Timp liber pentru tine

Timp liber pentru tine

Ai senzatia ca toata ziua nu faci altceva decat lucruri care nu iti fac placere, ca nu mai gasesti vreme pentru tine? Atunci e cazul sa-ti organizezi mai bine timpul, ca sa-ti oferi si clipe de relaxare?

Revizuieste programarea treburilortimp-liber-pentru-tine casei
Problema: cum ajungi acasa, nici nu iti tragi bine sufletul si incepi sa gatesti, sa calci sau sa faci curatenie, de parca ar fi a doua ta slujba. Si culmea, neplatita!
Solutia:e foarte important sa fii cat mai organizata si sa nu incepi mai multe treburi deodata. Oricum nu ai cand sa faci totul intr-o singura zi. Stabileste-ti prioritatile si lasa unele activitati pentru week-end.

E atat de simplu!
1. Alege o singura camera in care sa faci curatenie intr-o zi, de exemplu, livingul. Transforma aceasta incapere intr-o oaza de ordine si liniste si incearca sa o pastrezi asa. Daca inchizi usa, livingul va fi „separat” de dezordinea dincelelalte camere (de ele te vei ocupa mai tarziu). Important e sa nu transformi curatenia in corvoada.

2. Alege o cutie in care sa strangi toate lucrurile de care te simti legata si pe care, sub nici o forma, nu vrei sa le arunci (lucurile nu trebuie neaparat sa stea la vedere). Daca le pui intr-o cutie mai mare, vei pastra ordinea cu mai multa usurinta si vei injumatati timpul pe care il acorzi, de obicei, stergerii prafului.

3. Curata incaperea pe masura ce se murdareste. Nu lasa ca treburile sa se adune pana cand nu mai faci fata. De exemplu, lustruieste bateria de la dus imediat dupa ce ai facut baie. Nu vei mai pierde timpul altadata, iar bateria va arata ca noua. Daca nu ai timp sa faci curatenie generala, ar fi mai bine sa angajezi pe cineva care sa o faca in locul tau.

4. Daca nu iti place sa faci cumparaturi sau te ingrozeste aglomeratia din piata sau supermarket, fa o lista cu necesarul pe o saptamana intreaga si alege o zi in care aglomeratia este minima. Aprovizioneaza-te cu carne, legume, branzeturi si fructe pentru mai mult timp si astfel vei scapa de corvoada cumparaturilor si a timpului pierdut in fiecare zi.

5. Nu te mai stradui sa fii in fiecare seara bucatarul-sef perfect. Imparte responsabilitatile gatitului si cu ceilalti membri ai familiei sau limiteaza-te, din cand in cand, la mese mai frugale si la semipreparate. Macar o data pe luna incearca sa renunti la rolul tau de gospodina si propune-le celor apropiati sa luati masa in oras.
 

Related Articles

1 COMENTARIU

  1. […] Timp liber pentru tine Timp liber pentru tine Ai senzatia ca toata ziua nu faci altceva decat lucruri care nu iti fac placere, ca nu mai gasesti vreme pentru tine? Atunci e cazul sa-ti organizezi mai bine timpul, ca sa-ti oferi si clipe de relaxare? The rest is here:  Timp liber pentru tine […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole