Quentin Tarantino

Care este valoarea netă și salariul lui Quentin Tarantino?

Quentin Tarantino este un scriitor, producător, regizor și actor american cunoscut pentru că a scris/regiat și a produs unele dintre cele mai unice filme dramatice/de acțiune din ultimele trei decenii. În momentul în care scriu acest articol, aveți netă a lui Quentin Tarantino este de 120 de milioane de dolari. Quentin Tarantino este unic ca regizor de film din mai multe motive. Are un stil caracteristic și pare să-și facă propriile reguli în ceea ce privește acest film. This abordare unică a povestirii a contribuit fără îndoială la popularitatea și succesul lui Tarantino ca regizor, iar filmele sale au generat peste 1,5 miliarde de dolari la nivel global.

Tinereţe

Quentin Tarantino sa născut în Knoxville, Tennessee, pe 27 martie 1963. Relația părinților lui sa încheiat la scurt timp după ce sa născut. Deși mama lui îl întâlnise pe tatăl lui Quentin în Los Angeles, ea să întors la Knoxville pentru a fi cu familia și după divorț. Quentin Tarantino a petrecut 3 ani locuind în Knoxville înainte ca mama lui să se mute din nou la Los Angeles.

De data aceasta mama sa sa casatorit cu un muzician, iar nu tata vitreg al lui Quentin a avut o influenta majora in viata viitorului regizor. Împreună au mers la proiecțiile a nenumărate filme, chiar dacă filmele conțineau conținut pentru adulți. Din cauza unei probleme de sănătate în 1973, Tarantino a fost trimis înapoi la Knoxville pentru a locui cu bunicii săi. Mama lui a divorțat și de noul ei soț.

Experiențe timpurii cu filmul

Tarantino a fost implicat în actorie și scenariu încă de la vârsta fragedă. Până la vârsta de 14 ani, el scria diverse scenarii și participă la piese de teatru la casa de teatru comunității locale. Până la vârsta de 15 ani, el a abandonat liceul pentru a ajunge la un cinematograf. De asemenea, a început să ia cursuri de actorie și o întâlnire cu multe persoane cu care va lucra mai târziu. În anii ’80, Tarantino a lucrat într-un magazin de filme.

În 1987, el a scris și a regizat primul său film. După ce a lucrat ca asistent de producție pentru un videoclip cu exerciții, Tarantino și-a rezervat și primul său rol de actor în 1987. A jucat rolul unui imitator al lui Elvis.

Descoperire

Descoperirea lui Quentin Tarantino a venit când a fost plătit să scrie scenarii pentru From Dusk Till Dawn . Cu toate acestea, filmul nu a fost lansat în 1996. Tarantino a scris scenariu pentru True Romance și a vândut drepturile asupra scenariului înainte de a fi lansat în 1993. Există unele controverse cu privire la film, deoarece Quentin Tarantino a afirmat mai târziu că scenariul a fost schimbat considerabil. Mai târziu a renegat-o complet. True Romance este oferit totuși banii de care avea nevoie pentru a finanța primul său film important, Reservoir Dogs. Filmul a fost lansat în 1992 și a fost proiectat la Festivalul de Film de la Sundance. Filmul a ilustrat talentul lui Tarantino, mai ales în ceea ce privește dialogul. Producția sa a fost posibilă de personalități de rang înalt care au decis să finanțeze afacerea, inclusiv Harvey Keitel, care a avut și un rol principal.

După ce Reservoir Dogs la pus pe Tarantino pe radarul de la Hollywood, el a fost abordat de mai mulți directori care doreau ca să regizeze filme majore. Tarantino era bucuros să accepte posturi de scriitor necreditate pentru filme în acest moment, dar dorea să regizeze ceva pe care îl creează personal. El a respins ofertele pentru locuri de muncă în regie și, în schimb, la început să lucreze la scenariul pentru Pulp Fiction . Când filmul a fost lansat în 1994, a prezentat lumii că Tarantino ar putea fi înțeles cu cei mai mari regizori din lume. Filmul a încasat peste 200 de milioane de dolari. Tarantino a jucat și un rol de actor în film, așa cum făcuse anterior în Reservoir Dogs . În 1996, From Dusk Till Dawna fost în sfârșit eliberat. Încă o dată, Tarantino ar avea șansa de a-și etala talentele actoricești cu un rol principal în film.

Quentin Tarantino a scris și regizat și Jackie Brown din 1997 . A încasat 72 de milioane de dolari cu un buget redus, dovedind încă o dată că filmele cu Tarantino erau extrem de populare și profitabile.

Kevork Djansezian/Getty Images

Următorul proiect al lui Tarantino a fost seria Kill Bill . Ambițiosul film de acțiune a încorporat multe alegeri stilistice, atrăgând influențe din spaghetti western-urile, filmele vechi cu Kung-Fu și filmele de groază italiene – pentru a numi doar câteva. Kill Bill Vol. 1 lansat în 2003 și Kill Bill Vol. 2 a fost lansat în 2004. Filmele au fost inițiale destinate să fie lansate pentru o singură ședință, dar au fost împărțite din cauza duratei lungi. Împreună, filmele au încasat aproape 335 de milioane de dolari.

Tarantino avea nevoie în următorii câțiva ani pentru a participa la o serie de proiecte, la serialul de televiziune la documentare. Următorul a avut proiect major a venit când a co- regiat Grindhouse împreună cu Robert Rodriguez. Segmentul lui Quentin Tarantino sa intitulat Death Proof.

El a revenit la realizarea de filme într-o formă adevărată cu lansarea în 2009 a filmului Inglorious Basterds . Acesta s-ar dovedi a fi filmul său cu cele mai mari încasări de până acum, cu câștiguri de box office de peste 320 de milioane de dolari la nivel mondial. Cu toate acestea, acest record a fost doborât în ​​​​2012 odată cu lansarea lui Django Unchained . Filmul a încasat peste 425 de milioane de dolari.

The Hateful Eight a urmat în 2015, cu un profit mai mic la box office de 155 de milioane de dolari. În 2019, Tarantino a lansat Once Upon a Time in Hollywood . Filmul a încasat aproape 375 de milioane de dolari.

Quentin Tarantino Salariu pe film

Quentin primește în mod obișnuit un avans de 20 de milioane de dolari pentru munca sa standard de regie/producție/scris pentru propriile filme. El deține, de asemenea, un procentaj generos de backend din profiturile filmelor sale, care se poate traduce într-un total per film de 30-40 de milioane de dolari în unele cazuri.

Premii

Tarantino a câștigat o serie de premii ca urmare a realizărilor sale în lumea filmului. Acestea includ două premii Oscar, două premii BAFTA și patru Globuri de Aur. În plus, Tarantino a fost nominalizat la multe alte premii. În 2015, a primit și o stea pe „Walk of Fame” de la Hollywood.

Related Articles

Ultimele articole