Polygel, ce este?

Polygelul a revoluționat lumea unghiilor. Într-adevăr, această combinație perfectă de gel UV și rășină acrilică a făcut posibilă obținerea unei paste de gel gata de utilizare, ultra-practică chiar și pentru începători. Polygelul este mai ușor decât rășina și gelul. Vâscozitatea sa facilitează foarte mult manipularea și aplicarea pe unghii. Polygelul este un hibrid între gel și acril, conceput ca o sinteză a celor două produse și deci a celor două metode de reconstrucție. Deoarece este un hibrid între gel și rășină, polygelul a păstrat avantajele gelului și rășinii pe care le poți găsi mai jos.

Cum se face polygel?

Unghiile cu polygel sunt realizate cu capsule, o perie, o lampă UV, strat de bază, împingător de cuticule etc. Acesta este ceea ce se găsește într-un kit de polygel. Poate conține diferite tipuri de tuburi de culoare și oferă un rezultat perfect. În funcție de mărime și deget, cosmeticiana poate face un finisaj superb, pas cu pas. Polygelul este utilizat pe scară largă în arta unghiilor.

Avantajele polygelului

·Polygelul (numit și gel acrilic sau acrigel) este un produs pentru reconstrucția unghiilor născut din sinteza altor două sisteme de reconstrucție cunoscute, cel de gel (gel dur, se întărește într-o lampă UV/LED) și cel de acrilic (pulbere acrilică/polimer + monomer). Gelul acrilic nu curge ca gelul (de fapt are o consistență aproape solidă), ci exact așa cum se întărește într-o lampă UV/LED și nu în aer ca acrilul. Practic introduce avantajele ambelor produse.

·Este un excelent sistem de reconstrucție pentru cei mai puțin experimentați, dar este adesea preferat și de profesioniști datorită vitezei sale.

·Spre deosebire de geluri, polygelul nu se autonivelează, dar pe de altă parte, nu picură și rămâne acolo unde îl pui. Spre deosebire de acrilice, care au nevoie doar de aer, gelurile acrilice au nevoie de o lampă pentru a se întări. Într-o lampă LED, durează doar 30 de secunde și în timpul procesului de întărire, polygelul nu provoacă căldură excesivă pe unghii (comportament tipic al gelurilor tradiționale).

·Polygelul este mai elastic decât acrilul, mai puternic decât gelul și mai ușor decât ambele.

·Polygelul poate fi folosit și pentru acoperirea unghiilor naturale sau pentru a crea mici decorațiuni.

·Gelul acrilic este de obicei disponibil în varianta transparentă și în diferite nuanțe de roz, dar poate fi colorat după bunul plac, combinându-l cu culoarea gelului, semipermanente sau pigmenți.

·Pe un strat de polygel, poți aplica aproape orice: geluri colorate, ojă semipermanentă și oje tradiționale (dar nu uita să le îndepărtezi cu solvenți fără acetonă!)

·Pregătirea unghiei înainte de aplicare este aceeași ca și pentru gelurile tradiționale.

·Polygelul se îndepărtează prin pilire (se pot dizolva doar reziduurile ca la oja semipermanenta). Se recomandă să iei în considerare acest aspect și să reții că dacă nu știi să pilești corect, îți poți deteriora grav unghiile.

Articolul precedentOxizii: ce sunt, tipuri si cum se formeaza
Articolul următorDon Cherry

Related Articles

Ultimele articole