Sean Paul

Care este valoarea netă a lui Sean Paul?

Sean Paul este un rapper și artist reggae din Jamaica, câștigător al unui Grammy, care are o netă de 25 de milioane de dolari. Sean Paul este una dintre cele mai iconice figuri ale industriei muzicale moderne, devenind un fenomen mondial în anii 2000 și nu numai. Reputat pe scară largă pentru că a adus genul Dancehall pe o scenă internațională, Sean Paul și-a păstrat întotdeauna rădăcinile jamaicane, până la accentul său caracteristic. Acestea fiind spuse, Sean Paul este unul dintre puținii arti jamaicani care au recunoscut potențialul faimei mondiale, în special în SUA. Pentru a face celebritatea internațională mai viabilă, Sean Paul a făcut ca argoul și dialectul jamaican să fie mai accesibile pentru ascultătorul obișnuit.

În afară de popularitatea mainstream, Sean Paul a câștigat laude considerabile din partea criticilor. Cele mai multe dintre albumele sale au fost nominalizate la premiile Grammy, iar Paul a luat acasă râvnitul premiu pentru albumul său din 2002, Dutty Rock .

Tinereţe

Sean Paul Ryan Francis Enrique sa născut pe 9 ianuarie 1973 în Kingston, Jamaica. Numele de familie al lui Sean Paul, Enrique, este din soiul portughez din cauza moștenirii portugheze din partea tatălui său. Sean Paul are, de asemenea, moștenire chineză de la mama sa, care este pictor. El a fost crescut într-o familie catolică într-o familie în mare parte atletică, deoarece multe dintre rudele sale au reprezentat Jamaica la diferite evenimente de înot. Sean Paul însuși a jucat polo pe apă pentru naționala Jamaicanei până la vârsta de 21 de ani.

Într-adevăr, Sean Paul avea inițial o carieră de înotător profesionist, iar acesta a fost scopul său când a urmat Colegiul de Arte, Știință și Tehnologie (deși a studiat și comerțul). După cum sa dovedit, totuși, Sean Paul era destinat unei cariere în muzică și a renunțat curând la cariera de înot când a început să devină un artist reggae popular.

Carieră

Cariera muzicală a lui Sean Paul a început la mijlocul anilor 90, când a început să colaboreze cu un alt artist și producător numit Jeremy Harding. Inițial, Sean Paul pur și simplu a stat prin studioul de înregistrări și a căutat sfaturi de la artiști mai experimentați. Când a înregistrat „Ba Girl”, totuși, majoritatea privitorilor știau că el este ceva special. Harding și Sean Paul au colaborat apoi la „Infiltrate”, care a obținut un timp semnificativ de redare la radio. În următorii câțiva ani, Sean Paul a început să câștige influență în străinătate, după ce a colaborat cu artiști precum DMX și a apărut pentru scurt timp în filmul Belly .

În 2000, Sean Paul și-a lansat albumul de debut, Stage One . Produs de VP Records, albumul a prezentat o serie de alți artiști dancehall jamaicani. În cele din urmă, albumul nu a reușit să aibă un impact la nivel internațional, dar a fost un pas în direcția bună. În 2002, albumul său Dutty Rock a făcut mult mai mult zgomot.

Cu melodii precum „Gimme the Light” și „Get Busy”, albumul a fost întotdeauna destinat să fie un hit internațional. Sean Paul a susținut acest lucru colaborând cu Beyonce la piesa ei „Baby Boy”. Dintr-o dată, muzica lui Sean Paul cânta aproape peste tot. Dutty Rock este considerat unul dintre primele exemple adevărate de „Dancehall fusion”, care este un amestec între muzica dancehall și muzica pop.

(Fotografia de Gareth Cattermole/Getty Images)

Demonstrând că nu a fost doar o minune cu o singură lovitură, Sean Paul a revenit la muzica mainstream cu următorul său album, The Trinity . Cu piese precum „We Be Burnin’” și „Temperature”, Sean Paul sa asigurat că a fost nominalizat la o gamă largă de premii în 2006. În acel an, a reușit să câștige un American Music Award pentru „Give It Up to Me. ”. Ca o dovadă a faimei sale în creștere, a jucat la Cupa Mondială de Cricket în 2007.

Următorul album al lui Sean Paul a fost Imperial Blaze și a fost lansat în 2009. Acest album conținea piese precum „So Fine” și „She Want Me”. Încă o dată, albumul a prezentat o gamă largă de artiști dancehall jamaicani. În declarații anterioare, Sean Paul a dezvăluit că intenția ca Imperial Blaze să fie un comentariu asupra violenței tinerilor din Jamaica. În acel an, a colaborat cu Shaggy și a apărut în videoclipul „Save a Life”. Acest videoclip și piesa au fost destinate să strângă bani pentru un spital de copii din Jamaica.

În 2011, Sean Paul a lansat Tomahawk Technique . Albumul conține o melodie numită „Got 2 Luv U”, care a fost o colaborare cu vocalistul american Alexis Jordan. Albumul conține și single-uri precum „She Doesn’t Mind”. La fel ca multe dintre albumele lui Sean Paul, Tomahawk Technique a fost nominalizat în cele din urmă pentru Cel mai bun album reggae la Premiile Grammy. În acel an, a colaborat și cu trupa Simple Plan pentru piesa lor „Summer Paradise”.

Sean Paul le-a oferit fanilor săi un alt album în 2014. Full Frequency a prezentat piese precum „Other Side of Love” și „Entertainment”, acesta din urmă fiind o colaborare cu 2 Chainz și Juicy J. În plus, personalități precum Iggy Azalea, Damian Pe album au apărut și Marley și Nicki Minaj.

Albumul a avut rezultate deosebite de bune în Marea Britanie. Tot în 2014, Sean Paul a colaborat cu Enrique Iglesias la melodia sa ultra-populară „Bailando”. El a completat anul 2014 colaborând cu Major Lazer. În cele din urmă, a părăsit Atlantic Records și a anunțat că acum este artist independent.

În 2016, noua conducere la împins pe Sean Paul către o renaștere a carierei și a colaborat cu Sia la un single de succes. În acel an, și-a unit forțele cu o casă de discuri din nou, semnând cu Island Records. 2016 a marcat, de asemenea, lansarea single-ului său de succes „No Lie”, care a prezentat-o ​​​​pe Dua Lipa. Acest cântec va servi drept single principal pentru EP-ul său Mad Love The Prequel . În 2020, a lansat piesa „Calling on Me”, care a fost o colaborare cu Tove Lo.

Relații

În 2012, Sean Paul sa căsătorit cu prezentatorul TV Jodi Stewart. De atunci, cuplul a avut doi copii împreună.

Articolul precedentBilly Ocean
Articolul următorHarvey Levin

Related Articles

Ultimele articole