YG

Care este valoarea netă a lui YG?

YG este un rapper american cunoscut pentru single-uri de succes precum „Toot It and Boot It”, „My Nigga” și „Big Bank”. YG are o avere netă de 5 milioane de dolari. A semnat cu Def Jam Recordings, și-a lansat albumul de studio de debut, „My Krazy Life”, în 2014. YG a urmat asta cu albumele „Still Brazy”, „Stay Dangerous”, „4Real 4Real” și „My Life”. 4Hunnid”.

Primul început de viață și începutul carierei

YG, al numelui real este Keenon Dequan Ray Jackson, sa născut în 1990 în Compton, California. A avut o tinerețe tulburată, deoarece sa alăturat bandei Bloods la vârsta de 16 ani. Între timp, tatăl său era în închisoare pentru fraudă fiscală.

La vârsta de 20 de ani, în 2010, Jackson și-a lansat single-ul de debut, intitulat „Toot It and Boot It”. Cu Ty Dolla Sign, cântecul a ajuns pe locul 67 în Billboard Hot 100 și ia strâns multe aprecieri pe Jackson. Drept urmare, a semnat cu Def Jam Recordings și a lansat un mixtape precum „The Real 4Fingaz”, „Just Re’d Up” și „4 Hunnid Degreez”.

CTE World și „My Krazy Life”

În 2013, Jackson a semnat un contract suplimentar cu CTE World, amprenta rapperului Young Jeezy. Împreună cu Jeezy, a apărut pe piesa lui Yo Gotti „Act Right”. Mai târziu în cursul anului, el a fost foarte important pe mixtape-ul CTE World „Boss Yo Life Up Gang”. După aceasta, Jackson a lansat single-ul principal de pe următorul său album; intitulat „My Nigga”, a prezentat Jeezy și Rich Homie Quan și a ajuns pe locul 19 în Billboard Hot 100. Un al doilea single, „Left, Right”, a fost lansat la scurt timp după.

În februarie 2014, Jackson a lansat single-ul „Who Do You Love?”, cu Drake. Luna următoare și-a lansat în sfârșitul albumului de studio de debut, intitulat „My Krazy Life”. Având apariții ale unor artiști precum Kendrick Lamar, Meek Mill, Lil Wayne, Nicki Minaj și Jeezy, albumul a debutat pe locul doi în Billboard 200. Ulterior, va deveni certificat de plată către RIAA.

Alte albume

Înainte de cel de-al doilea album, în 2015, Jackson a lansat single-urile „Twist My Fingaz”, „Cash Money” și „I Want a Benz”, în ultimul dintre acestea fiind prezentate Nipsey Hussle și 50 Cent. În anul următor, Jackson a lansat albumul „Still Brazy”, care a câștigat rave critici și a debutat pe locul șase în Billboard 200. Mai mult, a devenit certificat de aur de către RIAA.

Jackson și-a lansat al treilea album de studio, „Stay Dangerous”, în 2018; prezentând apariții de la 2 Chainz, Quavo și Big Sean, printre alții, a debutat pe locul cinci în Billboard 200. Acesta a fost urmat de albumul „4Real 4Real”, care a fost dedicat regretatului Nipsey Hussle. În octombrie 2020, Jackson a lansat albumul „My Life 4Hunnid”, înregistrat în întregime în timpul pandemiei de COVID. Chiar înainte de lansarea albumului, Jackson a lansat single-urile „Money Mouf”, cu Tyga și Saweetie, și „Out on Bail”, care a fost inspirat de piesa omonimă 2Pac.

Alte Colaborări

Printre celelalte proiecte muzicale ale sale, Jackson a fost prezentat pe piesa lui Jeremih din 2014 „Don’t Tell ‘Em”; ajungând pe locul șase în Billboard Hot 100, a devenit cel mai înalt single al lui Jackson de până acum. Mai târziu, în 2017, a apărut pe piesa Mariah Carey „I Don’t”. Jackson a avut și o apariție memorabilă la Premiile BET 2020, unde a cântat cu Public Enemy, Questlove, Rapsody și Nas pe melodia clasică Public Enemy „Fight the Power”.

În 2021, Jackson a lansat „Community Service”, un album în colaborare cu rapperul Mozzy. A fost susținută de single-urile „Perfect Timing” și „Bompton to Oak Park” și a ajuns pe locul 44 în topul Top R&B/Hip-Hop Albums.

(Fotografia de Leon Bennett/Getty Images)

Tururi

Jackson a făcut titlul primului său turneu, numit Fuck Donald Trump Tour, în 2016. În timpul turneului, el a provocat unele controverse media atunci când ar fi dat afară un fan al concertului său pentru că a refuzat să cânte „Fuck Donald Trump” pe scenă. Câțiva ani mai târziu, Jackson a revenit la cap de afiș cu turneul Stay Dangerous. În plus, el a jucat într-un rol secundar în turneele altor artiști, inclusiv turneul lui J.Cole Forest Hills Drive, turneul The Damn al lui Kendrick Lamar și turneul Legendary Nights de Meek Mill și Future.

Film și televiziune

Dincolo de muzică, Jackson a făcut o mână de apariții în film și televiziune. În 2012, a avut un rol secundar în comedia Mario Van Peebles „We the Party”, cu colegul rapper Snoop Dogg. În același timp, a făcut o apariție cameo în filmul cu stoner direct pe DVD „Mac & Devin Go to High School”. Creditele ulterioare au inclus drama criminală biografică „White Boy Rick”, cu Matthew McConaughey și Richie Merritt, și serialul de comedie FXX „Dave”, cu rapperul Lil Dicky.

Relații

Împreună cu iubita lui de multă vreme, Catelyn Sparks, Jackson are două fiice: Harmony și Vibe. De asemenea, sa întâlnit pentru scurt timp cu cântăreața Kehlani, dar relația a luat sfârșit când Jackson a fost descoperit că înșeală.

Controverse și probleme juridice

Jackson sa confruntat cu multe controverse și probleme legale de-a lungul carierei sale.

În 2016, a fost critic pe scară largă pentru cântecul său „Meet the Flockers”, care includea versuri care au fost percepute ca rasiste pentru comunitatea asiatico-americană. Cântecul a atras o atenție deosebită, deoarece multe părți ale Statelor Unite se confruntau cu o creștere a spargerilor rezidenților din Asia-American.

În ianuarie 2020, Jackson a fost arestat la domiciliul său sub acuzația de tâlhărie. Arestarea a avut loc cu câteva ore înainte ca să fie programat să cânte ca parte a unui tribut Nipsey Hussle la premiile Grammy. Nu a fost dat un motiv pentru această acțiune, dar în această activitate a politicii a investigat și o acuzație conform căreia Escalade a rapperului ar fi fost implicată într-o împușcătură mortală în Compton, care a avut loc câteva luni mai devreme.

În seara zilei de 3 iulie 2019, un Cadillac Escalade care a fost înregistrat la YG ar fi fost implicat într-o urmărire a poliției. În timpul urmăririi, cineva de la SUV a început să tragă cu o armă. Un spectator nevinovat de 65 de ani a fost lovit de un glonț tras în urmăririi. Acea persoană a murit în cele din urmă. YG a insistat că nu a avut nimic de-a face cu incidentul și că se află la mulți kilometri distanță în momentul filmării unui studio de înregistrări de la Hollywood. Pe Twitter, YG a susținut:

„Nu eram nici pe departe aproape de scena acestui incident, am fost la Hollywood înregistrând în studio toată ziua. Am fost acolo până după miezul nopții pe 4 iulie și nu am aflat de aceste evenimente decât după ce s-au întâmplat!”

Imobiliare

Pentru o vreme, YG a închiriat una dintre casele lui Tyler Perry din Hollywood Hills. La câteva săptămâni după împușcătura din 3 iulie, această casă a fost perchezită în timp ce YG nu era prezent. Unul dintre locuitori a fost arestat sub acuzația de arme.

În mai 2019, a plătit puțin sub 3 milioane de dolari pentru un conac mare în Chatsworth, California. În această casă, YG a fost arestat în ianuarie 2020.

Articolul precedentHans Zimmer
Articolul următorParis Jackson

Related Articles

Ultimele articole