Ryan Leaf

Ryan Leaf este un fost jucător de fotbal american care a fost quarterback în National Football League (NFL) timp de patru sezoane și are o netă de 1 mie de dolari. După o carieră de succes la Universitatea de Stat din Washington, Ryan Leaf a fost a doua alegere generală la draftul NFL din 1998. A fost ales imediat după Peyton Manning.

The Chargers l-au semnat pe Leaf cu un contract de patru ani în valoare de 31,25 milioane de dolari, inclusiv un bonus de semnare garantat de 11,25 milioane de dolari. Speranțele mari ale lui San Diego Leaf s-au spulberat în curând, deoarece pentru sezonul său de întârziere a fost marcat de performanțe proaste. A sărit peste un simpozion care era obligatoriu pentru a juca jucătorii care au fost recrutați, rezultând o amendă. A avut o relație proastă cu mass-media și cu colegii săi de echipă. El a ratat întregul sezon al doilea din cauza unei accidentări la umăr descoperită într-un examen fizic de pre-sezon. El a început primele două jocuri ale sezonului 2000, completând mai puțin de jumătate din încercările de pase și aruncând pentru cinci interceptări și un touchdown. După ce a fost renunțat de San Diego în martie 2001,

Leziunile pe teren au dus la opt intervenții chirurgicale în 15 ani, ceea ce a dus la o dependență de analgezice pe bază de rețetă. El a fost condamnat la închisoare pentru furt prin efracție și deținere de droguri în 2012.

Viața timpurie și cariera universitară:Ryan Leaf sa născut în 1976 în Great Falls, Montana. În adolescență, a urmat liceul Charles M. Russell, pe care a dus-o la titlul de stat Montana în 1992. După absolvire, Leaf a acceptat o bursă la Universitatea de Stat din Washington, unde a devenit fundaș sub conducerea antrenorului principal Mike Price . De-a lungul carierei sale universitare, a jucat în 32 de meciuri pentru statul Washington și la începutul 24 dintre ele. În timpul anului său de junior, el a înregistrat o medie de aproximativ 330 de yarzi la trecere pe meci și a aruncat pentru un incredibil de 33 de touchdown-uri, la acea vreme un record la Conferința Pacific-10. Mai mult, Leaf a condus statul Washington la primul său campionat Pac-10 din istoria școlii. Datorită succesului său, Leaf a fost finalist pentru Heisman Trophy, ajungând pe locul al treilea în spatele lui Charles Woodson și Peyton Manning. El a fost, de asemenea, numit jucătorul ofensiv al anului Pac-10.

Încărcătoare din San Diego:În proiectul mult contestat, în care Leaf și Peyton Manning au fost alături de cei mai buni jucători disponibili, Leaf a fost recrutat pe locul al doilea de către San Diego Chargers. Echipa la semnat cu un contract de patru ani, 31,25 milioane de dolari, care include un bonus garantat de 11,25 milioane de dolari, cel mai mare plătit vreodată unui începător la acel moment. Încă de la început, Leaf sa dovedit a fi probleme pentru echipă din cauza comportamentului său prost. El a sărit peste ultima zi a unui simpozion obligatoriu pentru reclutați, aducând o amendă de 10.000 de dolari. Deși Leaf ia condus pe Chargers la victorie în primele două jocuri ale sezonului, o infecție virală, mai multe baltări și o altercație în vestiar cu un reporter de ziar i-au adus doar o atenție negativă. El a încheiat sezonul cu 1.

Sezonul 1999 nu a fost mai bun pentru Leaf, deoarece a suferit sau accidentare la umăr și a suferit o intervenție chirurgicală care a făcut să rateze sezonul. În plus, a intrat într-un meci de strigăte cu un antrenor, rezultând o amendă și o suspendare fără plată. În timpul suspendării, Leaf a fost surprins jucând fotbal de steag într-un parc, ceea ce este încălcat contractul. Lucrurile au început să arate mai bine în 2000, când Leaf a condus Chargers la o victorie asupra Arizona Cardinals. Cu toate acestea, au urmat doar pierderi, la fel și alte accidentări care i-au împiedicat jocul. În ciuda pasului de touchdown de 71 de metri a lui Leaf către Jeff Graham în ultimul joc al sezonului, Chargers au pierdut în continuare. Leaf și-a încheiat la treilea sezon cu un procent de finalizare de 50% pentru 1.883 de metri și 11 touchdown-uri.

Tampa Bay Buccaneers și Dallas Cowboys: La două zile după plecarea lui de la Chargers, Leaf a fost revendicat de Tampa Bay Buccaneers. Cu toate acestea, accidentarea încheierii mâinilor nu sa vindecat încă și, după un presezon substandard, i sa cerut să accepte retrogradarea statutului de patrulea fundaș cu un salariu mai mic. După ce a refuzat, Leaf a fost eliberat de la Buccaneers cu cinci zile înainte de începerea sezonului.

Leaf a încercat să revină cu Dallas Cowboys, dar a avut din nou probleme când a fost primul examen fizic. El a avut o a doua șansă când titularul obișnuit Quincy Carter a suferit o accidentare, ceea ce a determinat Cowboys să semneze din nou pe Leaf. Cu toate acestea, după doar patru jocuri, toate înfrângerii, Leaf a fost din nou eliberat.

Getty Images

Seattle Seahawks și retragere: O altă șansă de a reveni a venit cu Seattle Seahawks, care i-au semnat pe Leaf cu un contract pe un an. Deși a participat la minitaberele de primăvară ale echipei, sa retras brusc și fără nicio explicație în 2002, la vârsta de 26 de ani. De-a lungul scurtei sale cariere în NFL, Leaf a apărut în 25 de jocuri și a completat 317 din 655 de pase pentru 3.666 de metri și 14 touchdown-uri. El a terminat cu un rating slab de quarterback în carieră de 50.

Moștenirea de joc a lui Leaf a devenit de atunci o mare notorietate. ESPN la clasat pe primul loc pe lista celor mai mari 25 de eșecuri sportive între 1979 și 2004. În 2010, NFL Network la clasat pe cel mai bun sfert de fundaș NFL din toate timpurile.

Cariera post-joc: După retragerea sa din NFL, Leaf sa întors la San Diego pentru a veni consultant financiar. Ulterior, în 2004, și-a reluat studiile în statul Washington, absolvind un BA în științe umaniste. În 2006, sa alăturat Universității West Texas A&M ca antrenor voluntar de fundaș. Doi ani mai târziu, a fost pus în concediu pe durata nedeterminată după ce i-ar fi cerut unui jucător calmante, de care era dependent de multă vreme. Leaf și-a dat apoi demisia din funcția sa.

În 2009, Leaf a lucrat pentru scurt timp ca manager de dezvoltare a afacerilor pentru o companie de turism din Vancouver. În anul următor, a început să scrie sau rubrică obișnuită de fotbal pentru site-ul Cougfan.com și a semnat un contract pentru a scrie trei memorii cu Crimson Oak Publishing. Din 2018, Leaf a lucrat ca ambasador al programului Transcend Recovery Community, un grup de case sobre, cu locații în Los Angeles, Houston și New York. În plus, Leaf are o emisiune radio și face analize de fotbal universitar pentru Rețeaua Pac-12.

Viața personală și juridice: Leaf sa căsătorie cu majoreta de la Chargers, Nicole Lucia, în 2001; s-au despărțit în 2003. Mai târziu, sa logodit cu fosta jucătoare de volei din Georgetown Hoyas Anna Kleinsorge.

Leaf a fost inculpat pentru furt și acuzații de substanțe controlate în Texas în 2009. În anul următor, el a pledat vinovat pentru șapte capetele de acuzare și a fost condamnat la zece ani de încercare cu o amendă de 20.000 de dolari. În 2012, Leaf a intrat în mai multă apă fierbinte când a fost arestat pentru furt, furt și acuzații de droguri în Montana. La patru zile după aceasta, a fost arestat din nou pentru furt, furt și deținere de droguri. Leaf a fost condamnat la șapte ani de închisoare, cu doi ani cu suspendare dacă a respecta condițiile judecătorești.

Related Articles

Ultimele articole