Strâmtoarea George

Care este valoarea netă a strâmtorii George?

George Strait este un cântăreț american de muzică country, producător de muzică și actor care are o netă de 300 de milioane de dolari. Celebrat drept „Regele țării”, el este considerat unul dintre cei mai populari artiști de înregistrări ai tuturor timpurilor. Spre deosebire de mulți dintre contemporanii săi, George Strait sa asigurat să rămână la elementele tradiționale ale muzicii country și ia inspirat pe alții să se îndepărteze de sunete cu infuzie pop care au devenit populare în anii ’80.

Strait este unul dintre cei mai bine vânduți artiști ai tuturor timpurilor, care a vândut peste 100 de milioane de discuri în lume. Dintre toate albumele sale, 13 au atins statutul de multi-platină (inclusiv de 8 ori platină „Pure Country”), în timp ce alte 33 au atins statutul de platină. În general, Strait este al 12-lea artist cel mai bine vândut din istoria SUA. În anii 2000, a fost inclus în Country Music Hall of Fame.

Tinereţe

George Harvey Strait Junior Senior sa născut pe 18 mai 1952 în Poteet, Texas. Crescut alături de doi frați într-o fermă de vite de 2.000 de acri deținută de tatăl său din Pearsall, George lucra cu animale și lucra la fermă încă de la vârsta fragedă. Când era în clasa a patra, părinții lui au divorțat. Strait a devenit pentru prima dată interesată de muzică în timpul liceului și sa alăturat unei trupe rock ‘n roll împreună cu alți studenți. Deși inițial a fost atras de trupe precum Beatles, sa îndrăgostit rapid de artiști country precum Hank Thompson, Lefty Frizzell și Merle Haggard. A participat în mod regulat la spectacolul live ale artiștilor country din Texas.

După absolvirea liceului, sa înrolat în armată și a fost staționat în Hawaii. Ajuns acolo, sa alăturat unei trupe de țară sancționată de armată și-a întâmpinat primul copil pe lume alături de soția sa, Norma. A petrecut în total patru ani în Armată și a ajuns la gradul de caporal. După concedierea sa onorabilă, a urmat studii postliceale la Southwest Texas State University, absolvind în cele din urmă cu o diplomă în agricultură.

Carieră

În timp ce era în facultate, Strait sa alăturat unei trupe numite Stoney Ridge, devenind în cele din urmă lider și redenumind grupul The Ace in the Hole Band. Ei au câștigat rapid un număr de urmăritori în Texas și la început să deschidă pentru artiști de mare profil, cum ar fi Texas Playboys, în timpul spectacolelor live. În cele din urmă, li sa oferit ocazia să înregistreze mai multe single-uri. Cu toate acestea, grupul nu a decolat niciodată, iar George și-a câștigat existența lucrând la ferma familiei sale.

A fost foarte aproape de a renunța după ce a fost respins de fiecare casă de discuție majoră pe care a abordat-o, dar soția sa la convins să rămână cu asta. În 1981, i sa oferit în sfârșitul unui contract de înregistrare de la MCA. În acel an, a lansat primul său single, „Unwound”. Sa dovedit a fi un hit masiv, urcând pe locul șase în topurile țărilor și la determinat pe George să lanseze un album de debut numit „Strait Country”. Albumul a avut impact din mai multe motive, în primul rând pentru a demonstra că sunetele country tradiționale ar putea fi încă populare într-o epocă modernă. Anterior, genul sa mutat puternic către muzica pop.

În 1982, Strait a continuat cu un al doilea album numit „Strait From the Heart”, care conține primul său singur număr unu, „Fool Hearted Memory”. În această perioadă, a început să cânte pentru prima dată la spectacolul live. În urma morții tragice a fiicei sale de 13 ani, George Strait a rupt relațiile cu mass-media și a încetat să mai acorde interviuri, deși a continuat să obțină numeroase hituri.

(Fotografia de Michael Loccisano/Getty Images)

A încheiat anii 80 cu o serie de album bine primite, înainte de a se ramifica cu sunete diferite în albumul apreciat de critici din 1990 „Livin’ It Up”. După ce a lansat albumul „Holding My Own”, a jucat în filmul de box office „Pure Country”. În timp ce filmul a fost un eșec, coloana sonoră (pe care a lansat-o Strait) sa dovedit a fi cel mai de succes album al său comercial din toate timpurile.

După ce a lansat mai multe albume performante, Strait a fondat George Strait Country Music Festival în 1997. Festivalul se va repeta în următorii patru ani, iar Strait a cântat alături de unele dintre cele mai mari nume din muzica country. În această perioadă, a lansat albumul „Always Never the Same” în 1999. Anul 2000 a marcat un pic de declin pentru Strait, deoarece albumul său omonim nu a atins statutul de platină. În următorii câțiva ani, Strait va continua să lanseze albumul destul de succes cu formula sa de muzică country încercată și adevărată.

Relații

Strait sa căsătorie cu iubită sa de liceu, Norma, în 1971. Împreună, au avut doi copii. Fiica lor a murit într-un accident de mașină în 1986, ceea ce a determinat pe George să înființeze Jenifer Lynn Strait Foundation, o organizație de caritate pentru copii.

Susținerea mărcii

George Strait este un purtător de cuvânt al Wrangler Jeans, colaborând cu aceștia pentru a crește gradul de conștientizare a programului lor National Patriot. Inițiativa propune să strângă bani pentru veteranii americani și familiile acestora, concentrându-se pe cei căzuți sau răniți în acțiune. Strait a colaborat și cu Justin Boots, Resistol (un brand care produce pălării de cowboy) Garia (un producător danez de mașini de golf de lux) și Codigo Tequila.

Turism

Strâmtoarea George a fost destul de inovator când a fost vorba de turneele sale. El a creat o abordare de 360 ​​​​de grade „teatru în rotund” a concertelor, care a permis mai multor spectatori să participe. This „abordare a festivalului” a avut, de asemenea, succes comercial, iar George a strâns 99 de milioane de dolari în doar trei ani în timpul Strait Tours. Strait câștigă adesea sume semnificative de bani, în ciuda relativ puținelor date de turneu. De exemplu, el a câștigat 15 milioane de dolari în 2005 cu un turneu care a avut doar 18 spectacole.

În 2012, a anunțat că turneul său Cowboy Rides Away va fi ultimul. Turneul a fost extrem de reușit și a stabilit un nou record pentru cel mai mare concert cu un singur spectacol, cu câștiguri de peste 18 milioane de dolari după o singură reprezentație la Arlington. A fost și ultimul concert al lui George timp de un deceniu și a atras peste 100.000 de fani. Acest lucru a doborât recordul anterior deținut de Rolling Stones pentru cea mai mare participare la un concert în interior. Pe 20 martie 2022, George a jucat RodeoHouston la o mulțime de aproape 80.000.

Articolul precedentSemnul Ty Dolla
Articolul următor10 jocuri clasice si noi de societate

Related Articles

Ultimele articole