Saweetie

Care este valoarea netă a lui Saweetie?

Saweetie este un rapper american care are o netă de 4 milioane de dolari. Saweetie a devenit faimă în 2018 cu single-ul ei de debut „Icy Grl”. Ea a continuat să lanseze EP-urile „High Maintenance” și „Icy”, din urmă din care a dat naștere hit-ului single „My Type”. Saweetie a mai avut hituri cu single-urile ei „Tap In” și „Best Friend”, care sunt prezentate pe albumul ei de studio de debut „Pretty Bitch Music”.

Tinerete si educatie

Saweetie, al numărului real este Diamonte Quiava Valentin Harper, sa născut pe 2 iulie 1993 în Santa Clara, California. Mama ei, Trinidad, este filipineză-chineză, în timp ce tatăl ei, Johnny, este afro-american. Saweetie a crescut în zona Sacramento, unde a mers la Merrill F. West High School înainte de a absolvi Monterey Trail High School. La vârsta de 13 ani, a început să-și scrie propria muzică. Pentru studii superioare, Saweetie sa înscris la Universitatea de Stat din San Diego, apoi sa transferat la Universitatea din California de Sud pentru a-și finaliza diploma în comunicații.

Începuturile carierei

În 2012, Saweetie a început să posteze rapuri scurte pe contul ei de Instagram. Unul dintre videoclipurile ei o prezenta rap pe ritmul piesei lui Khia „My Neck, My Back (Lick It)”, care a devenit single-ul ei „Icy Grl”. Saweetie a lansat piesa pe pagina ei SoundCloud în 2017, atrăgând atenția producătorului și directorului A&R Max Gousse, care a devenit în cele din următorul managerul ei. Tot în 2017, ea a avut un succes viral pe Instagram și Twitter cu rap-ul ei freestyle „High Maintenance”.

Primele EP-uri

Saweetie a semnat atât cu Warner Bros. Records, cât și cu filiala la Artistry Worldwide în februarie 2018; în aceeași lună, și-a înființat propria casă de discuri, Icy Records. În martie, ea a lansat „High Maintenance”, EP-ul de debut la ei label major. Până în iunie, single-ul său „Icy Grl” a fost certificat Gold, iar în septembrie a anului următor, a fost certificat RIAA multi-platină.

În martie 2019, Saweetie a lansat cel de-al doilea EP al ei major, intitulat „Icy”. A dat naștere single-ului „My Type”, care a devenit prima ei melodie care a intrat în Billboard Hot 100, ajungând în cele din urmă pe locul 21. În aceeași vară, a fost lansat un remix al cântecului cu City Girls și Jhene. Aiko.

„Pretty Bitch Music” și alte single-uri și EP-uri

Saweetie a avut cel mai mare succes profesional până acum în iunie 2020, când a lansat single-ul principal de pe viitorul ei album de debut „Pretty Bitch Music”. Piesa, „Tap In”, a ajuns pe locul 20 în Billboard Hot 100. Mai târziu a fost remixată cu rapperii DaBaby, Jack Harlow și Post Malone. În octombrie, Saweetie a lansat al doilea single de pe album, „Back to the Streets”, cu Jhene Aiko. Mai târziu, în ianuarie 2021, a lansat al treilea single, „Best Friend”, cu Doja Cat; a primit o nominalizare la premiul Grammy pentru cel mai bun cântec rap. Saweetie a câștigat și o nominalizare pentru Cel mai bun artist nou.

În aprilie 2021, Saweetie și-a lansat al treilea EP, „Pretty Summer Playlist: Season 1”, care conține single-urile „Risky” și „Talkin’ Bout”. Luna următoare, ea a lansat „Fast (Motion),” al patrulea single din „Pretty Bitch Music”. În noiembrie, Saweetie a lansat un alt single, „Icy Chain”, și la interpretat și la „Saturday Night Live”. Piesa este prezentată pe al patrulea ei EP, „Icy Season”.

Getty

Colaborări muzicale

Printre colaborări ei cu alți artiști de înregistrări, Saweetie a apariției rapperului Tay Money la piesa „Bussin 2.0” în 2020. În același an, ea sa alăturat lui Lauv ca artist principal pe melodia lui Ava Max „Kings & Queens, Pt. 2”. În aprilie 2021, Saweetie a colaborat cu grupul britanic de fete Little Mix pentru un remix al piesei sale „Confetti”.

Afaceri de afaceri

Dincolo de muzica ei, Saweetie este implicată în lumea afacerilor și antreprenoriatului. În 2019, ea a colaborat cu retailerul de modă PrettyLittleThing din Marea Britanie pentru a lansa o colecție capsulă de îmbrăcăminte, care a debutat la Săptămâna modei de la New York. În anul următor, Saweetie a devenit fața produsului de frumusețe KISS Colors adeziv fixator de margini. În plus, are propria sa linie de bijuterii și o colecție de machiaj co-branded. Saweetie a avut, de asemenea, parteneriate de marcă cu McDonald’s și compania de lac de unghii Revlon Sinful Colors.

Apariții la televizor

Saweetie a apărut într-o serie de programe de televiziune. În ianuarie 2020, a fost o invitată la „Nick Cannon Presents: Wild ‘N Out” de la VH1. Mai târziu și-a făcut debutul în actorie în sitcomul ABC „Grown-ish”, jucând rolul recurent al lui Indigo. Saweetie a cântat și la „Saturday Night Live”, a apărut că a invitat la emisiunea de reality-cooking Netflix „Cooking with Paris” și a găzduit comedia specială Netflix „Sex: Unzipped”.

Viata personala

În septembrie 2018, Saweetie a început să se întâlnească cu rapperul Quavo din trioul hip hop Migos. Câțiva ani mai târziu, ea a anunțat pe rețelele de socializare că nu se mai întâlnesc, după ce a dezvăluit că Quavo a fost infidel. Ulterior a apărut un videoclip care îi arată pe cei doi într-o luptă fizică.

Articolul precedentDon Lemon
Articolul următorAndrew Luck

Related Articles

Ultimele articole