Pharrell Williams

Care este valoarea netă a lui Pharrell Williams?

Pharrell Williams este un artist de înregistrări, producător, muzician și designer de modă extrem de succes, care are o valoare netă de 250 de milioane de dolari. Pharrell este, de asemenea, solistul și bateristul trupei rock NERD, dar și-a câștigat cea mai mare parte a averii personale ca artist solo și producător pentru alți muzicieni.

Tinereţe

Pharrell Lanscilo Williams sa născut pe 5 aprilie 1973, în Virginia Beach, Virginia. Este fiul lui Faraon, un om de mână, și al lui Carolyn Williams, o profesoară. Pharrell a mers la liceul Princess Anne unde a cântat la tobă în fanfară. A urmat studiile la Universitatea Northwestern timp de doi ani, apoi a renunțat. Cel mai mare dintre cei trei fii, Pharrell și-a început cariera în parteneriat cu prietenul din copilărie Chad Hugo, când au înființat compania de producție The Neptunes pentru a promova și a vinde lucrările artiștilor pop, hip-hop și R&B. Hugo și Williams au format, de asemenea, un grup R&B din patru piese cu nume. Au fost descoperiți de Teddy Riley în timp ce a jucat la un spectacol de talent din liceu. După ce au absolvit, grupul a semnat cu studiourile Riley.

Cariera timpurie

Pharrell Williams a scris un vers și a contribuit la producerea hitului din 1992 „Rump Shaker” pentru Wreckx-N-Effects. Mai târziu în acel an, a interpretat un solo rap la Right Here (UK Remix) pentru SWV. În anul următor, Williams și Chad Hugo s-au întâlnit cu duo-ul rap Clipse în Virginia Beach și au semnat ulterior cu Arista Records. Hugo și Pharrell s-au impus ca un duo de producție până când au produs un single pentru Blackstreet, Tonight’s the Night. În următorii trei ani, s-au plimbat cu producția, până când au obținut un succes ușor cu „SuperThug” al lui NORE în 1998. Cântecul a ajuns pe locul 36 în topul Billboard și a câștigat atenția duo-ului la nivel mondial pentru prima. date.

Neptunii

Neptunes au produs o melodie pentru Jay-Z, cu un refren de Pharrell, „I Just Wanna Love U (Give It 2 ​​​​Me)” în 2000. Cântecul a atras atenția lui Britney Spears, iar The Neptunes a continuat să producă single -ul principal. pentru al treilea album al ei, hitul captivant „I’m a Slave 4 U”. Mai târziu în acel an, Williams, Hugo și Haley și-au lansat primul album sub numele NERD, „In Search Of…”. The Neptunes a ajuns pe locul 1 în SUA când au produs single-ul lui Nelly „Hot in Herre”. Trupa a lansat primul lor album de studio, „The Neptunes Present…Clones” în 2003, iar al doilea album de studio „Fly or Die” în martie 2004. Williams a primit două premii Grammy în 2004, unul pentru Producătorul anului și altul pentru Cel mai bun pop pop. Album vocal pentru colaborarea cu Justin Timberlake la „Justified”. Williams a apărut pe „Drop It Like It” s Hot” al lui Snoop Dogg, care a ajuns pe locul 1 în topul Billboard. The Neptunes a produs și primul hit al lui Gwen Stefani ca artist solo, „Hollaback Girl”. Piesa a ajuns pe locul 1 în SUA

Cariera solo

Williams și-a lansat cariera solo în 2003. Single-ul său de debut „Frontin’” a apărut în 2003; albumul său de debut, „In My Mind”, a ajuns în topuri în 2006. Williams a continuat să producă solo, producând piese pentru Beyonce, piese suplimentare pentru Britney Spears și cel de-al unsprezecelea album al Madonnei, „Hard Candy”, în aprilie 2008. În 2009. , el a co-scris și produs piesa „Fresh Out of the Oven” pentru Jennifer Lopez. El a câștigat un Grammy pentru Producătorul Anului, un Grammy pentru Cel mai bun album vocal pop și un Grammy pentru Cel mai bun cântec rap, „Money Maker”. Pharrell Williams a primit zeci de alte nominalizări și premii. Williams a compus coloana sonoră pentru filmul „Despicable Me” în iulie 2010, iar în 2011 a colaborat cu Adam Lambert la noul său album. În 2014, Pharrell Williams a câștigat patru premii Grammy din opt nominalizări. A câștigat premiul Grammy pentru Producătorul anului, Albumul anului, Recordul anului și cea mai bună interpretare a grupului.

Cel de-al doilea album al lui Pharrell, Girl, a fost lansat în 2014 și a ajuns pe locul 1 în topul R&B din SUA, precum și în Australia, Danemarca, Elveția și Marea Britanie. Albumul a ajuns, de asemenea, pe locul 2 în topul Billboard 200 și în alte câteva țări. Single-ul său „Happy” a ajuns pe locul 1 în 10 țări și a fost certificat de 7 ori platină. Williams a fost, de asemenea, prezentat pe single-urile de succes „Blurred Lines” de Robin Thicke, cu TI, care a ajuns pe locul 1 în 10 țări și „Get Lucky” de Daft Punk, care a ajuns pe locul 1 în șase țări. De asemenea, un produs „Blurred Lines” și „Happy”, precum și single-ul numărul 1 „Sing” de Ed Sheeran. În martie 2014, Williams la înlocuit pe CeeLo Green ca antrenor în cel de-al șaptelea sezon al The Voice. Williams a făcut echipă cu Al Gore în iunie 2015 pentru a crea un concert Live Earth pe șapte continent pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la schimbările climatice. În 2019, Williams a lansat un festival de muzică și cultură de trei zile, Something in the Water, pe malul mării din Virginia Beach. A prezentat spectacole solo de Jay-Z, Snoop Dogg, Missy Elliot și multe alte trupe celebre. Mai târziu în acel an, Williams a colaborat cu Hans Zimmer și a produs cinci melodii pentru „The Lion King” de la Disney. Activ în mod continuu, Pharrell Williams are multe planuri noi pe planșe sau deja în diferite stadii de implementare. Mai târziu în acel an, Williams a colaborat cu Hans Zimmer și a produs cinci melodii pentru „The Lion King” de la Disney. Activ în mod continuu, Pharrell Williams are multe planuri noi pe planșe sau deja în diferite stadii de implementare. Mai târziu în acel an, Williams a colaborat cu Hans Zimmer și a produs cinci melodii pentru „The Lion King” de la Disney. Activ în mod continuu, Pharrell Williams are multe planuri noi pe planșe sau deja în diferite stadii de implementare.

Câștiguri din carieră Pharrell Williams pe an

2007 – 17 milioane dolari
2008 – 20 milioane dolari
2009 – 16 milioane dolari
2010 – 13 milioane dolari 2011
– 10 milioane dolari
2012 – 7 milioane dolari
2013 – 9 milioane dolari
2014 – 22 milioane dolari
2015 milioane – 2015 milioane dolari 2015 milioane dolari 2012 – 2012 milioane dolari – 2016 milioane dolari – 2016 milioane dolari – 2012 milioane dolari 25 de milioane de dolari

Total: 229 milioane USD

Richard Bord/Getty Images

Afaceri de afaceri

În 2008, Pharrell Williams a co-proiectat ochelari și bijuterii pentru Louis Vuitton. Williams a colaborat cu Takashi Murakami la o sculptură la Art Basel în 2009. Williams a lansat I am OTHER în mai 2012, un colectiv de creație multimedia și o casă de discuri. I am OTHER are un canal YouTube dedicat, precum și linii de îmbrăcăminte. De asemenea, a fondat două linii de îmbrăcăminte, Billionaire Boys Club și Ice Cream Footwear. Billionaire Boys Club are un magazin emblematic în New York City, iar Ice Cream footwear are un magazin în Tokyo, Japonia.

În 2013, Williams a creat o linie de ochelari de soare pentru Moncler. Williams a fost producător executiv pentru filmul din 2015 „Dope”. El a intrat într-un parteneriat cu Adidas în anul următor și și-a lansat colecția „rasei umane” pe 23 iulie 2016. Williams deține From One Hand to Another (FOHTA), o organizație non-profit. Viziunea lor este de a moderniza centrul comunitar tradițional pentru a împuternici copiii defavorizați, oferindu-le acces la noi tehnologii, media și artă. Pharrell a colaborat, de asemenea, cu Chanel și Adidas la o adidași de 1.000 EUR în 2017. În aprilie 2019, Williams a colaborat cu Verizon pentru a lansa un curriculum de muzică într-o campanie la nivel național pentru școlile Verizon Foundation Learning.

Viata personala

Williams spune că regretă că a fost implicat în „Blurred Lines” a lui Robin Thicke, pe care mulți l-au criticat pentru versurile sale controversate despre care se crede că se referă la agresiune sexuală.

Williams sa căsătorit cu Helen Lasichanh pe 12 octombrie 2013. Fiul lor, Rocket Williams, sa născut în 2008. A scris melodia „Despicable Me”, „Rocket’s Theme”, pentru fiul său. În ianuarie 2017, Helen a născut tripleți.

Pe lângă ceaaltă filantropie a lui, Williams a construit un centru afterschool de 35 de milioane de dolari în Virginia Beach, orașul său natal. De asemenea, a oferit stagii de practică pentru 114 elevi din Harlem High School. Toți au fost acceptați la facultate, iar scopul donației lui Pharrell a fost de a ajuta studenții să devină următorii lideri care vor pune în practică o schimbare reală.

Imobiliare

În 2001, Pharrell a plătit 1,85 milioane de dolari pentru o casă de 9.000 de metri pătrați pe malul mării în Virginia Beach, Virginia.

În 2007, Pharrell și-a vândut apartamentul penthouse din Miami Beach pentru 8,5 milioane de dolari. În același timp, a făcut upgrade la un penthouse triplex, tot în Miami, care avea peste 9.000 de metri pătrați de spațiu de locuit. Acest penthouse a costat 12,5 milioane de dolari. În 2012, a lista această casă pentru o umbră sub 17 milioane de dolari. În cele din urmă, a acceptat 9,35 milioane de dolari în 2015.

În 2015, Williams și familia sa s-au mutat într-o casă de 17.000 de metri pătrați în Laurel Canyon, Los Angeles. El a plătit 15,6 milioane de dolari pentru proprietate, al proprietății anterior a fost Tyler Perry. Pharrell a lista această casă spre vânzare în martie 2020 pentru 17 milioane de dolari.

În aprilie 2020, Pharrell a plătit 30 de milioane de dolari pentru o casă în Coral Gables, Florida. Proprietatea de la malul apei, care se află pe 3,5 acri și are un conac de 17.000 de metri pătrați, a fost listată anterioară pentru 45 de milioane de dolari.

Articolul precedentAnn Wilson
Articolul următorAlana Haim

Related Articles

Ultimele articole