Regele gorilelor a murit

Regele gorilelor a murit

Celebra gorila cu spatele argintiu Titus, cunoscuta si sub numele de “regele gorilelor” din Rwanda, a murit de batranete luni, 14 septembrie, la varsta de 35 de ani, in Parcul National al Vulcanilor din Rwanda, a anuntat, marti, Oficiul rwandregele-gorilelor-a-muritez pentru Turism si Parcuri Nationale (ORTPN).

“ORTPN a aflat, cu mare tristete, despre moartea legendarului Titus, cunoscut si ca regele gorilelor”, se arata intr-un comunicat oficial, citat de AFP. “Nu era numai cel mai puternic (mascul) cu spatele argintiu din Parcul National al Vulcanilor, ci si una dintre gorilele cele mai cunoscute”, a tinut sa precizeze ORTPN.

“Niciun om de stiinta nu ar fi putut sa ii prevada ascensiunea in sanul grupului. Pentru ca, din nefericire, Titus a avut parte de numeroase tragedii de-a lungul vietii”, reaminteste ORTPN.

Membrii familiei lui Titus au fost ucisi de braconieri, iar cand era doar un bebelus, Titus a fost abandonat de mama lui in urma unui atac violent lansat de un mascul dominant. In adolescenta, Titus a devenit membrul unui grup de masculi tineri, carora li s-au alaturat ulterior cinci femele.

Beetsme, masculul dominant, dar care incepea sa imbatraneasca, i-a cedat locul sau lui Titus, care a preluat astfel conducerea grupului. “Regele gorilelor” a avut o descendenta numeroasa, fiind cel mai bun exemplu al unei specii care a supravietuit, impotriva oricaror asteptari.

“Moartea sa este o pierdere imensa pentru Rwanda”, a concluzionat ORTPN.


Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole