Simon Le Bon

Care este valoarea netă a lui Simon Le Bon?

Simon Le Bon este un muzician englez care are o netă de 65 de milioane de dolari. Le Bon este bineînțeles cel mai bine cunoscut pentru că este solistul și textierul trupei Duran Duran. Mai târziu, el a continuat să joace aceste roluri în trupa Arcadia, care a avut parte de mulți dintre foștii membri ai lui Duran Duran. De-a lungul carierei sale, Simon a câștigat o serie de onoruri și distincții pentru realizările sale în industria muzicală. Acestea includ trei premii Ivor Novello.

Tinereţe

Simon John Charles Le Bon sa născut pe 27 octombrie 1958 în Bushey, Hertfordshire, Anglia. Crescut alături de trei frați mai mici, Simon a fost încurajat de mama sa să urmeze diverse aventuri artistice la o vârstă fragedă. La vârsta de șase ani, a început să facă audiții pentru roluri comerciale. Sa pregătit ca actor în această activitate, în timp ce sa alăturat unui cor al bisericii locale pentru a-și avea abilități de cântat.

Le Bon a urmat aceeași școală pe care a urmat-o Elton John, iar apoi a absolvit școala secundară. După absolvire, Simon a urmat cursurile Harrow School of Art, terminând un curs în 1978. În cele din urmă, Le Bon a urmat Universitatea din Birmingham, unde a studiat dramaturgia. În această perioadă, Simon a lucrat ca să poarte teatru în timp ce a apărut în diferite reclame de televiziune și producții de teatru din Londra. De asemenea, a început să cânte într-o trupă punk.

Carieră

După ce a părăsit Universitatea din Birmingham, Simon Le Bon sa întâlnire cu prietenii din copilărie John Taylor și Nick Rhodes, care înființaseră o nouă trupă numită Duran Duran în 1978. După o serie de schimbări de formație, trupa-a găsit un chitarist și un baterist. Cu toate acestea, ei încă avea nevoie de un vocalist, deoarece cântărețul lor anterior abandonase grupul. Simon a fost prezentat lui Taylor și Rhodes de către o fostă iubită, iar în curând a devenit parte integrantă a trupei. Apoi au semnat un contract de înregistrare cu EMI și au lansat primul lor album eponim în 1981. Albumul a devenit o parte centrală a mișcării New Romantic și a fost urmat rapid de album precum „Rio” și „Seven and the Ragged Tiger”. A urmat un alt album live, „Arena”, înainte ca trupa să intre în pauză.

Le Bon și alți câțiva membri au continuat cu albumul precum „Notorious” și „Big Thing” înainte să devină clar că popularitatea lor se prăbușește. După o scurtă renaștere cu albumul din 1993 „The Wedding Album”, Simon a început să se concentreze mai mult pe noua sa trupă, Arcadia, care se formează în 1986 cu membrii Duran Duran precum Nick Rhodes și Roger Taylor. Grupul a lansat mai multe hituri, precum „Election Day” și au lansat un singur album numit „So Red The Rose”.

Simon Le Bon a fost, de asemenea, destul de activ ca artist solo de-a lungul carierei sale, în special după ce popularitatea lui Duran Duran a început să scadă. În 1989, a lucrat cu Jonathan Elias, contribuind cu piesa „Follow In My Footsteps” la proiectul „Requiem for the Americas Project”. De asemenea, a colaborat cu Mark Ronson, cântând refrenul piesei „Record Collection” de pe al treilea album al său.

Ian Gavan/Getty Images

SYN Entertainment

În 1998, Le Bon a fondat SYN Entertainment împreună cu soția sa Yasmin și prietenul său, Nick Wood. El acționează ca fondator și președinte al companiilor. SYN Entertainment a fondat SYN Records un mai târziu. This company de discuri a produs albume Duran Duran precum „Pop Trash”.

Relații

Deși Le Bon a fost odată logodit cu un model și actriță pe nume Claire Stansfield la începutul anilor 80, el a încheiat relația și a urmărit-o pe Yasmin Parvaneh, de asemenea model. Se pare că ia văzut fața într-o revistă și a găsit-o sunând la agenția ei de model. S-au căsătorit în 1985, după care Yasmin a suferit două avorturi spontane. Cu toate acestea, Simon și Yasmin au primit în cele din urmă trei fiice pe lume. Una dintre aceste fete, Amber Rose Tamara Le Bon, a devenit ulterior model ca mama ei. Le Bon a devenit bunic în 2018, când una dintre fiicele sale a avut un copil.

Scufundarea tobei

Simon Le Bon a fost implicat într-o controversă majoră în 1985, când iahtul său sa răsturnat în largul coastei de sud a Cornwallului. El participă la cursa Fastnet cu iahtul său mare, pe care îi îngrijește numit „Drum”. Iahtul și-a pierdut inițial chila înainte de a se răsturna, prinzându-i pe Le Bon și mai mulți membri ai echipajului în interiorul navei. În cele din urmă, toți au fost salvați de echipa de căutare și salvați a Marinei Roal. Unul dintre scafandrii de salvare a câștigat o medalie pentru rolul său în evadarea lui Le Bon. Aceste evenimente au fost descrise mai târziu într-un film numit „Drum – The Journey Of A Lifetime” și într-o carte numită „One Watch at a Time”.

În ciuda acestei situații periculoase, Simon concurat din nou în multe cazuri. „Drumul” a fost concurat chiar și un mai târziu, în timpul cursei Whitbread Round the World, clasându-se pe locul la treilea. În 2005, Le Bon a mai concurat cu „Drum” – deși până atunci fusese vândut altui proprietar (Simon a împrumutat-o).

Imobiliare

În 2021, sa raportat că Simon și Yasmin obțineau permisiunea de a-și extinde casa cu 10 dormitoare din Londra, mărindu-i dimensiunea cu aproximativ 33%. Sa raportat, de asemenea, că casa valorează milioane de lire sterline. Potrivit acestor informații, Le Bon a ales să facă aceste renovări deoarece fiicele sale „au refuzat să se mute”.

Articolul precedentTom Morello
Articolul următor146 Citate Despre Zambet Citate frumoase

Related Articles

Ultimele articole