Ann Wilson

Care este valoarea netă a lui Ann Wilson?

Ann Wilson este un muzician american care are o netă de 18 milioane de dolari. Wilson este cel mai bine pentru că a fost solistul trupei rock Heart. Pe lângă faptul că este cântăreața principală, Ann este și flautist, compozitor și ocazional chitarist.

Heart a lansat 15 albume de studio, inclusiv 3x Platinum „Little Queen” (1977) și „Bad Animals” (1987) și 5x Platinum „Heart” (1985), iar trupa este cunoscută pentru single-uri de succes precum „Magic” . Om”, „Nebun de tine”, „Barracuda”, „Singur” și „Aceste vise”. Wilson a lansat albumele solo „Hope & Glory” (2007) și „Immortal” (2018), iar Ann și Nancy au publicat cartea „Kicking & Dreaming: A Story of Heart, Soul, and Rock and Roll” în 2012. Wilson a produs, de asemenea, documentarul din 2017 „Ann Wilson: In Focus” și a oferit o voce cântătoare a mamei în filmul de animație din 2002 „Eight Crazy Nights”. Heart a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2013.

Tinereţe

Ann Wilson sa născut Ann Dustin Wilson pe 19 iunie 1950, în San Diego, California. Ann a crescut cu tatăl John (un major al Marinei americane), mama Lou (o pianistă de concert) și surorile Nancy și Lynn. Familia sa mutat frecvent carierei lui John și au locuit în Taiwan și Panama în timpul copilăriei lui Ann. La începutul anilor ’60, familia Wilson sa stabilit în Seattle, Washington, iar Ann a urmat liceul Sammamish, absolvind în 1968. Muzica era importantă pentru familia Wilson, iar duminica aveau „clătite și opera”. Când Ann avea 12 ani, a contractat mononucleoză și a lipsit de la școală câteva luni, iar Lou ia cumpărat o chitară acustică pentru ao ține ocupată acasă cât timp era blocată. Wilson a avut o bâlbâială în timpul tinere și sa orientat spre cântare ca o modalitate de a depăși. Ann și Nancy au cântat în trupele Viewpoint și Rapunzel în timpul anilor de liceu, iar după absolvire, Ann sa alăturat trupei White Heart, care mai târziu a devenit cunoscută sub numele de Hocus Pocus. În 1974, numele a fost schimbat în Heart, iar Nancy sa alăturat trupei.

Carieră

The Lovemongers au lansat EP-ul live „Battle of Evermore” (1992), albumul de studio „Whirlygig” (1997) și albumul de vacanță „Here is Christmas” (1998). pe coloana sonoră a filmului din 1992 „Singles”, care a fost regizat de soțul de atunci al lui Nancy, Cameron Crowe. The Lovemongers au lansat EP-ul live „Battle of Evermore” (1992), albumul de studio „Whirlygig” (1997) și albumul de vacanță „Here is Christmas” (1998).

În 2001, Wilson a participat la „A Walk Down Abbey Road”, un turneu tribut adus trupei Beatles, și ea și-a lansat albumul solo de debut, „Hope & Glory”, în septembrie 2007. Albumul îi prezintă pe Elton John, Rufus Wainwright, kd lang , și alți muzicieni cunoscuți, și a inclus single-urile „Izolație”, „Little Problems, Little Lies” și „Immigrant Song” (o coperta Led Zeppelin). În anii 2000, Heart a lansat patru albume până la data scrierii acestui articol, „Jupiters Darling” din 2004, „Red Velvet Car” din 2010, „Fanatic” din 2012 și „Beautiful Broken” din 2016. În 2012, Ann și Nancy au interpretat „Stairway to Heaven” la Kennedy Center Honors tribut adus lui Led Zeppelin. Wilson a lansat EP-ul „The Ann Wilson Thing! #1” în 2015, urmat de „ Chestia cu Ann Wilson! #2 – Focus” în 2016 și al doilea album solo, „Immortal”, în 2018. În 2021, a lansat EP-ul digital „Sawheat 8” și a cântat la „Concertul „Never Forget”, un beneficiu pentru a comemora cea de-a 20-a aniversare. din 9/11.

Stephen Lovekin/Getty Images

Viata personala

În anii ’70, Ann sa întâlnit cu managerul lui Heart, Michael Fisher, și s-au despărțit în 1979, după ce Michael sa îndrăgostit de altcineva. În 1991, Wilson a adoptat o fiică, Marie, urmată de un fiu, Dustin, în 1998. Pe 25 aprilie 2015, sa căsătorie cu Dean Wetter, cu care să se întâlnească pentru scurt timp în anii ’80. În august 2016, Dean a fost arestat după ce ia agresat pe gemenii lui Nancy, în vârstă de 16 ani, Curtis și William. Băieții au lăsat ușile autobuzului de turism al lui Ann deschise după ce Dean le-a cerut să le închidă pentru ca câinii să nu scape, iar el la lovit cu pumnii și a pălmuit pe unul dintre adolescenți și a încercat să-i sufoce pe amândoi. . În martie 2017, Wetter a pledat vinovat pentru două căpete de acuzare de agresiune și, după ce a încheiat un acord de pledoarie, a primit o pedeapsă cu suspendare de 364 de zile, precum și doi ani de încercare. Acest incident a provocat tensiune între Ann și Nancy, ceea ce a făcut ca Heart să intre în pauză după încheierea turneului lor din 2016. Pauza sa încheiat la începutul lui 2019, iar Heart sa angajat în scurt timp în turneul „Love Alive”.

În timpul copilăriei lui Wilson, ea a fost hărțuită din cauza greutății sale și a spus că a murit de foame și a luat pastile de slăbit în anii ’70 și începutul anilor ’80. La mijlocul anilor 1980, directorii de discuri și membrii Heart au făcut presiuni pe Ann să slăbească, iar publicitatea negativă pe care a primit-o din cauza dimensiunii ei a făcut-o pe Wilson să aibă atacuri de panică legat de stres. În ianuarie 2002, ea a suferit o procedură LAP-BAND Adjustable Gastric Banding System și a slăbit 60 de lire sterline până la sfârșitul anului. În noiembrie 2009, medicii au descoperit că Ann avea boală hepatică din cauza consumului de alcool și a decis să devină treaz. În 2020, ea a vorbit despre sobrietatea ei în seria de interviuri „Legăturile care ne leagă”, afirmând: „Primul lucru pe care l-am făcut când am decis să o fac, a fost că m-am întâlnit cu un grup de prieteni, oameni care îmi sunt cei mai apropiați. , și ne-am așezat și am vorbit. Au vrut să intru într-un loc tradițional de „recuperare pe mare”, dar nu am vrut să fac asta. Am avut copii mici și am vrut să fiu acolo pentru ei. Așa că am făcut un jurământ public că, dacă cădeam din căruță, voi merge într-unul dintre acele locuri. Și apoi am intrat în terapie. Mergeam de patru ori pe săptămână până am putut merge treptat o dată pe săptămână, și aveam metode care includ meditația, la mare. Ori de câte ori am simțit acest impuls, acea voce care spunea că pot avea doar unul, mă duc acolo, și așa am făcut-o.” Și apoi am intrat în terapie. Mergeam de patru ori pe săptămână până am putut merge treptat o dată pe săptămână, și aveam metode care includ meditația, la mare. Ori de câte ori am simțit acest impuls, acea voce care spunea că pot avea doar unul, mă duc acolo, și așa am făcut-o.” Și apoi am intrat în terapie. Mergeam de patru ori pe săptămână până am putut merge treptat o dată pe săptămână, și aveam metode care includ meditația, la mare. Ori de câte ori am simțit acest impuls, acea voce care spunea că pot avea doar unul, mă duc acolo, și așa am făcut-o.”

Premii și nominalizări

Heart a primit patru nominalizări la Grammy: Cea mai bună interpretare rock dintr-un duo sau grup cu voce, pentru „Heart” (1986) și „Bad Animals” (1988) și cea mai bună interpretare pop dintr-un duo sau grup cu voce pentru „Singur” (1988). ) și „Tot ce vreau să fac este să fac dragoste cu tine” (1991). Ei au câștigat un premiu Juno pentru Grupul anului în 1977 și au fost nominalizate la categoria Breakthrough Group of the Year (1976), Albumul anului pentru „Dreamboat Annie” (1977) și Albumul internațional al anului pentru „Heart” (1986). Trupa a mai câștigat o nominalizare la Brit Award pentru International Group (1988) și o nominalizare la American Music Award pentru Pop/Rock Band/Duo/Group (1987). În 2009, Ann și Nancy au fost onorate cu Premiul Fondatorilor ASCAP (Societatea Americană a Compozitorilor, Autorilor și Editorilor).

Imobiliare

În 1980, Wilson a plătit 460.000 de dolari pentru o casă de 7.253 de metri pătrați în Seattle. Ea a scos pe piață casa cu patru dormitoare și patru băi pentru 4,738 milioane de dolari la sfârșitul lui 2018 și sa vândut cu 4,32 milioane de dolari în aprilie 2019.

Articolul precedentMick Mars
Articolul următorPharrell Williams

Related Articles

Ultimele articole