Permisul auto se ia din ce in ce mai greu – multe intrebari de mecanica

Permisul auto se ia din ce in ce mai greu – multe intrebari de mecanica

Daca nu ati obtinut pâna acum permisul de conducere, de acum încolo va fi mult mai greu sa intrati în posesia lui!
Examenul de obţinere a permisului de conducere este din ce în ce mai greu, lucru demonstrat şi de statistici. Promovabilitatea probei teoretice care, mai nou, se susţine pe calculator, a scăzut de la 50% la 26 %. În plus, emoţiile de la traseu se prelungesc de la 10 la 25 de minute ceea ce determină scăderea promovabilităţii acestei probe la sub 50%. Acest lucru a dus la o scădere drastică a promovabilităţii la examenul pentru permisul auto.

Noile reguli la examenul auto:

– Proba teoretică este susţinută doar pe calculator

– Chestionarul e plin cu întrebări de mecanică

– Traseul s-a prelungit de la 10 la 25 minute

În prima zi metoda de susţinere a examenului pe calculator a fost deja implementată in Ilfov, numai patru din cei 100 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea probei scrise au reuşit să promoveze.

Cert este că în faţa calculatorului, mulţi candidaţi la şoferie au emoţii şi mai mari, se grăbesc să răspundă şi astfel greşesc. Examinatorii din cadrul Serviciului Public Comunitar regim permise auto şi înmatricularea vehiculelor au mai remarcat şi faptul că mulţi dintre cei care ajung în sala de examinare nu ştiu să folosească calculatorul. „Circa 30 la sută dintre candidaţi nu ştiu să folosească calculatorul. Sînt oameni de la ţară, care nu au un computer acasă, sînt oameni mai în vîrstă care la fel nu au lucrat pe calculator şi este normal să nu ştie să-l utilizeze. Noi le explicăm înainte ce trebuie să facă”, ne-a spus Dan Zota, şeful compartimentului informatic, din cadrul SPCRPIV Bacău. Din data de 6 august, de cînd au început testările pe calculator, aproape 1.700 de persoane au fost examinate după noul sistem. Din total, doar 15,72 la sută au reuşit să răspundă corect la cel puţin 22 de întrebări din cele 26 ale chestionarului.

Related Articles

1 COMENTARIU

  1. Ca sa iei proba la sala trebuie sa citesti legislatia foarte bine.Problema se pune insa cand ajungi la traseu unde depinzi de examinatori care numai obiectivi nu sunt; si au niste texte de ti se face lehamite! Eu una as schimba sistemul asta corupt din temelii.Sa ne ajute Dumnezeu sa apucam si noi astia mai trecuti de 35 de ani si alte vremuri.Eu tot mai sper!Si mai sper ca o sa iau traseul pe bune, pentru ca nu o sa ma las.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole