; orice se pot gandi pentru a calma femeile. Pentru o multime de baieti, suferinta partenerului lor devine cel mai important lucru si nu se pot intampla multe altele pana cand nu se va ingriji.

De ce o femeie este destabilizanta emotional in mod deschis pentru anumiti barbati? De ce acesti barbati gasesc imposibil de ignorat emotiile femeilor? La fel ca majoritatea lucrurilor care au legatura cu relatiile, raspunsul este destul de complicat.

Aceasta problema apare adesea in timpul unei cearta. Barbatii tind sa fie mai confortabili cu faptele decat cu sentimentele. Atunci cand o cearta devine mai emotionala, barbatii se pot simti dezavantajati necaracteristic, ca si cum ar juca un joc in deplasare pe terenul de acasa al sotiei / partenerului. Barbatii incearca adesea sa ,,castige” argumente, plecand spre ofensiva, spunandu-le sotiilor / partenerilor ca ,,sunt isterici” sau ii imping sa ,,se calmeze si sa aiba sens”, incercand sa mentina lucrurile concentrate pe campul lor de fapt si probleme practice si facand tot posibilul pentru a tine toate emotiile in afara lor.

Chiar si atunci cand emotiile sotiei / partenerului lor nu au nimic de-a face cu ele, barbatii se pot simti in continuare obligati sa reduca acele emotii, deoarece sunt adesea crescuti pentru a se simti responsabili de fericirea femeilor . Daca femeile sunt nemultumite de ceva, barbatii sunt adesea crescuti sa creada ca au esuat intr-un fel. Puteti vedea cum acest lucru duce la lupte repetitive pentru putere. Femeile simt adesea ca nu pot face legatura intima pe care o cauta cu sotii / partenerii lor. S-ar putea sa afle ca, daca vor arata un pic de suferinta, el va incepe sa se aplece si sa acorde mai multa atentie.

Desi acest lucru este initial eficient, dupa un timp barbatul ar putea fi mai putin receptiv la suferinta sotiei / partenerului, asa ca ar putea sa-si intensifice expresia emotiei, care este din nou eficienta pentru o vreme, pana cand nu este, si lucrurile continua sa escaladeze de acolo.

Un alt motiv pentru care barbatii pot fi atat de deranjati de sentimentele puternice ale femeilor este ca barbatii se simt in secret inadecvat din punct de vedere emotional in comparatie cu sotiile / partenerii lor. La un anumit nivel, majoritatea barbatilor recunosc ca nu sunt la fel de bine emotionali ca sotiile / partenerii lor. Sotiile / partenerii lor par sa aiba emotii mai puternice, au mai usor sa-si exprime sentimentele si sunt mai empatici, raspunzand la sentimentele altor persoane. La un  nivel inconstient , multi barbati se sperie ca este ceva in neregula cu ei atunci cand nu au tipurile de raspunsuri emotionale pe care le vad in sotiile / partenerii lor.

Tatal meu a murit cand eram tanar. Imi iubeam tatal si eram foarte apropiat de el si am decis ca vreau sa-i spun elogiul. Cea mai mare teama a mea nu era ca nu as putea trece, ci ca nu as plange, ceea ce mi-ar confirma cea mai groaznica teama fata de mine, ca sunt un fiu de catea rece si fara inima. Am plans atat de mult in timpul elogiului, incat rabinul a incercat in repetate randuri sa ma indeparteze de lutru. Desi deranjat, am simtit si un sentiment enorm de usurare. Asa cum elefantul le-a spus chinuitorilor sai: ,,Sunt o fiinta umana!”

Interesant este faptul ca Freud a teoretizat ca atunci cand fetele mici ar vedea penisul fratelui sau tatalui, ar simti invidia penisului si s-ar judeca ca fiind inadecvate. Pe de alta parte, baietii mici sunt martori la manifestarea deschisa a emotiilor mamei si surorii lor mult mai mult decat fetele mici vad un penis, totusi nu i se pare ca lui Freud i-a trecut prin minte ca acei baieti ar putea simti invidie emotionala si se vor judeca ei insisi ca fiind emotionali. inadecvat.

Legat de acest sentiment de inadecvare este teama care vine din intelegerea faptului ca sentimentele puternice pot fi contagioase. A fi in preajma altor oameni care exprima sentimente puternice este la fel de contagios ca un cascat. Cand femeile sunt mai emotionale, este probabil ca barbatii sa simta agitatii interne ale unor sentimente pe care au fost invatati sa le suprime. In general, acesta nu este un proces pe care barbatii il constientizeaza, stiu doar ca se simt din ce in ce mai incomode si vor sa faca tot ce pot pentru ca acesta sa se opreasca.

Cand barbatii se simt incomod in fata sentimentelor puternice ale femeilor, ar putea folosi trei niveluri crescande de mecanisme de aparare.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole