Alex Jones

Care este valoarea netă și salariul lui Alex Jones ?

Alex Jones este un extremist politic american de extremă dreaptă și teoretician al conspirației, care are o avere netă de 5 milioane de dolari. Alex Jones este, de asemenea, gazdă radio și autor. Jones este cel mai bine cunoscut pentru că este gazda „The Alex Jones Show”, un talk show radio sindicalizat la nivel național pe care îl îngrijește găzduiește din Austin, Texas.

Conform dosarelor depuse de reclamanți într-o defăimare din Texas, un LLC numit Free Speech Systems LLC a fost principală sursă de venit a lui Alex în ultimii ani. Free Speech Systems LLC este compania-mamă a Infowars.com. Potrivit dosarelor judiciare, doar între 2018 și 2021, Alex a atras 18 milioane de dolari în dividende și venituri de la Free Speech Systems LLC. Un alt dosar în instanță a arătat că în 2019 conglomeratul de companii al lui Jones a generat venituri brute de 76 de milioane de dolari, o mare parte provenind din vânzările de mărfuri.

Dosare suplimentare în justiție au arătat Jones a cheltuit personal 10 milioane de dolari pe taxe legale pentru a se apăra în mai multe cazuri de defăimare Sandy Hook.

Infowars și alte alimente

În noiembrie 2021, Jones și companiile sale au fost găsite vinovate pentru a defăima într-un proces intentat de mai multe familii care au fost victime ale împușcăturii din 2012 la Sandy Hook Elementary.

În aprilie 2022, trei companii care au fost legate anterior de Jones au solicitat protecție în caz de faliment în conformitate cu Capitolul 11. La momentul depunerii cererii, cele trei companii au susținut că au suportat costurile legale de 10 milioane de dolari pentru a lupta împotriva cazurilor. sale defăimare Sandy Hook. Mai mult, a fost înființat și un trust pentru a servi drept vehicul pentru a compensa oamenii care dau în judecată diferite companii, iar Jones și-a transferat capitalul propriu din SRL-uri către acest trust. Potrivit dosarelor de la tribunal, Alex a contribuit personal cu 750.000 de dolari la trust pentru a acoperi munca juridică legată de dosarele de la Capitolul 11 ​​​​și a plănuit să contribuie la un moment dat cu o valoare suplimentară de 2 milioane de dolari în număr. .

Tinereţe

Jones sa născut pe 11 februarie 1974 în Dallas, Texas și a crescut în suburbia Rockwell. Mai târziu a fost crescut în Austin Tatăl său este stomatolog, iar mama lui este casnică. A absolvit liceul Anderson din Austin în 1993. Apoi a urmat la Austin Community College, dar a renunțat.

Cariera Radio

Și-a început cariera în Austin lucrând la un program TV cu acces public și a trecut la radio în 1996, găzduind o emisiune numită „The Final Edition” la KJFK. Ron Paul a fost un invitat frecvent la emisiunea sa în timp ce candida pentru Congres. În 1999, a făcut egalitate cu Shannon Burke pentru sondajul din acel an pentru „Cel mai bun gazdă de discuții Austin”, votat de cititorii Austin Chronicle. El a fost concediat mai târziu în acel an de la KJFK pentru că a refuzat să-și extindă subiectele și pentru că opiniile sale au îngreunat vânzarea reclamelor postului. Jones a început apoi să-și transmită emisiunea prin internet de acasă.

În 2000, Jones a fost candidat republican la funcția de Reprezentant de Stat în Texas House District 48. În 2001, emisiunea de radio a lui Jones a fost difuzată pe aproximativ 100 de posturi. După atacurile de la 11 septembrie, Jones a început să scoată o teorie a conspirației conform căreia administrația Bush a fost în spatele atacului și că a fost o treabă internă. Mai multe posturi l-au abandonat atunci când a devenit fața cauzei „adevăratului” din 11 septembrie. „The Alex Jones Show” este difuzat la nivel național de Genesis Communications Network la mai mult de 100 de posturi AM și FM din SUA. În 2010, a atras aproximativ 2 milioane de ascultători în fiecare săptămână.

Alte Venturi

Alex a produs primul său film „America: Destroyed by Design” în 1998 și atunci a lansat aproximativ 20 de filme documentare suplimentare. De asemenea, a lansat două cărți, „9-11: Descent Into Tyranny” din 2002 și „The Answer to 1984 Is 1776” din 2008.

Jones este editorul și directorul site-ului InfoWars, care primește aproximativ 10 milioane de vizite lunare. Site-ul a fost descris ca fiind un site de știri false și a fost acuzat că răspândește teorii ale conspirației dăunătoare. La apogeul său, site-ul a generat venituri de peste 20 de milioane de dolari pe an.

Revista germană Der Spiegel a descoperit în 2017 că două treimi din veniturile lui Jones comercializate din vânzările unei game de produse proprii, care sunt prin intermediul site-ului web InfoWars și spoturilor publicitare din emisiunea sa. Acestea includ suplimente, pastă de dinți, veste antiglonț și alte mărfuri. Într-un segment din 2017 din „Last Week Tonight”, John Oliver a declarat că Jones petrece aproape un sfert din timpul difuzat promovând produse vândute pe site-ul său, multe dintre ele pretinzând soluții la probleme medicale și economice despre care se pretinde. că ar fi cauzate de conspirație. teoriile pe care le promovează în emisiunea sa.

Necazurile sale au continuat în timpul pandemiei de COVID-19 și i sa eliberat o încetare și desistență din partea procurorului general din New York pe 12 martie 2020, după ce a susținut fără nicio dovadă că produsele pe care le-a vândut erau un tratament eficient. pentru COVID-19. FDA sa implicat în aprilie 2020, iar Jones a fost avertizat că guvernul îl poate sechestra și amenda pentru că a continuat să vândă produsele.

(Fotografia de Drew Angerer/Getty Images)

Opinii și controverse

Jones este cunoscut pentru convingerile sale extrem de controversate despre subiecte, de la bombardamentul din Oklahoma City, aterizarea pe Lună, 11 septembrie, Sandy Hook, Obama, Hillary Clinton, genocidul alb și anti-vaccinare. Jones crede că multe acte de teroare au fost „în interiorul locurilor de muncă”, adică guvernul SUA a fost implicat. El crede că schimbările climatice sunt o farsă inventată de Banca Mondială pentru a controla economia globală printr-o taxă pe carbon. În februarie 2018, Jones a fost acuzat de foști angajați de hărțuire sexuală, rasism anti-negru și comportament antisemit.

În iulie 2018, YouTube a elimina videoclipurile InfoWars care citau punerea în pericol a copiilor și discursul instigator la ură. Mai târziu în acel an, Stitcher Radio și-a eliminat toate podcasturile, invocând hărțuirea, iar pe 3 august, FaceBook, Apple, YouTube și Spotify au eliminat tot conținutul creat de Jones și InfoWars pentru încălcări ale politicii. YouTube a eliminat toate canalele asociate cu InfoWars, inclusiv canalul Alex Jones. Mai târziu în aceeași săptămână, Vimeo a eliminat toate videoclipurile lui Jones din cauza conținutului discriminatoriu și plin de ură. Conturile sale au fost, de asemenea, eliminați din Pinterest, Mailchimp și LinedIn. Luna următoare, Jones a fost interzis definitiv de pe Twitter și Periscope după ce a folosit platformele pentru al mustra pe reporterul CNN Olver Darcy. Aplicația InfoWars a fost, de asemenea, eliminată din Apple App Store și Google Play. Lui Jones i sa interzis sa foloseasca PayPal pentru tranzactii sale de afaceri. În mai 2019,

Viata personala

Alex a fost căsătorie cu Kelly Jones în perioada 2007-2015. Au trei copii. În 2017, Kelly Jones a căutat custodia exclusivă a copiilor lor din cauza comportamentului bizar al fostului ei soț, susținând că nu este o persoană stabilă și că se simțea îngrijorată de bunăstarea copiilor lor. Avocatul său a încercat să-și transmită comportamentul ca fiind descris-o ca fiind „interpretarea unui personaj”, a fel ca un „artist de performanță”. Jones a negat de mult timp să interpreteze un personaj în serialul său. Kelly a primit custodia completă, iar Jones păstrează drepturile de vizită.

În martie 2020, Jones a fost arestat și acuzat de conducere în stare de ebrietate în Texas. Închisoarea din comitatul Travis din Austin a confirmat că a fost acuzat de DWI, o infracțiune de clasa B. El a fost rezervat, dar a fost eliberat patru ore mai târziu, pe baza unei „legări de recunoaștere personală”.

Imobiliare

Alex locuiește într-un conac situat într-o comunitate închisă din Austin, Texas. Casa valorează 2 – 2,5 milioane de dolari.

Articolul precedentMark McGrath
Articolul următorEmma Chamberlain

Related Articles

Ultimele articole