Yanni

Valoarea netă Yanni : Yanni este un pianist, claviar, compozitor și producător de muzică grecească, care are o netă de 50 de milioane de dolari. Yanni și-a câștigat valoarea netă prin numeroasele sale spectacole ca, precum și prin numeroasele sale albume și turne. În plus, două dintre albumele sale (Dare to Dream și In My Time) au câștigat nominalizări la Grammy și a scris, de asemenea, partituri de film, precum și muzica pentru o reclamă de televiziune premiată a British Airways. După ce a întâlnit multe culturi în călătoriile sale, muzica lui Yanni este considerată a reflecta filosofia lui „o lume, un singur popor”.

Primii ani de viață:Născut Yiannis Hryssomallis pe 14 noiembrie 1954, pe insula grecească Kalamata, Yanni este un muzician autodidact care și-a petrecut viața de adult și și-a croit cariera în Statele Unite. Și-ații interesul și talentul muzical pentru vârsta fragedă, dar părinții lui Yanni în locul lui Yanni în loc să-l găsească școala de muzică, l-au încurajat să-și urmeze propria muză și să învețe să cânte la pian în felul lui. Aceasta sa dovedit a fi o decizie bună, deoarece Yanni folosește și astăzi stenografia muzicală pe care a dezvoltat-o ​​​​în copilărie, combinând jazz, clasic, soft rock și altă muzică mondială pentru a compune lucrări originale. Pianistul autodidact a început să cânte la vârsta de șase ani. La vârsta de 14 ani, Yanni a stabilit un record național la Greciei la concursul de înot de 50 de metri stil liber.

Carieră: Chiar dacă a urmat Universitatea din Minnesota și a obținut o licență în psihologie, Yanni nu a părăsit niciodată muzica. Dimpotrivă, și-a continuat studiul personal despre pian și alte instrumente cu claviatura, precum și sa alăturat unui grup rock din Minneapolis numit Chameleon, care a făcut turnee la nivel regional și a realizat mai multe albume auto-lansate.

A fost în 1980 când a început o carieră solo, înregistrând și lansând un album cu material propriu numit „Optimystique”. Albumul a atras atenția ascultătorilor și a fost relansat de Atlantic Records în 1984, iar apoi din nou de Private Music în 1989. Yanni a format o trupă în 1987 și a făcut un turneu în 1988 cu un ansamblu de pianiști/cântăreți. În acest timp, Yanni a scris coloane sonore pentru „Steal the Sky” și „Heart of Midnight”, ambele în 1988, „I Love You Perfect” în 1989, „She’ll Take Romance”, „When You Remember Me” și „Child of the Bride”, toate în 1990. A câștigat vizibilitatea în reviste datorită aparițiilor sale People și la Oprah Winfrey Show. În 1992, Yanni a lansat „Dare to Dream”, primul său album nominalizat la Grammy.

Robert Mora/Getty Images

Au urmat mai multe albume, iar Yanni a ajuns la faima internațională la concertele sale susținute monumente istorice și a videoclipurilor sale difuzate la televiziunea publică. A făcut o descoperire cu concertul, Yanni Live at the Acropolis, care a văzut al doilea cel mai bine vândut videoclip din toate timpurile. „Acropolis” a fost primul album live al lui Yanni în care și-a folosit trupa de bază împreună cu o orchestră completă de 60 de piese. Yanni riscase 2 milioane de dolari din propria ai personală, fără sprijin financiar pentru producția „Acropolei”.

Alte concerte notabile ale lui Yanni la locurile istorice includ Taj Mahal din India, unde în 1997 a devenit unul dintre puținii artiști occidentali care li sa permis să cânte și să se înregistreze acolo. Cele două evenimente de acolo au format albumul live și videoclipul „Tribute”. El a mai jucat printre alții în Orașul Interzis din China și Burj Khalifa din Emiratele Arabe Unite. După ce a negociat cerințele strânse de a juca aceste două locuri, împreună cu despărțirea sa de dragoste de multă vreme Linda Evans în 1998 și apoi a încheiat un lung turneu mondial după aceea, Yanni a intrat în pauză. El a dezvăluit mai târziu că a devenit deprimat și sa întors în Grecia pentru o viață pentru a trăi cu părinții săi înainte de a călători singur în jurul lumii. Nu a făcut niciun interviu timp de doi ani. În 2000, sa întors din pauză și a lansat „If I Could Tell You”. Sa vândut 55, 000 de exemplare prima săptămână și a ajuns pe locul 20 în topurile Billboard, devenind cel mai mare debut al lui Yanni până în prezent. În 2003, a lansat „Ethnicity”. În noiembrie 2010, a lansat „Mexicanisimo”, un tribut adus Mexicului prin interpretarea în colaborare a muzicii populare de către Yanni.

În februarie 2011, Yanni a lansat „Truth Of Touch”, și-a început albumul de studio cu material original nou în opt ani. În aprilie 2012, a înregistrat și a lansat două concerte în aer liber pe Castillo El Morro, aflat în Patrimoniul Mondial UNESCO, din San Juan, Puerto Rico. Concertele au fost difuzate pe PBS, rezultând a zecea colaborare a lui Yanni cu organizația. Cel de-al șaptesprezecelea album de studio al lui Yanni „Inspirato” a fost lansat în martie 2014. În anul următor, el a lansat o coloană sonoră pentru documentarul chinez „Hexi Corrido”. În toamna lui 2015, Yanni a susținut două concerte pe terenul piramidelor egiptene și al Marelui Sfinx din Giza, primele sale spectacole în Egipt. Concertele s-au încheiat cu artificii și un videoclip difuzat de comandantul Stației Spațiale Internaționale Scott Kelly. Concertul a fost înregistrat în 4K HD pentru difuzare pe PBS. În 2016, Yanni a lansat „Sensuous Chill”, cel de-al optsprezecelea album al său de studio. A fost construit în jurul sintetizatoarelor și sunete electronice. Yanni a interpretat noul său single „When Dreams Come True”, o piesă minimă condusă de pian, pentru prima dată în februarie 2019 la Festivalul Winter at Tantora din Arabia Saudită, un alt sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Mai târziu în acel an, a lansat un alt single, „Blue”. În august 2020, Yanni a lansat un album de studio numit „In His Purest Form”. Albumul conținea o performanță solo la pian, primul și-a dat solo la pian dintr-un album de la „In My Time” din 1993. Yanni a interpretat noul său single „When Dreams Come True”, o piesă minimă condusă de pian, pentru prima dată în februarie 2019 la Festivalul Winter at Tantora din Arabia Saudită, un alt sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Mai târziu în acel an, a lansat un alt single, „Blue”. În august 2020, Yanni a lansat un album de studio numit „In His Purest Form”. Albumul conținea o performanță solo la pian, primul și-a dat solo la pian dintr-un album de la „In My Time” din 1993. Yanni a interpretat noul său single „When Dreams Come True”, o piesă minimă condusă de pian, pentru prima dată. în februarie 2019 la Festivalul Winter at Tantora din Arabia Saudită, un alt sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Mai târziu în acel an, a lansat un alt single, „Blue”. În august 2020, Yanni a lansat un album de studio numit „In His Purest Form”. Albumul conține o performanță solo la pian, primul și-a găsit solo la pian dintr-un album de la „In My Time” din 1993.

Viața personală: Yanni nu a fost niciodată căsătorit, dar a avut mai multe relații importante de-a lungul anilor, inclusiv cu actrița Linda Evans. Au fost împreună din 1989-1998. De mulți ani, sa crezut că nu are copii, dar Yanni a dezvăluit în aprilie 2014 că are o fiică pe nume Krystal Ann, care avea 32 de ani în momentul în care să dezvăluie că există.

Related Articles

Ultimele articole