Totusi , de ce iubim barfele?

Am constatat ca barfa nu e mereu nevinovata si ca zvonurile creeaza uneori situatii neplacute. In plus, inca din copilarie auzi ca nu e frumos sa-i vorbesti de rau pe ceilalti. Cu toate acestea nu te poti abtine. Why? S-ar putea spune ca barfa sa sare si piper vietii noastre cotidiene.

742100c7c8017adb_gossip-girlStudiile de specialitate sustin ca deseori barfim din gelozie si insecuritate, barfa fiind o modalitate defensiva de a abate atentia asupra altora. Prin urmare, mai bine sa se vorbeasca pe la colturi despre altii, decat despre tine.

Barfa e mai tare ca adevarul. Se pare ca barfa are asupra noastra o putere de convingere mult mai mare decat banuim. Cercetatorii de la universitati din Viena si Germania au aratat ca oamenii tind sa ia drept bune zvonurile pe care le aud. In general, barfele tin de emotional, de iesit din comun, asa ca avem tendinta sa credem in ceva savuros, decat in pura realitate. Suntem tot mai avizi de senzational, de altceva decat de vietile noastre obisnuite si normale, asa ca avem tendinta de pleca urechea la barfe si de a le considera adevarate.

Fetele mai barfitoare decat baietii?

Si baietilor le place sa mai barfeasca, asta e clar, insa la capitolul susotit pe la colturi, fetele sunt indiscutabil campioane. Asta se intampla din pura placere (fetele prefera oricand o discutie unui meci de fotbal), dar si pentru ca reactionam diferit in situatii de criza. Cand baietii sunt nervosi, prima lor reactie e sa se bata, pe cand, intr-o situatie similara, fetele se apuca sa spuna chestii rautacioase despre cei din jur. De asemenea, imaginatia feminina este mult mai prolifica atunci cand vine vorba de inventat si imprastiat zvonuri. Cand se pune problema unei razbunari, baietii se iau de cele mai multe ori la pumni. Fetele au o arma mult mai subtila, dar care poate face rau mai mult decat un pumn in ochi: barfa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here