Smokey Robinson

Care este valoarea netă a lui Smokey Robinson?

Smokey Robinson este un cântăreț și compozitor american de R&B și pop, producător de discuri și fost director de discuri, care are o netă de 150 de milioane de dolari. Robinson este creditat cu pionierul sunetului distinct Motown, care a devenit incredibil de popular din anii ’50 până în anii ’70. Smokey a fost o parte integrantă a Miracles, un grup vocal care a cunoscut un mare succes de-a lungul perioadei Motown. După plecarea sa din acest grup, Robinson a urmat o carieră solo de succes. De asemenea, a acționat ca vicepreședinte pentru Motown Records. În 1987, Smokey Robinson a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame.

Tinereţe

William „Smokey” Robinson Jr. sa născut pe 19 februarie 1940 în Detroit, Michigan. Crescut într-o gospodărie din North End din Detroit, William și-a câștigat porecla „Smokey” a oferit unchiului său Claude. Claude la dus pe William să vadă filmul cu cowboy și, în cele din urmă, ia dat lui William propriul său „nume de cowboy”, care a fost „Smokey Joe”. Din acel moment, tânărul William sa prezentat tuturor dreptului Smokey Joe. În cele din urmă, a renunțat la „Joe” și pur și simplu a trecut prin „Smokey”.

În timp ce era în liceu, Smokey a început un grup de doo-wop numit Five Chimes. Robinson a fost extrem de pasionat de muzică în copilărie și a ascultat o varietate de artiști la radio. Printre acestea se numără pe Nolan Strong și Diablos, Billy ward și dominourile lui și mulți alții. Grupul său doo-wop a fost redenumit în cei din urmă Matadors.

Carieră

După ce au făcut turnee extinse la sfârșitul anilor 50, Matadorii și-au schimbat numele în Miracles. În 1957, Robinson a luat legătura cu un compozitor pe nume Berry Gordy, care ia ajutat pe cei de la Miracles să lanseze primul lor single, „Got a Job”. Până în acest moment, Robinson studia inginerie electrică la facultate, dar a renunțat după ce primul single a avut succes.

Gordy a format apoi Tamla Records, care mai târziu avea să devină Motown Records. În urma unui contract de înregistrare cu această companie, Miracles a lansat „Shop Around” în 1960, care a devenit un singur de succes care să vândă peste un milion de copii. În următorul deceniu, au urmat multe hituri. Printre acestea se numără „You’ve Really Got a Hold on Me”, „Mickey’s Monkey”, „I Second That Emotion”, „Baby Baby Don’t Cry” și „The Tears of a Clown”. În această perioadă, Robinson a fost principalul cântăreț, compozitor și producător al grupului. Pentru a reflecta acest lucru, Miracles și-au schimbat numele în Smokey Robinson & the Miracles în 1965.

În afara muncii sale cu The Miracles, Smokey a scris multe cântece pentru alți artiști semnate de Motown Records. De asemenea, a produs o serie de piese. Artiștii care au lucrat cu Robinson au inclus Temptations, Marvelettes și Marvin Gaye. Acest lucru sa oprit când o nouă echipă de compozitori a sosit la Motown, care a coincis cu mai mulți artiști care scriu original și scriau propriul material.

Până în 1969, Smokey și-a exprimat dorința de a se pensie. Tururile constante făcuseră rază, iar Robinson dorea să petreacă mai mult timp cu familia sa. La scurt timp după aceea, grupul a lansat unul dintre hiturile lor cele mai de succes, „Tears of a Clown”. Acest lucru la convins pe Robinson să rămână cu grupul încă câțiva ani și, în cele din urmă, sa despărțit de Miracles în 1972.

(Fotografia de Presley Ann/Getty Images)

În ciuda sugestiilor că se va retrage complet din muzică, Robinson a petrecut doar un an de pauză înainte de a urma o carieră solo în 1973. În acel an, și-a lansat albumul solo de debut, „Smokey”. A urmat cu „Pure Smokey” în 1974. Deși aceste albume erau puternice din punct de muzical, Robinson nu a reușit să aibă un impact prea mare. Acest lucru sa datorat în mare parte faptului că a concurat cu artiști solo consacrați precum Marvin Gaye și Stevie Wonder.

În 1975, Smokey Robinson a reușit în sfârșit să-și pună amprenta ca artist solo. El a lansat albumul „A Quiet Storm”, care conținea hituri precum „Baby That’s Backatcha” și „Quiet Storm”. După acest punct, el a început să se concentreze mai mult pe rolul său de vicepreședinte al Motown. Din această cauză, următorul album solo nu au fost promovate, iar Smokey nu sa angajat pe deplin în aceste proiecte așa cum făcuse în trecut.

În 1979, Smokey a revenit cu single-ul „Cruisin”, care a ajuns în top zece în topuri. În 1981, Robinson a lansat single-ul de top „Being with You”. El a obținut și mai mult succes cu albumul „One Heartbeat” în 1987, care conținea top zece single-uri precum „Just to See Her” și „One Heartbeat”. După aplicarea lui Motown de către RCA în 1988, Smokey a renunțat la funcția de vicepreședinte și la început să se concentreze exclusiv pe cariera sa solo. De-a lungul următoarelor decenii, a continuat să colaboreze cu o varietate de artiști și să lanseze o serie de single-uri și albume.

Relații

Prima căsătorie a lui Robinson a fost cu Claudette Rogers, care a fost, de asemenea, un membru al Miracles. După ce a avut doi copii cu Rogers, Robinson a avut o treilea copil cu o altă femeie. Acest lucru a dus la divorțul cuplului în 1986. În 2002, Smokey sa căsătorie cu Frances Gladney.

Imobiliare

În 2002, Robinson și-a vândut casa din Encino, Los Angeles, pentru 2,3 ​​​​milioane de dolari. Construită în 1912, această proprietate luxoasă are 10.600 de metri pătrați de spațiu de locuit, inclusiv o terasă privată de 800 de metri pătrați. Proprietatea se află pe 1,5 acri de teren, care include grădini luxoase în stil englezesc. Reședința emblematică și-a schimbat mâinile încă o dată în 2017, vândundu-se pentru 8,3 milioane de dolari.

În 2014, sa raportat că Smokey vindea un alt conac din California pentru 7,99 milioane de dolari. This a doua proprietate este situată în cartierul bogat Chatsworth din Los Angeles, unde locuiesc multe alte celebrități. Proprietatea de 9.075 de metri pătrați are o pensiune separată de 2.000 de metri pătrați. Smokey a listat inițial reședința în 2005 pentru 10,5 milioane de dolari, dar a reluat-o încă o dată pentru 10 milioane de dolari în 2007, după ce sa chinuit să găsească un cumpărător. Prețul de 7,99 milioane de dolari în 2014 prețul final foarte redus.

Articolul precedentLloyd Banks
Articolul următor201 Citate Pentru Poze

Related Articles

Ultimele articole