casele unde oricine ar vrea sa se mute

casele unde oricine ar vrea sa se mute

Lista contine tari unde femeile au cele mai multe privilegii cand vine vorba de sanatate, financiar si egalitatea intre sexe.

Norvegia

Prin lege, toate companiile trebuie sa aiba 40 % femei angajate. Astazi, 50% din posturile guvernamentale sunt conduse de femei.

Danemarca

Femeile au cel mai mare grad de angajare din lume. Si cea mai mica diferenta intre salarizarea femeilor si cea a barbatilor.

Finlanda

Femeile au optiunea de a sta acasa dupa ce nasc, pana copilul face 3 ani. Companiile unde sunt angajate trebuie sa le pastreze job-ul.

Noua Zeelanda

Pe 19 septembrie 1893, Noua Zeelanda a fost prima tara care a acceptat ca femeile sa voteze. Femeile detin 3 pozitii constitutionale : prim-ministru , seful politiei si guvernator general.
 
Canada

La sporturile Olimpice din 2006, femeile atlete au castigat mai bine de jumatate din medalii.
Au avut parte de multe facilitati : sponsorizari si multe oportunitati in sport.

U.K.

Multumita organizatiei guvernamentale Protectia Copilului anul acesta, mai bine de 2 milioane de copii vor primi bone platite de stat.

Germania

Angela Merkel, prima femeie a fost aleasa cancelar in Germania. In prezent se bucura de 80% din voturi. Cea mai mare clasare in topul joburilor pentru femei.

Australia

Guvernul australian studiaza fenomenul violentei domestice. Doresc sa implementeze ideea ca barbatul sa paraseaca casa si nu femeile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here