Slabitul brusc are multe riscuri

Slabitul brusc are multe riscuri

Orice femeie nemultumita de rotunjimile mai mult sau mai putin evidente ale corpului ei viseaza la ziua in care, „scapata” de orice complex prin obtinerea greutatii si formei visate, va uimi toate cunostintele prin noul look. Putine sunt constiente de ceea ce implica slabitul brusc si nici ca se gandesc la aspectele neplacute ce pot aparea si, mai trist, ruina rezultatele efortului lor – ma refer la „lumea” pentru care se simt datoare sa arate excelent si care nu va observa decat aceste aspecte pe cat de neplacute pe atat de evidente! Exagerez? Poate … poate nu …

Dar mai bine sa detaliez:
– Slabitul brusc duce de obicei la pierdere de apa si masa musculara datorita faptului ca in timpul dietei fulger nu prea se consuma suficiente proteine si calorii – rezultatele acestei pierderi devenind evidente atunci cand pielea – nu de mult neteda si intinsa – se lasa sau, si mai rau, devine ridata (gat si fata ridata, sani si fese lasate, piele atarnand pe abdomen, brate; celulita).
– Parul isi pierde din stralucire si rezistenta, cade mai mult, se rupe mai usor.
– Corpul pierde echilibrul datorita schimbarii bruste iar riscul de reingrasare este foarte mare, se poate ajunge la depasirea greutatii anterioare si astfel exista un risc real foarte mare de a plonja in regimul cu efect de tip „yo-yo”, cu urmari grave asupra metabolismului si sanatatii in general.

– Scade capacitatea de concentrare si efort.
– Starea emotionala devine instabila  nu este usoara trecerea de la statutul de complexata la cel de femeie fatala, cu atat mai mult in cazurile in care perceptia celorlalti despre schimbare nu este cea la care viseaza ea. Asteptarile foarte mari sunt in sine un pericol pentru starea emotionala.
– Poate fi provocat un dezechilibru hormonal.
– Se spune ca slabirea brusca in timpul sarcinii ar duce la eliminarea de toxine in laptele matern.
– Apare un dezechilibru al mineralelor si electrolitilor ce poate fi periculos pentru viata.
– In timpul slabitului se pierde si masa osoasa, favorizindu-se aparitia osteoporozei.
– Pot aparea boli precum anorexia sau bulimia.

In concluzie, asa cum multi inaintea noastra au spus-o si, dupa cum ati observat, nu fara motiv, nu exista slabit rapid si sanatos! Exista explicatii si babesti si stiintifice care sustin aceasta afirmatie la care avem acces in ziua de astazi oricind. Respectati-va corpul si nu luati santatatea ca pe un dat! O femeie care se accepta asa cum este, cu o atitudine pozitiva si constienta de atuurile ei, va fi intotdeauna mai frumoasa – indiferent daca slabeste sau se ingrasa – decat o femeie nesigura, in permanenta dependenta de acceptarea si admiratia celorlalti (si de obicei nu cei mai apropiati, acestia te accepta asa cum esti), stresata de cum arata, schimbatoare – intr-un cuvant: care nu prea are ce sa ofere nimanui.

Articolul precedentSa ne ingrasam mancand sanatos
Articolul următorDictionar sexual litera m

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole