Sex – dragoste si sex – terapie sexuala

Sex  – dragoste si sex – terapie sexuala

Terapia sexuala este tratamentul de disfunctii sexuale, cum ar fi non-consumarea, ejacularea prematura sau disfunctia erectila, libido-ul scazut, fetisurile sexuale nedorite, dependenta sexuala sau lipsa de incredere.

Asistarea persoanelor care sunt in recuperare dupa traume sexuale este de asemenea o parte importanta a terapiei sexuale. Ea mai trateaza probleme comune cauzate de stres, oboseala si alti factori de mediu si de relationare.

Sex-terapeutii asista persoanele cu aceste probleme incercand sa le depaseasca, tintind chiar spre recuperarea completa a vietii sexuale.

Factorii emotionali care afecteaza ambele sexe includ probleme interpersonale (cum ar fi starea civila / relatie de probleme, lipsa de incredere sau comunicarea intre parteneri) si in termen de probleme psihologice individuale (depresie, se teme sexuale sau vina, trecut sexual traumatic, tulburari sexuale, si asa mai departe).

Aspectele fizice includ factori de droguri (alcool, nicotina, narcotice, stimulente, antihipertensive, antihistaminice, precum si unele psihotherapeutice de droguri); rani la spate, probleme cu marirea în volum a glandei prostatei, probleme de aprovizionare cu sange, daunele nervului (ca si in maduva spinarii leziuni); sau a bolii (neuropatia diabetica, multiple sclerosis, tumori si, rareori, tertiar sifilis); esec al diferitelor sisteme de organe (cum ar fi inima si plamanii); tulburari endocrine (tiroidiene, pituitara, sau probleme ale galndei); deficiente hormonale (nivel scazut de testosteron, estrogeni, sau androgens); si unele defecte din nastere.

Disfunctiile sexuale sunt, in general, clasificate în patru categorii: dorinta de tulburari sexuale, tulburari sexuale mentale, orgasm nervos, dureri si tulburari sexuale.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole