Sex de la prima intalnire – ce parere au barbatii ?

Sex de la prima intalnire – ce parere au barbatii ?

Ce spun barbatii: „Nu cred ca pot sa am o relatie serioasa cu o femeie care face dragoste cu mine de la prima intalnire. Asta ucide misterul si fiorul pe care il am atunci cand sunt nevoit s-o cuceresc.” Barbatilor le place provocarea. Au sentimentul ca luptsex-de-la-prima-intalnire-ce-parere-au-barbatiia pentru ceva important si special atunci cand fac curte unei femei. Nesiguranta de la inceput ii incita – o sa fie ceva, n-o sa fie? Si mai e ceva… sexul la prima intalnire da impresia ca e prea usor, ca nu ne respectam prea mult. Intimitatea trebuie obtinuta, nu? O sa auzi barbati spunand: „Inima femeii e un premiu… de ce sa ne permita sa o castigam pe loc? Nu sunt ipocrit, am facut dragoste la prima intalnire de nenumarate ori. Dar m-am simtit ciudat dupa. Mi se parea ca m-am grabit in zadar.”

Dar psihologii ce parere au?

Statisticile confirma faptul ca femeile sunt foarte relaxate la ideea de intimitate fulgeratoare. Uneori aproape la fel de relaxate precum barbatii, de aceea 25 la suta dintre ele ar da curs atractiei, acelei chemestry gen Hollywood. Asta se petrece daca isi imagineaza ca au gasit barbatul vietii lor. Asa ca de fapt aceasta atitudine are mai putin de-a face cu libertatea si mai mult cu romantismul pasional.

Curiosi ce aleg si barbatii si femeile atunci cand… au de ales, psihologii englezi  au intrebat: Cum ti s-ar parea ideal sa inchei prima intalnire – in fata unei cani de ceai sau facand dragoste?  Peste 62% din britanicii intrebati au raspuns ca prefera sa bea un ceai. Nici varsta si nici sexul nu au facut vreo diferenta. Zambesti? Te gandesti ca oricum, englezii sunt  mai putin atrasi de sex fierbinte? Poate ca ai dreptate. Dar sunt curioasa, la prima intalnire TU ce ai imparti mai degraba – o cana de ceai sau asternutul?

Ce alegi tu

Daca pana acum te-ai aruncat fara ezitare in bratele lui… gandeste-te bine la felul cum au decurs mai apoi relatiile respective. A meritat sa te oferi trup si suflet inca de la intaia seara petrecuta impreuna?  Priveste-ti intotdeauna atent  propriile motivatii. Faci sex cu barbatul pe care de-abia l-ai intalnit? Si o faci pentru ca e primavara si hormonii cei simpatici freamata si tropaie? Sau faci dragoste… si te lasi purtata de dorinta ca intimitatea fizica sa fie doar un pas spre ceva mult mai serios, mult mai sufletesc, mult mai tandru? Sigur, uneori chiar asa se petrece. Dar nu te poti baza pe asta.

Si de ce

 Parerile despre sex la prima intalnire sunt impartite. Chiar si intre psihologi. Dincolo de orice ipoteze, un lucru este limpede – femeile sunt mult mai vulnerabile. Te intrebi de ce? Pentru ca psihicul nostru este astfel facut sa vada in partenerul de sex pe barbatul care ne va oferi protectie noua si copiilor nostri. Este o tedinta ancestrala a subconstientului si are legatura cu instinctul de perpetuare a speciei. Si fara sa stii, determina un puternic atasament. De aceea gandeste-te bine. Merita el toata increderea ta? Pentru ca altfel, ce rost ar avea sa te atasezi emotional de un barbat care te priveste doar ca pe o aventura?

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole