Robert Iger

Robert Iger Valoare netă și salariu: Robert Iger este un om de afaceri și CEO american, care are o netă de 350 de milioane de dolari. În timpul mandatului lui Iger ca CEO, el a transformat Disney într-o companie de divertisment mult mai de succes, supravegheând unele companii rivale precum LucasFilm, Pixar și Marvel.

Aceste decizii și multe altele s-au tradus în succes financiar pentru companii, deoarece Disney a crescut creșterea capitalizărilor de piață de la 48,5 miliarde de dolari la 257 de miliarde de dolari într-un interval de doar 13 ani, în timp ce Iger. era CEO. În anul în care Iger a preluat funcția de CEO, compania a generat profit de 2,5 miliarde de dolari. În 2019 – ultimul său an complet ca CEO – compania a generat venituri de 10,4 miliarde de dolari. Acțiunile Disney au crescut cu 400% între 2005 și 2020, fără a include dividendele.

Viața timpurie: Robert Allan Iger sa născut pe 10 februarie 1951 în New York City. Crescut într-o familie de evrei, Iger a fost fiul unui veteran al marinei din cel de-al Doilea Război Mondial, iar tatăl său a intrat în marketing, publicitate și relații publice după serviciul său militar. După ce a absolvit liceul în 1969, Iger a urmat cursurile Roy H. Park School of Communications de la Ithaca College, absolvind în 1973. A obținut o licență în științe în televiziune și radio. A apărut un interes timpuriu pentru industria audiovizualului, găzduind sau emisiune de televiziune la Ithaca College și lucrând ca meteorologi în Ithaca timp de 5 luni. Deși Robert Iger și-a dorit inițial să devină prezentator pentru un canal de știri important, în curând a ales sau altă cale de carieră.

Carieră: S -a alăturat ABC în 1974, lucrând inițial ca muncitor modest pentru un salariu extrem de mic. Cu toate acestea, în următorii 15 ani, el a urcat în mod constant în rândurile, devenind șeful ABC Entertainment în 1989. Apoi a devenit președintele ABC Network Television Group și vicepreședintele Capital Cities/ABC în 1993. În 1994, a urcat din nou în rânduri, devenind COO (Chief Operations Officer) al corporației-mamă a ABC, Capital Cities/ABC.

În 1996, compania Walt Disney a cumpărat Capital Cities/ABC, iar Robert Iger a rămas directorul operațiunii. În cele din urmă, a devenit președinte al companiilor – funcție pe care a deținut-o până în 1999, când a devenit președintele companiilor Walt Disney. A rămas președintele grupului ABC. Iger lucra acum direct sub Michael Eisner, CEO-ul Disney, când anterior Eisner acționat atât ca președinte, cât și ca CEO al companiei.

Iger avea să pună capăt în curând domniei lui Eisner ca CEO, înlocuindu-l în fruntea scării în 2005. Iger a fost ales de Roy E. Disney printre alții în rândurile Disney, care dorea să ofere brandului o față nouă și să exploreze noi oportunitati. . Roy E. Disney și alți membri ai consiliului de administrație au mers chiar atât de departe au lansat o campanie oficială „Salvați Disney” înainte de a conveni asupra lui Iger ca următor CEO.

Kimberly White/Getty Images

Una dintre cele mai îndrăznețe mișcări lui Iger în calitate de CEO Disney a fost să anunțe alea Pixar un an mai târziu, în 2006. În total, tranzacția a în valoare de 7,4 miliarde de dolari și a fost o preluare totală de către Disney. În 2009, Iger a făcut o altă mișcare îndrăzneață atunci când a căutat Marvel Entertainment pentru 4 miliarde de dolari. În 2011, Iger a devenit președinte al consiliului de administrație și a devenit, de asemenea, membru al consiliului de administrație al Apple, Inc. Disney și Apple au devenit strâns legat după relațiile de afaceri ale lui Iger.

În 2012, Iger a făcut o altă altă modalitate uimitoare când a vizionat LucasFilm de la George Lucas pentru 4 miliarde de dolari. Aceasta mișcare a oferit companiilor Walt Disney drepturile asupra francizelor Indiana Jones și Star Wars. Deși aceste condiții au fost în mod evident costisitoare pentru Disney, a cunoscut cu ușurință sau rentabilitate a investiției în câțiva ani scurti. În 2014, Disney recuperase deja 4 miliarde de dolari din găzduirea Marvel. Când The Force Awakens a fost lansat în 2015, a încasat 2 miliarde de dolari la box office – recuperând jumătatea din investiția Disney cu un singur film.

În 2018, Disney a făcut o altă mișcare îndrăzneață sub îndrumarea lui Iger, când a finalizat achiziția la 21st Century Fox. Deși contractul său era programat inițial să dureze până în 2018, Disney a prelungit în mod repetat domnia lui Iger ca CEO. De două ori în 2017, Disney și-a prelungit contractul, ajungând în cele din urmă la o dată de încheiere în 2021. Cu toate acestea, Iger a demisionat voluntar în 2020 – cu un mai puțin de la încheierea contractului. El a demisionat din funcția de membru al consiliului de administrație al Apple și cu un mai devreme, invocând potențiale conflicte de interese, în timp ce Apple a privit lumea divertismentului cu Apple TV.

Mulți au speculat că Robert Iger a demisionat din funcția de CEO din cauza situației actuale de coronavirus/COVID-19 în acest timp. Aceste speculații sunt oarecum fundamentale decizia lui Iger de a renunța la salariu chiar înainte de demisia sa, invocând preocupările economice generate de virus.

Câștiguri și venituri: La un moment dat, cele 1,08 milioane de acțiuni Disney ale lui Bob Iger aveau o valoare de piață de 130 de milioane de dolari. Într-un obișnuit care a precedat pensionarea, Bob a câștigat 40 – 50 de milioane de dolari în compensație totală, inclusiv salariul de bază, bonusuri și acțiuni. În 2015, sa raportat că Iger a câștigat 44,9 milioane de dolari în salariu anual. În 2019, Forbes a raportat că Iger a câștigat 3 milioane de dolari în acel an în salariu, plus un bonus de 21,8 milioane de dolari. El a câștigat, de asemenea, 19,6 milioane de dolari prin acordarea de acțiuni și opțiuni, ducându-și câștigurile totale la 47,5 milioane de dolari în acel an.

Premii: În 2012, Robert Iger a câștigat Premiul Ambasador al Umanității, iar a fost înmânat de Steven Spielberg. În plus, el a câștigat Milestone Award de la Producer’s Guild of America în 2014. În 2019, Iger a fost numit „Omul de afaceri al anului” de revista Time .

Articolul precedentBing Crosby
Articolul următorMonica Lewinsky

Related Articles

Ultimele articole