Monica Lewinsky

Care este valoarea netă a Monicăi Lewinsky?

Monica Lewinsky este o autoare americană, vorbitoare publică și activistă anti-bullying, care are o netă de 1,5 milioane de dolari. Lewinsky a obținut notorietate pentru prima dată după ce a avut o aventură cu președintele Bill Clinton în timp ce lucra ca stagiar la Casa Albă la mijlocul anilor 1990. Scandalul a dus la demiterea lui Clinton, iar Monica a devenit o celebritate internațională.

Lewinsky, care a spus că a fost „prima persoană care a avut reputația completă distrusă la nivel mondial prin internet”, lucrează ca activistă împotriva hărțuirii cibernetice din 2014 și este un susținător proeminent al mișcării #MeToo. Ea a făcut echipă cu autorul Andrew Morton pentru a publica cartea „Povestea lui Monica” în 1999, iar avansul ei în cartea a fost de 500.000 de dolari. Monica și-a proiectat, de asemenea, propria linie de genți, a servit ca purtător de cuvânt pentru Jenny Craig și a găzduit emisiunea de întâlniri Fox din 2003 „Mr. Personalitate”.

În 2021, Monica a contribuit la producerea seriei FX „Impeachment: American Crime Story”, în care Beanie Feldstein în rolul Monicai și Clive Owen în rolul lui Bill.

Tinerete si educatie

Monica Lewinsky sa născut Monica Samille Lewinsky pe 23 iulie 1973, în San Francisco, California. Ea a crescut într-o gospodărie evreiască din Los Angeles cu mama Marcia (o autor), tatăl Bernard (un oncolog) și fratele Michael. Părinții Monicăi s-au despărțit în 1987 și s-au recăsătorit amândoi după divorțul lor amar. Lewinsky a urmat școala Sinai Temple, Sinai Akiba Academy, precum și John Thomas Dye School, Beverly Hills High School și Bel Air Prep, absolvind în 1991.

Sa înscris apoi la Santa Monica College și a lucrat la departamentul de teatru din Beverly Hills High School înainte de a se transfera la Lewis & Clark College din Portland, unde a obținut o diplomă de psihologie în 1995. În iulie 1995, Monica a început să fie lucreze ca stagiar șef neremunerat la Casa Albă. din biroul personalului Leon Panetta, iar în decembrie a acelui an, ea a câștigat o poziție plătită în Biroul pentru Afaceri Legislative de la Casa Albă. Un deceniu mai târziu, sa întors la școală și a studiat psihologia socială la London School of Economics, absolvind cu un master în 2006.

Scandal prezidențial

Lewinsky a spus că între noiembrie 1995 și martie 1997, ea a avut o nouă întâlnire sexuală cu Clinton, dar că acele întâlniri nu au inclus actul sexual. Monica a fost transferată la Pentagon în aprilie 1996, deoarece superiorii ei au considerat că petrecerea prea mult timp în preajma președintelui Ea i-a spus colegiul de muncă Linda Tripp, recunoscând că a avut o relație cu comandantul șef, iar în septembrie 1997, Tripp a început să-și înregistreze în secret conversațiile telefonice cu Lewinsky.

Monica a rămas la Pentagon până în decembrie 1997, iar luna următoare, ea a negat o relație cu Clinton într-o declarație de răspundere proprie în cazul Paula Jones. Ea a încercat so convingă pe Linda să mintă sub jurământ, dar Tripp ia dat casetele lui Kenneth Starr, care a servit ca consilier independent în timpul președinției lui Clinton și investigațiile imobiliare ale familiilor Whitewater.

Tripp la convins pe Lewinsky nu curețe sau rochie albastră care conține să dovezi ale unei întâlniri sexuale cu Clinton și ia spus să salveze orice cadouri pe care le-a dat. Clinton a negat că ar fi avut relații sexuale cu Monica sub jurământ și într-o conferință de presă din ianuarie 1998, dar după ce Starr a intrat în posesia rochiei albastre, președintele și-a schimbat tonul și a recunoscut că a avut o relație. cu domnișoara Lewinsky care nu era potrivită. ” Lewinsky și Clinton au depus mărturie în fața unui mare juriu, iar Biroul Consilierului Independent ia acordat Monicai imunitate tranzacțională.

(Fotografia de Noam Galai/Getty Images)

Carieră

În martie 1999, Monica a fost intervievată de Barbara Walters la „20/20”, atrăgând o audiență de 70 de milioane de telespectatori; la momentul scrierii acestui articol, este încă al doilea cel mai vizionat interviu din istoria televiziunii (în spatele interviului lui Oprah Winfrey din 1993 cu Michael Jackson), iar drepturile internaționale i-au adus lui Lewinsky 1 milion de dolari. Monica a jucat în „Saturday Night Live” pe 8 mai 1999, apărând în două sketchuri. În ianuarie 2000, a început să facă reclame pentru Jenny Craig, Inc.; compania de dietă a încheiat un acord de sprijin de 1 milion de dolari cu Lewinsky, care ia impus să slăbească cel puțin 40 de lire sterline într-o perioadă de șase luni. Compania a stârnit controverse alegând-o pe Monica drept purtător de cuvânt și i-au încheiat campania în aprilie a acelui an, plătindu-i doar 300. 000 de dolari din 1 milion de dolari pe care i-au promis. Tot în anul 2000,

În 2002, Lewinsky a apărut la „Monica în alb și negru” de la HBO, ceea ce a oferit șansa de a-și spune partea ei a poveștii și a răspunderii la întrebări din partea publicului. În 2003, ea a găzduit reality show-ul „Mr. Personality” și a apărut la „Jimmy Kimmel Live!”, „The View” și „V Graham Norton”. În 2005, Monica sa mutat la Londra și a rămas departe de ochii publicului timp de aproape un deceniu, dar în 2014, la început să scrie pentru „Vanity Fair”, a apărut în special în National Geographic Channel „The 90s: The Last Great Decade”. ” și sa declarat împotriva hărțuirii cibernetice la evenimentul „30 Under 30” al revistei „Forbes”.

Lewinsky a susținut o conferință TED pe acest subiect în martie 2015, iar trei luni mai târziu, sa alăturat revoluției Bystander, o organizație anti-bullying, ca ambasador și consilier strategic și a vorbit despre bullying la Festivalul Internațional de Creativitate Cannes Lions. În 2017, Monica a scris prefața la „Shame Nation: The Global Epidemic of Online Hate”, o carte de Sue Scheff și Melissa Schorr, iar în 2019, a discutat despre rușinea publică în „Last Week Tonight with John Oliver”.

Monica a lucrat ca producător în cel de-al treilea sezon al lui Ryan Murphy „Impeachment: American Crime Story”, care se concentrează pe scandalul Clinton-Lewinsky. Serialul a început filmărilor în toamna anului 2020 și a debutat în toamna anului 2021.

Viata personala

Monica a spus că a suferit de tulburare de stres post-traumatic după scandal și că tricotajul a ajutat-o ​​​​și face față atenției nedorite din presă. Acest hobby a determinat-o să creeze The Real Monica, Inc. în 1999 și să creeze genți de mână care au fost vândute în magazine precum Fred Segal și Henri Bendel. De la scandal, Lewinsky a locuit în New York City, Londra, Portland și Los Angeles și a rămas în mare parte în afara reflectoarelor din 2005 până în 2014, când a scris un eseu, „Shame and Survival” pentru „Vanity Fair” și a devenit un colaborator permanent pe site-ul revistei.

Related Articles

Ultimele articole