Razboiul sexelor – barbatii au mai mult timp liber decat femeile

Razboiul sexelor – barbatii au mai mult timp liber decat femeile

Razboiul sexelor are inca un motiv sa continue. S-a ajuns la concluzia ca barbatii se bucura de jumatate de ora mai mult timp liber pe zi decat femeile.

Cum putem defini timpul liber? Timpul de care razboiul-sexelor-barbatii-au-mai-mult-timp-liber-decat-femeiledispunem in fiecare zi poate fi impartit in munca, timp neplatit, timp personal sit imp liber.

Munca include munca platita sau studiu.

Timpul liber include timpul petrecut in fata televizorului, diverse pasiuni, intalnirile cu prietenii, participarea la diverse evenimente, si practicarea de sporturi.

Munca neplatita include treburile prin casa, gatitul, supravegherea copiilor sau a adultilor, si cumparaturile.

Timpul personal include dormitul, mancatul, bautul, igiena personala, aranjarea parului, exercitiile fizice si ingrijirea medicala. Lenevitul sau pranzul cu prietenii intra de asemenea la timpul personal.

Femeile petrec cu 22 de minute mai mult timp personal decat barbatii.

Daca shopping-ul nu ar conta ca munca neplatita, distanta dintre sexe ar fi si mai ingusta.

Si sondaje reiese faptul ca femeile fac mai multe cumparaturi decat barbatii. O parte din acest timp dedicat cumparaturilor conteaza ca timp liber, in special in cazul femeilor.

Daca luam in considerare timpul pe care femeile il petrec pentru cumparaturi si in baie, atunci barbatii petrec doar 10 minute de timp liber in plus pe zi fata de femei.

Aceste informatii au fost furnizate de catre Organizatia pentru Cooperare Economica, clubul natiunilor cele mai bogate.

Barbatii din Marea Britanie petrec 32 de minute de timp liber in plus pe zi, cei din SUA – 38 de minute, cei din Franta – 33 de minute, cei din Belgia – 50 de minute si cei din Germania – 22 de minute.

Studiul mai adauga: ‘In timp ce barbatii norvegieni petrec doar cateva minute in plus de timp liber fate de femei, barbatii italieni se bucura de aproape 80 de minute in plus pe zi.”

In cazul barbatilor italieni, diferenta majora se datoareaza faptului ca barbatii se uita la televizor in timp ce sotiile fac curat in casa.

Studiul, lansat pentru a marca Ziua Internationala a Femeii, a folosit comparativ lenea barbatilor pentru a sustine actiunile de sustinere a egalitatii pentru femei.

‘Guvernele si firmele ar trebui sa acorde mai multa atentie discriminarii dintre sexe.’

Conform tarilor OCDE, 62% dintre femei au un loc de munca si castiga cu o cincime mai putin decat barbatii.

Diferentele dintre sexe, apar datorita timpului pe care femeile il acorda cresterii copiilor.

Articolul precedentMancare – Secretele oului
Articolul următorVand Boltari

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole