Semeni cu tatal ei ?

Semeni cu tatal ei ?

Poate ca pare nedrept ca viata sexuala a unui barbat sa depinda de felul in care femeia de langa el a relationat cu tatal ei pe parcursul timpului. Insa s-a demonstrat prin studii stiintifice ca relatia tata-fiica poate influenta optiunile femeii in privinta partenerului de cuplu. Se pare ca preferintele sexuale bazate pe caracteristici parentale sunt frecvente la specia umana, mai cu seama la sexul feminin, ca la oricare alta specisemeni-cu-tatal-eie.

Femeile care au avut tot timpul o relatie buna cu tatal lor vor alege in majoritatea cazurilor parteneri de cuplu ale caror trasaturi faciale corespund in anumita masura cu cele ale tatalui lor, spre deosebire de femeile care nu au pastrat legaturi familiale stranse.

Ideea studiilor efectuate in acest sens este ca prototipurile umane nu se creeaza pur si simplu in raport cu figurile persoanelor pe care le vedem zilnic in jur. Exista o serie de influente provenite din relationari indelungate, factori care contribuie pe parcurs la conturarea trasaturilor caracteriale.

Prin urmare, decizia unei femei in selectarea partenerul de cuplu nu este pur pasiva. Implica motivatii active, bazate pe experientele din copilarie – aceasta constatare are fara indoiala repercusiuni asupra studiului evolutiei geneticii umane si al fertilitatii.

Pe de alta parte, contrar unor studii anterioare din care reiesea faptul ca femeile prefera in general barbatii cu trasaturi ferme, cat se poate de masculine, s-a constatat recent ca figurile efeminate sunt la mare cautare in randul sexului slab. Sa fie ca urmare a avantului pe care l-a luat imaginea metrosexualului pretutindeni? Au reusit barbatii care ‘imprumuta’ gelul de dus al partenerei sa cada la pace cu femeile din ce in ce mai dispuse sa ii accepte alaturi de ele mai degraba ca pe exponate?

Sunt intrebari ale caror raspunsuri ar fi relative, bazate pe diverse principii, experiente, etc. Pana la urma, alegerea unui partener de cuplu nu ar trebui sa fie o chestiune de trend. Si totusi, cuplurile ‘mondene’ demonstreaza contrariul. Poate ca femeia moderna stie exact cum sa integreze imaginea tatalui in prezent, alaturi de noi concepte (imaginea metrosexualului). Este posibil ca unii barbati sa se vada nevoiti sa urmeze un stil de viata pretentios, avand in vedere standardele ridicate pe care si le impun femeile. Cat despre asumarea acestor demersuri, se poate vorbi in masura in care fiecare stabileste propriile limite.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole