Ce distruge o prietenie buna

prietenieIntotdeauna m-am uitat la seriale si la prieteniile din filme, ma gandeam cat de realiste sunt. De exemplu in Friends, Sex and the city, Cougar Town, unde sunt multe exemple de prietenie. Ele dureaza de ani, se descurca prin greu si prin bine, se intalnesc regulat, sunt sincere una cu alta.

Prieteniile foarte apropiate necesita munca multa, dedicare si efort din ambele parti. Au nevoie de vointa din partea fiecaruia. Uneori lucrurile se mai precipita, insa altele sunt de-a dreptul serioase si pot strica o prietenie. Iata care sunt.

Gelozia. Este naturala in fiecare dintre noi, la un moment dat, invidia. Invidioase pe un job, pe un iubit, pe situatii, dar cand invidia devine si mai puternica, plina de resentimente, inseamna ca problemele reale au inceput. Daca prietena ta nu se bucura pentru tine, inseamna ca trebuie sa te intrebi daca prietenia voastra mai are putere.

Feedback negativ, comunicare zero. Sunt momente in care avem nevoie de sinceritate, dar cand onestitatea devine o forma de a insulta si de a rani, totul devine urat. Comunicarea si sinceritatea sunt importante intr-o relatie de prietenie reala, dar trebuie sa fie si respeect, dragoste si sensibilitate. O prietenie constructiva. Daca prietena ta te face sa te simti prost si la pamant, ca sa se simta ea bine, inseamna ca prietenia ei nu te ajuta deloc.

Egoismul. Uneori, nevoile ei sunt mai importante decat ale tale si ale tale mai importante decat ale ei. Totusi, prietenia inseamna mereu prieteni si nevoile lor, asa ca trebuie sa dai ca sa primesti si viceversa.

Lipsa reciprocitatii. Esti mereu singura care o cauta pe prietena ta? Esti singura care vrea sa petreceti timpul impreuna? Unii oameni nu sunt buni la a initia intalniri si conversatii, dar daca prietena ta face asa mereu, te face sa nu te simti o prioritate in viata ei.

Judecatile. Judecata intr-o prietenie poate distruge spiritul, increderea in sine si increderea in celalalt. Daca prietena ta nu iti accepta deciziile, punctele de vedere sau isi impune singura ideile ca fiind cele mai corecte, inseamna ca nu iti da voie sa fii libera. Fiecare e diferit si puteti fi prietene foarte bine, dar in cazul asta poate nu e ea prietena ta.

Daca dai de aceste greseli in relatia ta de prietenie, nu inseamna neaparat ca prietenia voastra e gata. Incearca sa vorbiti despre voi si grijile voastre pentru a repara o frumoasa experienta de viata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here