Cel mai bun matematician al lumii este un roman – Daniel Breaz profesor universitar

Cel mai bun matematician al lumii este un roman – Daniel Breaz  profesor universitar

Din aproape 4500 de matematicieni din lume, Institutul de Cercetare pentru Ştiinţe Matematice din cadrul Universităţii Kyoto îi va decerna pe data de 21 macel-mai-bun-matematician-al-lumii-este-un-roman-daniel-breaz-profesor-universitari, la Osaka, românului Daniel Breaz premiul de „cel mai bun cercetător din lume în 2009 în teoria geometrică a funcţiilor”.

Cine este Daniel Breaz? Este un profesor universitar, doctor în matematică, în vârstă de 35 de ani. A participat la 50 de conferinţe naţionale şi internaţionale şi a scris 10 cărţi de specialitate şi peste 100 de articole ştiinţifice publicate în marile jurnale din lumea întreagă. Din 2001 colaborează cu matematicieni din afara ţării, realizând lucrări de matematică împreună cu profesori din Japonia, Canada, Turcia sau Egipt.

Anul acesta, pe lâcel-mai-bun-matematician-al-lumii-este-un-roman-daniel-breaz-profesor-universitar1ngă invitaţia din mai de a merge în Japonia să primească premiul, Daniel Breaz este invitat şi la Universitatea Kultur din Istanbul de a participa la o şcoală de vară din luna august a acestui an, unde va ţine cursuri la 50 de doctoranzi din lume.

El deţine la ora actuală funcţia de preşedinte executiv al PSD Alba, este consilier local, iar anul trecut a candidat din partea partidului său pentru un post de europarlamentar.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole