cea mai frumoasa casa – casa mult dorita

cea mai frumoasa casa – casa mult dorita

Piesele de mobilier din ratan şi bambus sunt la mare căutare, ele fiind potrivite pentru orice încăpere.

Amenajările interioare care folosesc elemente naturale sunt la modă, mai ales că ele oferă un plus de prospeţime încăperilor.
 
Specialiştii în design recomandă celor care vor să abordeze un stil exotic, african, mobilierul din fibră vegetală. „Este bine să se evite asocierea elementelor naturale cu cele clasice sau cu un stil ultramodern“, spune Wanda Dinu, designer de interioare la firma Unid Design. Acest tip de mobilă este foarte indicat persoanelor nonconformiste, care vor să iasă din tipare construindu-şi un spaţiu interior unic şi îndrăzneţ. „Piesele realizate din fibre naturale asigură originalitatea locuinţei. Executate manual, ele adaugă exotism“, spune Silviu Ionescu, product manager al Mobexpert.

De la etno la elegant

Mobilierul din ratan se poate folosi în toate spaţiile funcţionale. „Este un material care conferă unicitate fiecărei piese deoarece se lucrează manual. Practic, fiecare piesă este o operă de artă“, explică Toni Anastasiei, designer de interioare la Arhitectural Design, din Bucureşti. Specialiştii de la Mobexpert au inclus piesele de mobilier din ratan în colecţia etnic-şic, ea conţinând atât canapele din ratan cu tapiţerii din fibre naturale, cât şi seturi pentru dormitoare. Ratanul poate fi utilizat pentru a obţine stiluri şi forme care variază de la cele cu accente etno la cele elegante.

Combinaţii cu materiale textile

Realizată în stil asiatic, mobila din bambus este uşor de manevrat şi de întreţinut. Materialul este foarte permisibil, oferind posibilitatea de a fi lucrat uşor, asortat cu diferite culori şi chiar cu mai multe materiale. „Poate fi combinat cu materiale metalice, cromate, obţinând contraste de mare efect“, spune Silviu Ionescu. Pentru a completa aceste piese de mobilier, recomandă Toni Anastasiei, este bine să fie alese materiale textile în culori calde, precum crem, bej sau maro.

Confortabil şi original

Piesele de mobilier realizate din zambilă de apă au aspect natural şi îndrăzneţ. Împletitura din zambilă de apă oferă un aspect fin şi nu prezintă protuberanţe neregulate, care ar putea distruge materialele textile. Zambila de apă este cea mai rezistentă fibră şi cea mai flexibilă, asigurând confort şi durabilitate. Paleta coloristică naturală le face să se încadreze firesc şi armonios în orice interior.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole