violul-totul despre viol-sex-ce inseamna viol

violul-totul despre viol-sex-ce inseamna viol

Violul este o infractiune reglementata de art.197 din Codul Penal, potrivit cu care „raportul sexual cu o persoana de sex feminin, prin constrângerea acesteia sau profitând de imposibilitatea ei de a se apara ori de a­-si exprima vointa constituie viol”. Pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani.

Când aud de viol, marea majoritate se gândesc la un strain sarind din boscheti noaptea si atacând pe cineva. Aceasta este doar partial adevarat, deoarece majoritatea violurilor sunt comise nu de straini, ci de barbati care-si cunosc victimele, care s-au întâlnit cu ele anterior si care sunt considerati prieteni. Acest fenomen se numeste „date rape” (viol de întâlnire).

Acest tip de viol reprezinta contactul sexual fortat si nedorit cu o persoana pe care o cunosti. Este o violare a propriului corp si a propriei încrederi. Este un act de violenta. Poate avea loc cu cineva pe care doar l-ai întâlnit sau cu o persoana care te-a întâlnit de mai multe ori.
Forta implicata poate consta într-un ton ridicat, amenintari, fortare fizica sau armata. Expertii estimeaza ca aproximativ 90% din totalitatea violurilor savârsite nu ajung la cunostinta organelor de cercetare penala, iar în cazul celor care ajung aprox.60% din victime îsi cunosteau atacatorul.
Deoarece majoritatea violurilor sunt comise de barbati ne vom referi, pe parcursul acestui articol, la violator ca „el” si la victima ca „ea”.

Cum are loc violul?
Violul are loc,de obicei, când o femeie e singura cu un barbat. Daca mergi în camera sau în apartamentul unui barbat sau chiar daca intri în masina lui, esti vulnerabila.
Alcoolul si drogurile sunt câteodata un factor important al violului.
Semnalele ambigue sunt un alt factor. Daca femeia se poarta într-o maniera prietenoasa, barbatul va interpreta acest lucru ca fiind o invitatie la a face sex. „Nu” este auzit ca „poate” si chiar un protest puternic poate fi ignorat datorita iluziei ca o femeie spune „nu” când, de fapt, vrea sa spuna „da”. Unor barbati li se pare excitant ca o femeie sa se zbata. Daca o femeie protesteaza usor, barbatul ar putea crede ca doar o „convinge”, nu o forteaza.

Câteodata, femeii nu-i este clar ceea ce vrea si crede ca o sa se hotarasca pe parcursul evenimentelor. Daca se razgândeste la un anumit moment si hotaraste sa nu faca sex, barbatul se poate simti înselat, respins si devine nervos. El ar putea interpreta mesajele non-verbale cum ar fi placerea rezultata din saruturi si petting ca însemnând ca ea vrea sa faca sex cu el.
În acest moment el poate considera ca a fost tachinat sau indus în eroare pentru satisfacerea unei placeri perverse a femeii, indiferent de ceea ce vrea ea. Rezultatul poate consta într-un viol.

Related Articles

5 COMENTARII

  1. ba nu e asa cum spui tu:)
    Vilul poate fi cauat prin injruaturi sau sai spui baitui ca nu vrei sa faci drgoste cu el:).Uneori baieti fote fi isnelatori.. si sa provite de tine,, 🙂

  2. violul nu este o experienta placuta.si eu am patit cva de genul am fost la cnva pe care cunosteam si cand m-am razgandit(orikm nu aveam in cap sa fac nimic,el insista) si am inceput sa tip,sa plec a incuiat usa si m-a luat de-a ,,en duro”daca as vreau l-as putea baga la viol..dar nu ma complic cu nebuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole