Sexul si suicidul – moda in randul adolescentilor

Sexul si suicidul – moda in randul adolescentilor

Sexualizarea excesivă în vestimentaţie, limbajul obscen şi agresivitatea de limbaj folosite cu obstinaţie, debutul sexual precoce caracterizează din ce în ce mai mult tânăra generaţie.

Cel puţin aşa reiese din Studiul pentru implementarea PNAT-ului (Planul Naţional de Acţiune pentru Tineret), realizat de ANSIT. sexul-si-suicidul-moda-in-randul-adolescentilor

Datele Barometrului de Opinie din 2000 arată că ponderea tinerilor cu vârste cuprinse între 18-25 ani, care au declarat că şi-au început viaţa sexuală la 10-14 ani, este de 4 ori mai mare decăt cea a adulţilor, al căror procent este de 2%.

Debutul sexual precoce este mai frecvent în mediul rural. În cazul fetelor, acesta este asociat cu un nivel socio-economic scăzut, pe când la băieţi se constată fenomenul invers – cei proveniţi din familii mai înstărite îşi încep mai devreme viaţa sexuală. Cât despre sinuciderile juvenile, ponderea lor se menţine constantă.

În ultimii patru ani, s-a înregistrat o scădere de doar 1,2%. Cele mai multe sinucideri se înregistrau în 2003, la categoria de vârstă 25-29 de ani – 47, 3%, faţă de 35,4% (20-24 de ani) şi 18,3% (15-19 ani). Datele mai arată că suicidul predomină la băieţi, media fiind de 6 la 1.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole