Testul de sarcina

Testul de sarcina

Te simti putin diferit dupa ultima noapte de amor. Sau, poate starea ta de sanatate este excelenta, dar gandul ca nu v-ati protejat te macina. Fie ca iti doresti enorm sa ai un copil, fie ca nu esti pregatita inca pentru rolul de mama, a afla din timp daca esti insarcinata este vital!

Cel mai simplu mod de a-ti spulbera banuielile testul-de-sarcinaeste sa mergi la farmacie si sa-ti cumperi un test de sarcina.
Testele de sarcina functioneaza pe principiul detectarii unei substante hormonale specifice in sange sau in urina – gonadotropina corionica umana – , prezenta numai in organismul femeilor gravide.
Foarte important: Testul de sarcina nu se face rapid, ci la doua saptamani de la ovulatie.
Testul de sarcina pe baza probei de urina
Cele mai accesibile sunt cele pe baza probei de urina.
Aceste sunt usor de folosit si pot fi aplicate acasa fara asistenta medicala. Procentul de siguranta in cazul acestora variaza intre 97% si 99%. Daca, insa, testul nu este aplicat corect sau este tinut in conditii de umiditate fidelitatea scade. Verifica ambalajul pentru a vedea daca testul este in termenul de garantie, pastreaza-l intr-un loc uscat si repeta procedura peste cateva zile, pentru a diminua probabilitatea de eroare.
in functie de tipul testului, exista mai multe proceduri.

 Urmeaza instructiunile de pe ambalaj cu atentie. Unele iti indica faptul ca trebuie sa colectezi urina intr-un recipient special si apoi sa introduci un carton cu indicatori inauntru.
In cazul altora, trebuie sa pui cateva picaturi de urina pe cartonasul cu indicatori. Timpul de asteptare pentru aflarea rezultatului variaza intre 5 si 10 minute, 
Pentru mai multa siguranta, mergi la medicul ginecolog! Acesta va confirma diagnosticul printr-un test de sange si o examinare pelviana.
Exista doua tipuri de teste de sange: unul cantitativ (care masoara concentratia exacta de hormon al sarcinii in sange, putand detecta chiar cantitati foarte reduse ale acestei substante) si altul calitativ (care da un simplu raspuns “da” sau “nu” la problema daca sunteti gravida, fiind similar cu un test de urina in privinta acuratetei).
Ai aflat deja ca testele de urina pot detecta sarcina dupa circa doua saptamani de la ovulatie. Insa, unele, mai sensibile, iti pot spune daca esti gravida la 6 zile dupa conceptie sau la o zi de intarziere a menstruatiei.
Teste de sange
Testul de sange este mai scump, dar mai sigur si cu rezultate mai rapide decat cel de urina. Acesta trebuie facut intr-o unitate medicala cu dotare speciala si masoara cantitatea de hormon HCG prezenta in sange. Eficienta sa este 100%. Saracina poate fi depistata dupa 6-8 zile dupa ovulatie (procesul prin care ovarul secreta ovule).
Este important sa afli din timp daca esti insarcinata pentru linistea si sanatatea ta!

Articolul precedentSe indragosteste de tine ?
Articolul următorNunta fostului iubit

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole