Rodney King

Care a fost valoarea netă a lui Rodney King?

Rodney King a fost un american care a devenit celebru după un caz de brutalitate a poliției din LAPD. Rodney King avea o avea netă de 250 de mii de dolari. Bătaia de poliție a lui King a avut loc pe 3 martie 1991. Incidentul a fost filmat de George Holliday, un spectator nevinovat. Videoclipul a spus că ofițerii l-au lovit în mod repetat pe rege cu bast lor. Alți ofițeri LAPD care au fost prezenți în stat în jur și au privit și nimeni nu a intervenit pentru a opri această bătaie brutală. Ulterior cei patru ofițeri au fost judecați într-o instanță de stat, trei dintre ei au fost achitați și pentru cei patru nu sa dat niciun verdict. Rezultatele acestui traseu sunt cele care au provocat revoltele din Los Angeles din 1992. În timpul unui proces federal pentru încălcarea drepturilor civile,

Ca urmare a urmăririi drepturilor civile, King a primit un acord de 3,8 milioane de dolari, el a folosit o parte din fonduri pentru a-și înființa propria casă de discuri hip-hop, intitulată Straight Alta-Pazz Recording Company.

Tinereţe

King sa născut pe 2 aprilie 1965 în Sacramento, California. Părinții săi au fost Ronald și Odessa King și a crescut cu cei patru frați ai săi în Altadena, California. A urmat liceul John Muir și mi-a plăcut în mod deosebit cursul de studii sociale. În 1984, când King avea 19 ani, tatăl său a murit la vârsta de 42 de ani.

Asalt și proces al poliției

Pe 3 martie 1991, King și doi dintre prietenii săi conducău acasă după ce și-au petrecut seara uitându-se la baschet și bând la casa unui prieten. O mașină de poliție a început urmărirea când au observat că King mergea cu viteză, ceea ce a dus la o urmărire de mare viteză de 8 mile înainte ca ofițerii de poliție să poată încolți mașina lui King. Până atunci, cinci ofițeri erau la fața locului – Stacey Koon, Laurence Powell, Timothy Wind, Theodore Briseno și Rolando Solano.

Un rezident din apropiere, George Holliday, se întâmplă să filmeze scena cu camera sa de pe balconul apartamentului său. Holliday a predat filmarea rezultată unui post de televiziune local și a devenit o senzație mediatică. Arăta că ofițerii îl băteau fără milă pe King cu bastoanele, iar ofițerul Stacey Koon, ofițerul de rang la fața locului, conducea arestarea. Ofițerii au susținut ulterior că King se opune arestării, dar filmările și privilegiile spun contrariul.

King a fost dus la spital după arestarea sa, unde a suferit mai multe răni. Videoclipul lui Holliday a apărut două zile mai târziu și a condus la procurorul districtual al județului Los Angeles să acuze patru ofițeri, inclusiv un sergent, pentru agresiune și folosire excesivă a forței. Procesul a avut loc în județul Ventura și după șapte zile de dezbateri ale juriului, cei patru ofițeri au fost achitați de toate acuzațiile de agresiune și trei dintre cei patru au fost achitați pentru folosirea forței excesive.

ROBERT SULLIVAN/AFP/Getty Images

La câteva ore de la achitare, revoltele din Los Angeles din 1992 au început și au durat șase zile. Comunitatea afro-americană din LA a fost revoltată de rezultat și au avut loc revolte mai mici în alte orașe din SUA. Până la sfârșitul revoltelor, peste 60 de oameni au fost lăsați morți, peste 2.000 de răniți și peste 7.000 de incendii puse. King a apărut la televiziune în timpul revoltelor, făcând acum infama cerere ca toată lumea să „se învăț”.

După achitare, Departamentul de Justiție al Statelor Unite a solicitat acuzarea ofițerilor de poliție pentru încălcarea drepturilor civile ale lui King. Procesul lor a început în februarie 1993. Ofițerii Stacey Koon și Laurence Powell au fost găsiți vinovați și condamnați la 30 de luni de închisoare, în timp ce cei ceilalți doi au fost achitați, deși ulterior au fost demiși din LAPD. King a dat în judecată orașul Los Angeles, iar juriul ia acordat despăgubiri de 3,8 milioane de dolari, precum și onorari de avocați de 1,7 milioane de dolari.

În aprilie 2012, cu doar câteva luni înainte de moartea sa, King și-a publicat memoriile, „The Riot Within: My Journey from Rebellion to Redemption”. Cartea descrie tinerețea sa și propria sa relatare despre bătaia din 1991 și procesele ulterioare.

Viața personală, moartea și moștenirea

King a fost căsătorie cu Daneta Lyles din 1985 până în 1988. Cei doi au avut împreună o fiică. Sa căsătorit apoi cu Crystal Waters în 1989, cu care a avut și o fiică. Înainte de căsătorie sale, el avusese și o fiică cu iubita Carmen Simpson. În cei doi ani înainte de moartea sa, el a avut o relație cu Cynthia Kelley, care a fost jurată în procesul civil pe care a încercat orașul Los Angeles. Și-au confirmat logodna în 2010.

King sa luptat cu abuzul de alcool și droguri de-a lungul vieții. După incidentul din 1991, el a fost arestat de mai multe ori, acuzația implicând de obicei conducerea în stare de ebrietate sau sub influență. El a fost, de asemenea, acuzat de formă de abuz domestic împotriva partenerului său, Cynthia Kelley. În efortul de a se curata, el a intrat în Pasadena Recovery Center din California și sa alăturat distribuției celui de-al doilea sezon din „Celebrity Rehab with Dr. Drew” în 2008. A apărut într-o serie de producții ulterioare, inclusiv ca un absolvenți care vorbesc la un panou pentru cel de-al treilea sezon distribuit când a ajuns la 11 luni de sobrietate. Cu toate acestea, la un moment dat în ultimii ani ai vieții, a început să bea din nou.

De Ziua Tatălui din 2012, partenerul lui King, Cynthia, la găsit pe King mort în fundul piscinei sale. În mod ciudat, au trecut 28 de ani până în ziua în care tatăl lui King a fost găsit mort în cada, ambele cauze ale morții fiind înecarea accidentală. Raportul autopsiei lui King a dezvăluit că acesta avea droguri și alcool în sistemul său, care probabil s-au combinat cu afecțiunea cardiacă preexistentă pentru a provoca o aritmie cardiacă, care la lăsat incapabil în apă și a dus la înec.

La înmormântarea lui King au participat mulți, reverendul Al Sharpton rostind elogiul. El este înmormântat la Forest Lawn Memorial Park din Los Angeles. King a devenit de atunci un simbol al brutalității polițienești, iar povestea bătăii sale brutale a fost abordată în diferite forme de artă și mass-media, cum ar fi filmul din 1997, „Riot”, filmul din 1998, „American History X” și piesa unui singur om de Roger Guenver Smith a sunat „Rodney King”.

Fiica sa, Lora King, a înființat Fundația Rodney King în numele tatălui ei.

Related Articles

Ultimele articole