Placerea sexuala a femeii – orgasmul

Placerea sexuala a femeii – orgasmul

Excitatia sexuala neintrerupta e inlocuita de orgasm. Aceasta faza este caracterizata de puncte mai inalte ale tensiunii sexuale si inceputul relaxarii. In acest moment se prplacerea-sexuala-a-femeii-orgasmuloduce placerea sexuala mai mult sau mai putin intensa si contractiile involuntare ale unor organe pelviene. Aceasta perioada poate fi foarte intensa, insa e de scurta durata: de la 5 la 15 secunde. Dupa orgasm, toate schimbarile produse in corp in faza excitarii si cea a orgasmului vor disparea destul de repede permitand revenirea la faza initiala. Se intampla adesea ca unele dintre impreunarile sexuale sa nu fie soldate cu orgasm feminin. In realitate, unele relatii sexuale pot fi acompaniate de placere fizica si mare satisfactie fara ca orgasmul sa se lase aratat. Se intampla ca orgasmul sa nu fie tocmai scopul relatiei sexuale marindu-se astfel importanta complicitatii, a apropierii emotionale. Nu trebuie sa te intrebi de la bun inceput daca actul va fi un succes sau nu. Dimpotriva, incearca sa te destinzi. Fii prezent si activ in timpul impreunarii si concentreaza-te sa observi placerea.

Invata sa primesti si sa oferi placere. Lipsa orgasmului nu este un esec: nu este decat o promisiune. Numai absenta frecventa sau desavarsita a orgasmului este ingrijoratoare. Pentru femeia care cunoaste deja orgasmul, in lipsa acestuia cu noul partener, ea are nevoie de mai mult timp de acomodare, iar partenerul poate folosi aceste produse de mai jos care mareste durata de penetrare, astfel incat femeia poate ajunge la orgasm.

Pentru femeia care in momentul de fata nu stie ce este orgasmul, adica nu s-a declansat niciodata in urma raporturilor sexuale, sensul atingerii are o importanta imensa. Este un mijloc de a comunica tandretea, iubirea, caldura, nevoia de intimitate si apropiere. In plus, atingerea nu este numai un mijloc de comunicare, este o forma de comunicare in sine. Asadar, sexualitatea nu este compusa numai din penetrare si orgasm, sunt mai multe lucruri de luat in considerare, cum ar fi senzualitatea si atingerea. Adesea la inceputul relatiei, iubitii tind sa se atinga si sa se mangaie continuu. Ei consacra mai mult timp senzualitatii si invata sa se cunoasca si sa se aprecieze. Dupa ce relatia pare a fi stabilizata, primele frenezii lasa loc mangaierilor tot mai putine si mai calme. Este posibila si limitarea mangaierilor in timpul actului sexual, pentru ca in final sa ramana numai penetrarea. Se ajunge la eliminarea completa a senzualitatii si a atingerii trezind nedumerirea cuplurilor care se intreaba de ce a devenit sexualitatea lor monotona si nesatisfacatoare. Atingerile si senzualitatea sunt foarte importante atat pentru sexualitate cat si in afara acesteia. Cateodata dorintele noastre veritabile si cele mai profunde nevoi sunt neglijate. Poti sa-ti doresti apropierea, mangaierea tandra si atingerea, insa in loc de acestea tinzi sa ai o relatie sexuala. Prin urmare, este foarte posibil sa fii intr-adevar nesatisfacut: nevoile tale cele mai profunde n-au fost intampinate. Acestea decurg din confuzia dintre sexualitate si atingere. Suntem obisnuiti, in societatea moderna, ca atingerea sa fie asimilata in exclusivitate relatiei sexuale.

Daca nu e relatie sexuala atunci atingerea nu-si mai are rostul. Iar daca esti atins sau mangaiat te astepti la un final sexual inevitabil fara de care gestul pare incomplet, ii lipseste ceva. Iata cateva exemple din alte domenii ale vietii pentru a ilustra mai clar unele afirmatii. Sa ne imaginam o masa cu felul intai, felul doi si desert; este oare adevarat ca te vei stradui sa termini cat mai curand felul intai si doi pentru a ajunge la desert? Bineinteles ca nu, vei profita din plin de felul intai si doi, fara a te grabi sa iei desertul. In sexualitate nu trebuie sa uiti de mangaieri si de preludiu concentrandu-te doar pe orgasm. Mai mult decat atat. Trebuie oare pranzul tau sa contina neaparat un desert? El poate fi foarte satisfacator si copios lipsindu-se de desert. Acelasi lucru se intampla cu sexualitatea si senzualitatea. Nu esti obligat sa intretii un raport sexual daca singura ta nevoie e cea de a fi mangaiat. Pentru multe cupluri atingerea a devenit parte componenta a sexualitatii: iubitii se ating in cel mai senzual mod fiind siguri ca va urma un contact sexual. Asociand atingerea cu sexualitatea, faptul de a nu avea o relatie sexuala impiedica atingerile.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole