Gradina casei tale

Gradina casei tale

Pentru a crea locul ideal de relaxare trebuie sa planificati totul cu mare grija. Meditati putin la acest subiect si veti avea un loc perfect pentru evadarea din viata cotidiana. Pentru inceput va 
trebui sa identificam cateva repere:
–          unde doriti sa situati ”refugiul”;
–          in ce fel se va face accesul;gradina-casei-tale
–          cum doriti sa-l folositi;
–          cum veti mobila zona;
–          ce trebuie facut pentru a fi izolat.
 
Eficientizarea spatiului
Este necesar sa evaluati cativa factori inainte sa decideti unde veti situa acest loc in gradina dumneavoastra. In primul rand trebuie sa analizati bine spatiul disponibil, dar si caracteristicile acestuia. Daca nu aveti un gard sau orice altceva care sa va asigure intimitatea, atunci acesta este primul lucru pe care trebuie sa-l remediati. Cel mai indicat loc pentru o astfel de destinatie este un colt din gradina. Daca amenajarea este adecvata, poate fi si in mijlocul gradinii.
 
Poteca naturala
Un aspect important este accesibilitatea. O poteca poate infrumuseta peisajul, transformand o gradina obisnuita intr-una interesanta. Aleile, pe langa faptul ca sunt practice – reduc compactarea solului si ajuta la orientare – adauga o puternica atractie estetica, invitand parca vizitatorii sa “exploreze” gradina.
Materialele din care poate fi realizata poteca sunt de o mare diversitate: butuci din conifere, coaja de copac, iarba si nisip, piatra naturala, caramida, scanduri sau pavele. Fiecare material trebuie ales in functie de mai multi factori, respectiv, materialele din care a fost construita casa, ornamentele din gradina etc.
 
Realizarea planului
Un avantaj al acestui loc de relaxare este potentialul lui. Trebuie sa chibzuiti bine inainte sa alegeti un design anume. Doriti un loc unde sa puteti evada , inarmati doar cu ziarul de sambata si cu o ceasca de cafea? Sau sa fie un loc unde sa va intalniti cu prietenii sau rudele apropiate la o partida de carti? Poate doriti ca acest loc sa fie ideal pentru o cina romantica vegheata de mirosul florilor?
Puteti sa beneficiati de toate acestea sau chiar de mai mult daca luati in serios realizarea 
planului. Daca solitudinea va caracterizeaza, atunci este suficient sa amenajati un spatiu mai mic. Este foarte important sa stabiliti cum veti folosi amenajarea respectiva inainte sa va finalizati planurile.
 
Hamac, banca sau sezlong
Locul unde veti sta propriu-zis va va ajuta sa definiti spatiul respectiv si va trebui sa fie luat in calcul inca din faza incipienta. Poate veti considera ca hamacul este metoda suprema de relaxare, dar nu se va potrivi daca doriti sa serviti masa acolo. Alte optiuni includ sezlongurile sau o simpla masa cu scaune.
Probabil cea mai populara varianta este reprezentata de banci, deoarece acestea se potrivesc oricarui decor si pot oferi loc pentru mai multe persoane. Cea mai buna solutie pentru a separa refugiul de privirile nedorite este sa plantati copaci, pentru ca numai in felul acesta separarea va fi una cat se poate de naturala, dar si eficienta in acelasi timp.

Articolul precedentSpune nu
Articolul următorSemeni cu tatal ei ?

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole