Terapii de care nici nu visai

Terapii de care nici nu visai

Stres, nervi “întinşi pe sârmă”, gânduri negre, dureri de stomacterapii-de-care-nici-nu-visai, de cap sau de oase…ţi se pare că nu le mai faci faţă şi te gândeşti cu groază că va trebui să-ţi cumperi medicamente? Nu-ţi mai face griji! Există soluţii terapeutice foarte atractive.

Potrivit specialiştilor revistei “Lumea femeilor”, dacă vei râde în hohote cu prietenii, vei savura un pahar cu vin sau vei dansa prin casă, scapi şi de stres, şi de dureri. Cercetătorii trag concluzii deloc vesele: lumea devine tot mai serioasă, mai plictisită şi mai plicticoasă. Europenii, de exemplu, râd doar vreo şase minute pe zi, faţă de 18 minute cât râdeau în urmă cu 70 de ani. Suntem tot mai ocupaţi şi mai morocănoşi, deci mai puţin sănătoşi, iar pentru a ne păstra tonusul şi sănătatea trupului şi a spiritului, susţin specialiştii, ar trebui să râdem zilnic câte un sfert de oră şi să cântăm cât mai mult.

1. Râsul este sănătate curată

Nu ai motiv să râzi din toată inima? Râzi forţat! E benefic pentrterapii-de-care-nici-nu-visai1u corp şi pentru spiritul tău. Organismul se tonifică (ochii, gura, diafragma, abdomenul etc.), pentru că muşchii se contractă şi se decontractă succesiv. Tot datorită râsului creşte imunitatea şi corpul devine mai rezistent la durere sau la depresii. În plus, te ajută să elimini tensiunea, anxietatea şi oboseala şi să scapi de insomnie. S-a dovedit că două minute de râs echivalează cu 30 de minute de relaxare sobră, aşa că încearcă să râzi cât mai mult şi să-i antrenezi şi pe cei din jur în distracţia ta. Găseşti tu un motiv.

2. Cântă şi dansează în voie

Se ştie că atunci când faci duş, se trezeşte cântăreţul sau cântăreaţa din tine. E foarte bine! Totul e să nu ţii cont că n-ai voce sau ureche muzicală şi să cânţi. Această metodă te ajută să te eliberezi de tensiune, la orice vârstă şi să capeţi încredere în tine. Mai mult, când asculţi muzică acasă, nu te sfii să dansezi, pentru că zbânţuiala te ajută să alungi stresul şi oboseala şi să devii mai sociabil(ă). De la acest considerent au pornit şi cei care au inventat reprizele de karaoke.

3. Vinoterapia, o metodă îmbătătoare

Cercetătorii Facultăţii de Farmacie din Bordeaux au descoperit că sâmburii de struguri conţin polifenol, o moleculă care combate îmbăterapii-de-care-nici-nu-visai3trânirea. Studiul lor a stat la baza înfiinţării unor centre de vinoterapie, unde poţi face băi în vin roşu, masaj cu Cabernet, împachetări în miere şi vin, drenaj folosind cârcei de viţă-de-vie sau băi cu apă îmbogăţită cu zeamă proaspătă de struguri şi poţi degusta tot felul de vinuri alese.

4. Meloterapie pentru mamă şi bebeluş

În străinătate există un fel de cursuri… lirice, pentru viitoare şi proaspete mămici. Metoda de “tratament” se aplică începând din perioada prenatală, pentru ca mama să nască şi să suporte mai uşor durerile. Efortul periodic pe care îl presupun vocalizele fortifică musculatura bazinului. În plus, între mamă şi bebeluş există, nouă luni, un fel de complicitate, datorită cântecelor pe care le ascultă împreună, iar cei doi învaţă să comunice înainte de naştere. Îmeloterapie-pentru-mama-si-bebelus-4ntre 6 luni şi doi ani, meloterapia continuă cu şedinţe în care mămicile şi copiii cântă împreună şi dansează. În această fază, bebeluşul recunoaşte cântecele auzite în faza intrauterină şi e încântat că îşi vede mama rostind versurile rimate şi dansând.


Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole