Sam Walton

Care a fost valoarea netă a lui Sam Walton?

Sam Walton a fost un om de afaceri și antreprenor american care avea o netă de 8,6 miliarde de dolari (aproximativ 15 miliarde de dolari în banii de astăzi) la momentul morții sale, în 1992. Din punct de vedere istoric, Walton este consider una dintre cele mai influente figuri ale secolului al XX-lea. El este cel mai bine cunoscut pentru că a fondat gigantul de retail Walmart și Sam’s Club. Walmart a devenit cel din urmă cea mai mare corporație din lume în ceea ce ce-a venit veniturile și a crescut pentru a angaja mai mulți oameni decât orice altă corporație privată.

La mijlocul anilor ’80, multe surse susțineau că Sam Walton era cea mai bogată persoană din lume. El a deținut, de asemenea, titlul de „cel mai bogat om din America”, pe care îl are în deținut din 1982 până în 1988. a făcut viața „mai complexă”. Întâmplător, Bill Gates a devenit pentru prima dată cel mai bogat om din America în 1992 – anul morții lui Walton. Dacă ar fi viața astăzi, valoarea anuală netă personală a lui Sam ar fi de peste 200 de miliarde de dolari și ar primi un dividend de 500 de milioane de dolari de la Walmart. La momentul morții sale, holdingul său avea 380.000 de angajați și avea vânzări anuale de aproape 50 de miliarde de dolari.

Sam ura de fapt să vorbească despre a avea lui personală și a spus asta când a fost întrebat despre a fi numit cea mai bogată persoană din lume:

Toată bătaia aia despre valoarea netă a cui este pur și simplu stupid și mi-a făcut viața mult mai complexă. ” – Sam Walton

Tinereţe

Samuel Moore Walton sa născut pe 29 martie 1918 în Kingfisher, Oklahoma. El a fost crescut la o fermă din Kingfisher până la vârsta de cinci ani, moment în care tatăl său a intrat în ipotecare pentru fermă după ce nu a reușit să obțină profit prin agricultură. Ulterior, sa mutat dintr-un oraș în altul împreună cu familia sa, călătorind mai ales în Missouri. Ca tânăr, Walton a fost un boy scout desăvârșit și a atins rangul de Eagle Scout mai repede decât orice alt băiat din istoria statului.

Familia lui Sam sa stabilit apoi în Columbia, Missouri, unde a crescut pe fundalul Marii Depresiuni. Pentru a câștiga bani pentru familia sa, Walton a făcut treburi și slujbe ciudate în comunitate. A livrat ziare pentru „Columbia Daily Tribune” și a vândut abonamente la reviste. După ce a absolvit liceul, Walton a urmat Universitatea din Missouri ca cadet în Corpul de pregătire a ofițerilor de rezervă (ROTC).

Pentru a se întreține prin facultate, Sam a continuat să lucreze la o varietate de locuri de muncă secundare, inclusiv mese de așteptare. În timp ce mergea la universitate, Walton sa alăturat unei fraternități, unei societăți secrete și unei societăți naționale de onoare militare cunoscute sub numele de „Scabbard and Blade”. A absolvit în 1940 cu o diplomă de licență în economie. Deși a început să se antreneze pentru o poziție de conducere la JC Penney după absolvire, a trebuit să demisioneze după doar doi ani când a fost recrutat în armata americană.

În 1942, Walton sa alăturat armatei ca membru al Corpului de Informații al Armatei SUA. Nu a plecat niciodată peste ocean și sa concentrat în schimb pe operațiunile de securitate din jurul lagărelor de prizonieri de război și a fabricilor de aviație. Cariera sa militară la dus la Fort Douglas din Salt Lake City, Utah, iar în cele din urmă a fost promovat la gradul de căpitan.

Cariera timpurie

Cariera antreprenorial a lui Sam Walton a început serios după ce a părăsit armata în 1945. La vârsta de 26 de ani, a început să conducă pentru prima dată un magazin de varietate. Apoi și-a cumpărat un magazin cu 5.000 de dolari din propriile economii, plus un împrumut de 20.000 de dolari de la tatăl său. Acest magazin inițial a fost o franciză Butler Brothers. În cele din urmă, Walton a câștigat mult de mult proprietarul său la forțat să plece, refuzând să reînnoiască contractul de închiriere. Confruntat cu o taxă de închiriere care a fost calculată pe baza a 5% din totalul vânzărilor, Walton a cedat și a vândut magazinul și tot inventarul acestui proprietar oportunist pentru 50.000 de dolari.

LUKE FRAZZA/AFP/Getty Images

Walmart

După un proces tumultuos de negocieri, Walton și familia sa extinsă au putut să cumpere o nouă locație în Bentonville, Arkansas. Acesta a fost începutul unui imperiu de comerț cu amănuntul extins la nivel național. În cele din urmă, el și fratele său James „Bud” Walton și-au cumpărat un avion mic la mâna a doua, permițându-le să zboare către și dinspre diferitele lor francize. În anii 1950, el deschidea magazine în Kansas City, iar în anii 60 el și fratele său dețineau 16 magazine atât în ​​​​Missouri, cât și în Kansas. Majoritatea au fost francize Ben Franklin.

Primul Walmart a fost deschis pe 2 iulie 1962 în Rogers, Arkansas. Ceea ce a făcut acest magazin diferit a fost scopul lui Walton de a vinde produse fabricate în America în primul rând. Walmart-urile originale au fost, de asemenea, plasate în orașe mici, mai degrabă decât în ​​​​orașe mari, concentrându-se pe consumatorii din mediul rural și reducându-le nevoia de a conduce la cel mai apropiat oraș. Pentru a face acest lucru, Sam Walton a conceput o strategie logistică cuprinzătoare care a implicat crearea propriului serviciu de transport. Magazinele Walmart au fost, de asemenea, amplasate la o distanță relativ mică de depozitele lor de aprovizionare. Și, desigur, Walton a încurajat să cumpere cantități mari de marfă de marcă cu reducere, reducând astfel prețul pentru consumator.

Aceste strategii au dus la o creștere extraordinară pentru Walmart din anii 70 până în anii 80. În cele din urmă, compania sa extins pentru a include locații din întreaga lume. Națiuni precum Argentina, Brazilia, Canada, Chile, China, Costa Rica și multe alte locații Walmart.

Relații

Sam Walton sa căsătorit cu Helen Robson pe 14 februarie 1943. Ulterior, au avut patru copii. De-a lungul căsătoriei lor, perechea sa implicat îndeaproape într-o serie de cauze caritabile.

Moarte

Înainte de moartea sa, Sam Walton se luptă cu mielomul multiplu. Acest cancer al celulelor albe din sânge este dificil de detectat din timp, deoarece practic nu există simptome. Până în 1992, Walton a cedat bolii și a murit în Little Rock, Arkansas. Lui și copiii lor au moștenit proprietatea asupra companiilor sale, deși numai Rob Walton și John Walton s-au implicat direct în operațiunile Walmart.

Articolul precedentDavid Robinson
Articolul următorBrock Osweiler

Related Articles

Ultimele articole