Barry Gibb

Care este valoarea netă a lui Barry Gibb?

Barry Gibb este un cântăreț, compozitor și producător prolific, care are o netă de 140 de milioane de dolari. Barry a câștigat faima și a avea ca o treime din trupa, Bee Gees. Grupul a fost deosebit de popular în anii 60 și 70. The Bee Gees este unul dintre cei mai de succes grupuri pop din toate timpurile, cu vânzări record de peste 220 de milioane. Singurii artiști din istorie care au vândut mai multe albume sunt Elvis, Michael Jackson, The Beatles, Garth Brooks și Paul McCartney (în calitate de artist solo). În cele din urmă, au fost nominalizate la 14 premii Grammy, câștigând 9. Bee Gees au fost formați din Barry și frații săi, gemenii Maurice și Robin Gibb.

În afara muncii sale cu Bee Gees, Barry sa bucurat de o carieră solo de succes, compozitor și producător. Pe 8 februarie 2015, Barry primit premiul Grammy pentru întreaga activitate.

În timp ce toți frații săi au murit, Barry sa bucurat de o carieră muzicală care a durat mai mult de șase decenii. În 1994, a fost inclus în Songwriters Hall of Fame alături de frații săi. Mai târziu, în 1997, Barry a fost inclus și în Rock and Roll Hall of Fame. Gibb a câștigat laudele critice pe scară largă pentru talentele sale vocale, iar unii știu unul dintre cei mai mari cântări din istorie.

Tinereţe

Barry Alan Crompton Gibb sa născut la 1 septembrie 1946 în Douglas, Insula Man. La o vârstă fragedă, Barry a suferit arsuri grave după un accident care a implicat ceai fierbinte. A rămas cu opărire severă și, ca urmare, a petrecut peste două luni în spital.

Soții Gibbs au format o trupă în Manchester când erau încă destul de tineri. Barry sa mutat apoi cu familia sa din nou la Redcliffe, Australia. În această perioadă, frații Gibbs și-au început primul grup împreună, Barry, Maurice și Robin formând toți un trio. Cu toate acestea, ei au început să aibă un succes autentic abia atunci când cei trei băieți s-au mutat înapoi la Manchester.

Bee Gees

În 1955, frații Gibbs au format un grup numit Rattlesnakes. Barry a cântat și a cântat la chitară, în timp ce Robin și Maurice au cântat și ele. În plus, un bărbat pe nume Paul Frost a cântat la tobe, în timp ce un alt muzician pe nume Kenny Horrocks a cântat la bas. Inițial, grupul a cântat în localuri mici, locale din Manchester.

După ce s-au mutat în Australia, cei trei frați Gibbs menționați mai sus s-au unit ca un trio. În timp ce locuia în Queensland, grupul sa numit Bee Gees pentru prima dată. Nu după mult timp, grupul a început să apară televizorul pentru prima dată și a semnat un contract de înregistrare cu Festival Records. Single-ul lor de debut, „The Battle of the Blue and the Grey”, a fost scris de Barry și a lansat succesul lor inițial.

Până la sfârșitul anilor ’60, Bee Gees aveau un succes destul de mare cu single-ul „New York Mining Disaster 1941”. În acest moment, bateristul Colin Petersen și chitaristul Vince Melouney s-au alăturat celor de la Bee Gees. După ce au făcut turnee în Europa și SUA în urma acestui succes, au lansat un single de top în topurile din Marea Britanie, intitulat „Massachusetts”. Acest lucru sa dovedit a fi destul de epuizant, iar în 1967, Barry și Robin s-au prăbușit amândoi din cauza unor căderi nervoase în timpul unui zbor internațional.

Getty

În acest moment, toți cei trei frați concurau și pentru controlul creativ asupra grupului. În 1970, Barry și-a început cariera solo pentru prima dată, iar grupul părea să se despartă. În anii 70, Bee Gees s-au întors împreună și au lansat o serie de hituri uluitoare în următorul deceniu. Acestea au inclus single-uri precum „How Deep Is Your Love”, „More Than A Woman”, „Stayin’ Alive” și „You Should Be Dancing”.

Aceasta a marcat apogeul popularității lor în timpul așa-numitei „epoci disco” de la mijlocul anilor ’70. Au devenit și mai emblematice ale erei disco atunci când au contribuit la coloana sonoră la „Saturday Night Fever”, ajutând coloana sonoră să vândă peste 40 de milioane de discuri. Gibb a avut, de asemenea, un mare ca compozitor în această activitate de succes. La un moment dat, el a scris patru melodii, toate acestea ajungând în cele din urmă în topuri una după alta. Două dintre aceste cântece au fost de Bee Gees, o a fost interpretată de Andy Gibb, iar a patra a fost interpretată de Yvonne Elliman. Acesta este un record de compoziție foarte rar, care nu a fost niciodată depășit.

De-a lungul următoarelor decenii, Barry sa angajat într-o carieră solo care a continuat până în epoca modernă. În 2020, Gibb și-a anunțat cel mai recent album, intitulat „Greenfields”.

Relații

În 1966, Barry Gibb sa căsătorit cu o femeie pe nume Maureen Bates la vârsta fragedă de 19 ani. Au trăit împreună pentru o perioadă relativ scurtă de timp înainte de a divorța în 1970. Nu după mult timp, Gibb a cunoscut-o pe Linda Gray, o fostă domnișoară Edinburgh. S-au căsătorit mai târziu în 1970. Pe această relație lor, Barry și Linda au avut cinci copii împreună.

(Fotografie de Kevork Djansezian/Getty Images)

Imobiliare

În 1981, Barry a plătit 1,58 milioane de dolari pentru un conac pe malul apei din Miami. Este același lucru cu a cheltui aproximativ 4,6 milioane de dolari în dolari de astăzi. Conacul de 16.000 de metri pătrați se află pe un teren de 1,6 acri. Astăzi, proprietatea valorează aproximativ 25 de milioane de dolari.

În 2006, au apărut rapoarte că Gibb și soția sa plănuiau să cumpere fosta casă a lui Johnny Cash din Tennessee. Perechea a plătit în cele din urmă 2,3 milioane de dolari pentru proprietatea cu șapte dormitoare, care a fost construită inițială în 1968 pentru Johnny Cash. Din păcate, planurile lor de a renova casa istorică s-au încheiat cu un dezastru când a izbucnit un incendiu, distrugând complet cea mai mare parte a proprietății regretatului rockstar. Deși familia Gibb a anunțat apoi planuri de a construi o nouă casă lângă epava fumegătoare, Barry a decis în cele din urmă să vândă casa pur și simplu în 2014 pentru 2 milioane de dolari.

Articolul precedentHarvey Levin
Articolul următorUrijah Faber

Related Articles

Ultimele articole