Ray Lewis

Care este valoarea netă, câștigurile din carieră și salariul lui Ray Lewis?

Ray Lewis este un linebacker retras de fotbal american, care are o netă de 30 de milioane de dolari. Și-a petrecut toată cariera de fotbal de 17 ani jucând pentru Baltimore Ravens din NFL. În timpul carierei sale, el a câștigat doar în jur de 95 de milioane de dolari în salariu.

Tinereţe

Raymond Anthony Lewis Jr. sa născut în Bartow, Florida, pe 15 mai 1975. A fost membru al echipei de fotbal de la Liceul Kathleen din Lakeland — de fapt era un linebacker All-American în echipă. Pe lângă fotbal, Lewis a mai luptat și în timpul liceului. Fratele său mai mic, Keon Lattimore, a jucat și el fotbal; el este un fost alergător la Universitatea din Maryland. În timp ce Lewis creștea, tatăl lipsei sale din viața lui de cele mai multe ori. Cu toate acestea, este probabil că Lewis a obținut cel puțin o parte din talentul său atletic, deoarece tatăl său a fost un luptător de liceu care are o stabilitate înregistrată în tinerețe.

Cariera universitară

După liceu, Lewis sa înscris ca student la Universitatea din Miami, unde a jucat pentru echipa de fotbal Miami Hurricanes a școlii. Ca boboc, a fost titular în cinci jocuri, compilând 81 de tacleri, două sacouri și patru devieri de pase în primul an. Datorită performanței sale de top, Lewis a fost numit în echipa All-American pentru boboc. Apoi, în al doilea an, a continuat să performeze bine și a câștigat onorurile de la prima echipă All-American și All-Big East. Anul său de junior a continuat tendința de a avea performanțe bune – a fost numit din nou în echipele All-America și All-Big East și chiar a fost numit pe locul secund pentru Premiul Butkus, care este un premiu acordat celui mai bun linebacker din fotbal universitar. El și-a încheiat sezonul de juniori cu statistici excelente, inclusiv 160 de tacleri, două sacouri, două interceptări, un balon forțat, și un touchdown. Pe măsură ce interesul sa acumulat în jurul lui Lewis și al carierei sale viitoare, el a decis să renunțe la ultimul sezon de eligibilitate pentru fotbal universitar și, în schimb, a intrat în draftul NFL din 1996.

Cariera profesionala

În draftul NFL din 1996, Baltimore Ravens l-au ales pe Lewis pe locul 26 la general în prima rundă a draftului. Ravens tocmai fusese înființat, iar sezonul 1996 avea să fie sezonul lor inaugural. Ca atare, Lewis a fost de fapt a doua alegere la draft de catre Ravens, dupa placajul ofensiv Jonathan Ogden, care a fost selectat pe locul 4 in general in draftul din 1996.

Primul său joc profesionist a fost împotriva Oakland Raiders și a ajutat pe Ravens la victorie. Performanța sa din timpul jocului, care a inclus șapte tacleri și o interceptare, ia titlul adus de Jucătorul defensiv al săptămânii AFC. La sfârșitul sezonului său de debut în NFL, a fost numit în echipa USA Today’s All-Rookie. În timpul celui de-al doilea sezon profesionist, sezonul 1997, Lewis și-a câștigat locul în primul său Pro Bowl, după ce a înregistrat un record în carieră de 184 de tacleri. El și-a făcut a doua apariție la Pro Bowl în timpul sezonului 1998 datorită performanței sale, care a inclus 120 de tacleri, trei sacuri, două interceptări și șapte devieri de pase.

Lewis a continuat să exceleze în cariera sa de fotbal profesionist. În total, el a câștigat 13 excursii la Pro Bowl și a fost numit în echipa NFL All Decade (anii 2000). În 2000 și 2003, liga la numită pe Lewis Jucătorul defensiv al anului – el este doar al șaselea jucător din istorie care a câștigat acel premiu de mai multe ori. În plus, Lewis a fost membru al echipei Ravens în timpul victoriilor echipei Super Bowl din 2000 și 2013. Sa retras din fotbalul profesionist după sezonul 2012.

Alta munca

În 2015, Lewis a publicat o autobiografie, „I Feel Like Going On: Life, Game, and Glory”. Lewis și-a deschis propriul restaurant, Ray Lewis Full Moon Bar-B-Que, în Baltimore, Maryland, în 2005. Unitatea a rămas deschisă până în 2008. El a apărut și la televiziune, mai întâi pe ESPN ca colaborator pentru acoperirea rețelei NFL. din 2013 până în 2016, iar mai târziu cu canalul Fox Sports 1 primul cu 2017.

(Fotografia de Al Bello/Getty Images)

Probleme juridice și proces de crimă

El este la fel de cunoscut (și infam) pentru problemele sale legale în ianuarie 2000, când a izbucnit sau ceartă între Lewis și tovarășii săi și un alt grup de oameni, care a dus la moartea înjunghiată a lui Jacinth Baker și Richard Lollar. Lewis și doi însoțitori, Reginald Oakley și Joseph Sweeting, au fost audiați de poliția din Atlanta, Georgia, iar 11 zile mai târziu cei trei bărbați au fost inculpați pentru crimă și agresiune gravă. Costumul alb pe care îl purta Lewis în noaptea crimelor nu a fost niciodată găsit, iar procurorul districtual Paul Howard a susținut că costumul pătat de sânge a fost aruncat într-un coș de gunoi în fața unui restaurant fast-food. Sângele victimei Jacinth Baker a fost găsit în limuzina lui Ray Lewis. După două săptămâni de proces, avocații lui Lewis, Don Samuel și Ed Garland, a negociat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorul districtual în cadrul aceleiași acuzații de crimă împotriva lui Ray Lewis au fost respinse în schimbul mărturiei sale împotriva lui Oakley și Sweeting și pledoariei sale de vinificare la o acuzație de contravenție de obstrucție a justiției. Multe controverse încă îl înconjoară pe Lewis, deoarece publicul a vorbit cu privire la dezgustul său față de ideea de a venera un bărbat pe care îl îngrijesc pe mulți oameni un „băgaș” care și-a predat prietenii pentru a se salva.

Viata personala

Lewis are un total de șase copii – patru fii și două fiice. Fiii săi Ray Lewis III și Rayshad Lewis au urmat ambii pe urmele tatălui lor și au jucat, de asemenea, fotbal la nivel colegial. Lewis este un creștin devotat și vocal – credința sa a fost chiar prezentată ca povestire într-un număr din 2006 al revistei Sports Illustrated. După ce a părăsit colegiul devreme pentru a intra în draftul NFL, Lewis sa întors mai târziu la școală și și-a câștigat diploma de licență în 2004 la Universitatea din Maryland University College.

Articolul precedentBătrânul Murdar
Articolul următorPia Mia

Related Articles

Ultimele articole