Pozitii sexuale mai bune pentru a concepe un copil

Pozitii sexuale mai bune pentru a concepe un copil

Iata cateva intrebari la care incercam sa raspundem:

Sunt unele pozitii sexuale mai bune decat altele pentru a concepe un copil? Producerea unui orgasm mareste sansele de concepere ale unui copozitii-sexuale-mai-bune-pentru-a-concepe-un-copilpil? Ar trebui sa stai intinsa dupa ce ai facut sex?
Sunt unele pozitii sexuale mai bune decat altele pentru a concepe un copil?
Nu există nicio dovadă a faptului că o anumită poziţie sexuală duce la conceperea unui copil.
Poate ati auzit ca pozitiile care ajuta la depunerea lichidului seminal cat mai aproape de cervix – cum ar fi pozitia misionarului (barbatul deasupra) – sunt mai promitatoare decat altele, insa nu exista studii care sa certifice acest lucru.

Pe de altă parte, momentul propice este un factor esenţial. Pentru a avea mai multe şanse de a concepe, faceti sex cu o zi sau două înainte de ovulatie şi din nou in ziua ovulatiei.

Producerea unui orgasm mareste sansele de concepere ale unui copil?
Unele personae cred ca este mult mai probabil ca o femeie sa ramana insarcinata daca ajunge la orgasm dupa ce partenerul ei a ejaculat, insa nu exista dovezi care sa sustina aceasta teorie.

Orgasmul feminin nu este neaparat o conditie a conceperii unui copil dar este posibil ca unele contractii uterine sa ajute la duca sperma mai aproape de tuburile uterine.
Aceste contractii nedureroase au loc involuntar, chiar daca nu faceti sex si mai ales cand se apropie perioada de ovulatie.

Ar trebui sa stai intinsa dupa ce ai facut sex?
Nu exista nicio dovada in acest sens, dar nici nu va poate deranja. Ramanerea la orizontala pentru 15 minute dupa consumarea actului sexual, duce la oprirea unei cantitati mai mari de sperma in vagin. Desigur, avand in vedere ca exista milioane de spermatozoizi la fiecare ejaculare, ar trebui sa ramana suficienta sperma in vagin, chiar daca va ridicati imediat.

Nota: Daca ati incercat sa concepeti un copil pentru o perioada de peste un an si n-ati avut succes (sau 3-6 luni daca aveti peste 35 de ani) sau daca aveti ciclul neregulat, cel mai bine ar fi sa cereti sfatul unui specialist in fertilitate.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole