Sammy Hagar

Care este valoarea netă a lui Sammy Hagar?

Sammy Hagar este un cântăreț și antreprenor rock american, care are o avea netă de 150 de milioane de dolari. Cunoscut drept „The Red Rocker”, Sammy Hagar este probabil cel mai faimos pentru asocierea sa cu trupa Van Halen. El la înlocuit pe David Lee Roth în calitate de cântăreț al celebrei trupe rock în 1985. A lucrat cu Van Halen din 1985 până în 1996 și apoi din nou din 2003 până în 2005.

Guy Fieri și Sammy Hagar dețin în comun o companie de tequila numită Santo Tequila. Sammy deține o companie de rom numită Beach Bar Rum și a deținută anterior companiei de tequila Cabo Wabo.

Averea Cabo Wabo

În timp ce Sammy și-a făcut prima avea în industria muzicală, cea mai mare parte a averii sale de astăzi nu are nimic de-a face cu Van Halen. La sfârșitul anilor 1990, Sammy a început să-și vândă propria marcă de Tequila, numită „Cabo Wabo”, după un bar pe care la cumpărat în Cabo San Lucas, Mexic, în anii 1980. De-a lungul anilor, barul și tequila lui au devenit foarte populare nu doar printre localnici, ci și printre distribuitorii globali.

În 2007, Sammy a vândut 80% din compania de tequila Cabo Wabo Grupului Campari pentru 80 de milioane de dolari. În 2009, a vândut restul de 20% pentru încă 15 milioane de dolari. Compania era deținută în majoritate de Hagar, ceea ce înseamnă că acesta a luat personal acasă aproximativ 95 de milioane de dolari din tranzacții.

Tinereţe

Samuel Roy Hagar sa născut în Salinas, California, Statele Unite ale Americii, la 13 octombrie 1947. La scurt timp după ce sa născut, familia sa mutat la Fontana, în California de Sud, pentru slujba tatălui său la o fabrică de oțel. Când Hagar era adolescent, a început să se intereseze de scena muzicală în creștere din California de Sud. Când avea 14 ani, Hagar a început prima sa trupă, Fabulous Castilles. Hagar a absolvit Liceul Fontana. În 1967, Hagar sa alăturat trupei Johnny Fortune ca vocalist și chitarist. De asemenea, a fost membru al trupei Justice Brothers, care era trupa house la clubul de noapte din San Bernardino, California, numit simplu, The Nightclub.

Montrose și Solo Success

În 1973, Hagar a primit primul său mare succes cu trupa Montrose. A fost alături de trupă pentru albumul lor de debut și al doilea. Hagar a scris prima sa melodie, „Bad Motor Scooter”, pentru Monstrose. Hagar și-a început cariera solo după ce a părăsit Montrose. Hagar a avut unul dintre cei mai mari hituri ale carierei sale solo în anii 1980, cu „I Can’t Drive 55”, de pe albumul său din 1984 „VOA”. În această perioadă a devenit cunoscut drept Rockerul Roșu.

Van Halen

În iulie 1985, Eddie Van Halen a contactat Hagar pentru a umple deschiderea creată de plecarea lui David Lee Roth de la Van Halen. Van Halen, cu Hagar ca solist, a lansat patru albume multi-platină, de top în topuri: „5150”, „OU812”, „For Unlawful Carnal Knowledge” și „Balance”. Anii Hagar ai lui Van Halen au produs și nouă hituri rock numărul unu în topuri. În acest timp, fanii au numit adesea trupa Van Hagar. Discordia din cadrul trupei a făcut ca Hagar să părăsească Van Halen în vara lui 1996.

Ca un proiect secundar la începutul anilor ’90, Hagar, împreună cu basistul lui Van Halen, Michael Anthony și toboșarul David Lauser, au format trupa rock Los Tres Gusanos, care se traduce prin The Three Worms. Trupa a cântat melodiile lui Hagar, melodiile lui Van Halen și melodiile cover, atât la clubul de noapte al lui Hagar, Cabo Wabo, din Cabo San Lucas, cât și în diferite locații din San Francisco.

Hagar sa alăturat lui Van Halen la sfârșitul anului 2003. În anul următor, trupa a lansat o colecție de cele mai mari hituri numită „The Best of Both Worlds” și a pornit într-un turneu mondial cu Hagar. Din păcate, vechile tensiuni din trupă au reapărut în timpul turneului.

Cabo Wabo

Hagar a comercializat o linie de tequila premium numită Cabo Wabo. De asemenea, deține un club de noapte și un restaurant în Cabo San Lucas, Mexic, numit Cabo Wabo Cantina/Hagar joacă la club în timpul lui anual „Birthday Bash”. La începutul lui 2009, Hagar a deschis „Sammy’s Beach Bar & Grill” la Harrah’s Casino din St. Louis, Missouri. La scurt timp după aceea, un alt a fost deschis în terminalul Southwest Airlines de pe aeroportul McCarran din Las Vegas, Nevada. Hagar donează toate profiturile ambelor locații unor organizații caritabile locale.

Rich Polk/Getty Images

Viata personala

Hagar sa căsătorie cu prima sa soție, Betsy Berardi, pe 3 noiembrie 1968. Au avut împreună doi fii, Aaron (născut în 1970) și Andrew (născut în 1984). În 1994, cuplul a divorțat după 26 de ani de căsătorie. Sa căsătorie cu actuala sa soție, Kari Hagar, pe 29 noiembrie 1995, împreună cu două fiice, Kama (născută în aprilie 1996) și Samantha (născută în martie 2001).

În mai 2020, Hagar a fost critic pentru comentariile pe care le-a făcut un comentariu în timpul unui interviu pentru Rolling Stone, în care a spus: „Nu voi merge prin răspândirea bolii. Dar poate fi un moment în care trebuie să nu sacrificăm. Adică, câți oameni mor pe Pământ în fiecare zi? Habar n-am. Îmi pare rău să spun asta, dar trebuie să murim cu toții, omule.” Desigur, pentru că acesta este Internetul, oamenii s-au jignit, solicitând lui Agar să-și clarifice observațiile.

Imobiliare

Reședința principală a lui Sammy și Kari a fost mult timp o casă în Mill Valley, California, în comitatul Marin, la nord de San Francisco. El a cumpărat casa în 1978 pentru 160.000 de dolari. De asemenea, deține o casă la câteva ore spre nord, în Lake Tahoe, pe care a cumpărat-o în 2007 pentru 450.000 de dolari.

Hagar căuta să-și vândă proprietatea Lake Arrowhead, California de câțiva ani, fără succes. Potrivit Los Angeles Times, casa de 6.557 de metri pătrați este acum de închiriat cu 30.000 de dolari pe lună sau în weekend. Castelul, care a fost construit în 2009, are trei etaje, cu opt dormitoare, opt băi și jumătate și o pensiune separată. Hagar a achiziționat inițial proprietatea în 2009 pentru 2,3 ​​​​milioane de dolari. Când la pus pentru prima dată la vânzare în urmă cu câțiva ani, costa 5,25 milioane de dolari, dar de atunci a fost redus la 3,9 milioane de dolari.

El a deținut anterior o casă în Haiku, Hawaii, pe care a vândut-o în 2018 pentru 3,1 milioane de dolari.

Colectare auto

Sammy este un pasionat de mașini remarcat, în special Ferrari. În 2015, a comandat un LaFerrari alb de 2,2 milioane de dolari. Din cele 499 de LaFerrari care există în lume, el are singurul vopsit în alb.

Hagar mai deține Ferrari 512BB negru din 1982, a făcut celebru în videoclipul său „I Can’t Drive 55”. Când a apărut pentru prima dată pe piață în 1982, un 512 BB avea un MSRP de 32.00 USD. Astăzi se vând în mod regulat cu peste 350.000 USD. Alte mașini din colecția includ un Aston Martin Vanquish Lagonda din 2005, un Gateway GCM-R Fastback Mustang din 1967, un Ferrari 599 GTB Fiorano F1 din 2008, un Ford Shelby GT, un Jaguar XKE, un Ford GT și alte zeci.

Alți membri Van Halen Valoare netă
David Lee Roth Valoare netă
Eddie Van Halen Valoare netă
Alex Van Halen Valoare netă

Articolul precedent97 Citate Despre Flori – Citate Celebre
Articolul următorJimi Hendrix

Related Articles

Ultimele articole