Sunetul muzicii

Tanjesti la putina relaxare dupa o zi desprinsa dintr-o cursa de montagne rousse? Nu ai nevoie decat de o pereche de casti! O sa vezi mai jos de ce.
828_2_meloterapieCu ajutorul meloterapiei, o forma a psihoterapiei in care cuvintele sunt inlocuite cu muzica, de regula cea instrumentala, frustrarile emotionale, tulburarile mentale sau afective, dar si astmul sau problemele de alimentatie pot fi remediate sau chiar vindecate, rapid si eficient.

Cum asculti? Este recomandat sa fii singura in camera, pentru a nu fi deranjata de prezenta nimanui. Sursa sonora (boxa, radioul, casetofonul) trebuie sa fie la o distanta de 2 -3 metri fata de scaunul sau fotoliul pe care te-ai asezat. Stai cat mai comod, cu mainile si picioarele intinse, pentru a nu ingreuna circulatia sangelui. Si pentru a facilita circulatia energetica in meridianele corpului. Cat despre volumul sonor, potriveste-l dupa bunul plac. Cat despre  temperatura camerei, trebuie sa fie intre 18 si 24 de grade.
Nota vindecatoare. Fiecare nota muzicala are o frecventa specifica de vibratie, care influenteaza anumite zone ale corpului uman:
DO – guverneaza colonul, gatul, genunchii si nasul.
RE – guverneaza sanii, organele sexuale, perineul, picioarele si limba.
MI–  guverneaza capul, ochii, plexul solar si zona ombilicala.
FA– guverneaza rinichii, glandele suprarenale, umerii , pieptul, colonul si gambele.
SOL– guverneaza parul si sistemul reproducator.
LA – actioneaza pe osul sacru, la baza coloanei vertebrale.
SI – remediul pentru intrgul corp, dar cu deosebire in dezechilibrul glandelor.

Recomandari: – pentru calmarea starilor de agitatie: “Oda bucuriei” din Simfonia a 9a , de Ludwig van Beethowen.  Mozart are efect si asupra bebelusilor. Se pare ca nou-nascutii reactioneaza la meloterapie ca si adultii. Muzica clasica are darul de a-i calma atunci cand sunt agitati si, pur si simplu, nu pot sa adoarma.  Pentru sistemul nervos: uvertura operei “Parsifal” de Richard Wagner.

Articolul precedentIn forma maxima!
Articolul următorUite ce si cum!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole