Sinceritatea intr-un cuplu – sinceritatea este de aur – sinceritatea intre parteneri

Sinceritatea intr-un cuplu – sinceritatea este de aur – sinceritatea intre parteneri

M-am considerat intotdeauna o persoana destul de onesta, si dupa standardele societatii chiar sunt. Dar ceea ce societate considere ca fiind sinceritate si ceea ce sinceritatea e cu adevarat sunt doua lucruri total diferite.

Suntem invatati de cultura noastra sa facem minciunile parte a vietii noastre. Mintim atat de des incat nici nu ne mai dam seama cand o facem.

Sinceritatea inseamna „sa spui adevarul, tot adevarul si nimic in afara de adevar”. Definitia societatii pentru sinceritate este sa spui adevarul doar daca el nu incomodeaza pe cineva, daca nu cauzeaza un conflict si daca te face sa arati bine.

Nu vorbesc despre minciuni mari, ci despre „minciunile albe”, cele pe care le spunem aproape zilnic, cele care ridica bariere intre noi si cei de langa noi.

Atunci cand ne ascundem, cand omitem sa spunem anumite lucruri, nu ii lasam pe cei de langa sa ne vada asa cum suntem de fapt, sa inteleaga ceea ce dorim si ceea ce asteptam.

Daca vrei sa creezi intimitate si o legatura stransa intre tine si partenerul tau, atunci trebuie sa fii sincera si sa intelegi ca adevarul este, de cele mai multe ori, calea spre implinire a unei relatii.

Atat timp cat exista secrete, exista si o tensiune care nu poate decat sa dauneze relatiei pe care voi incercati sa o construiti. De multe ori, oamenii se amagesc crezand ca un lucru nespus e un lucru pe jumatate iertat.

In realitate, lucrurile stau cu totul altfel. Un lucru ascuns va atrage dupa sine si altele.

Sigur, uneori te poti gandi ca el nu te va iubi pe tine daca te cunoaste cu totul. Te poti gandi ca unele parti ale tale nu sunt pe placul lui, si ca el s-ar putea indeparta de tine odata ce te cunoaste in cel mai pur mod – asa cum esti tu.

Gandeste-te insa: vrei sa stai langa un om care cunoaste doar o parte din tine?

Sinceritatea poate fi grea, dar este esentiala atunci cand iti doresti o relatie intima, stabila. Pana la urma e vorba de iubire, iar iubirea nu inseamna nimic fara adevar si onestitate.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole