Pericolele in timpul casniciei

Pericolele in timpul casniciei

Casatoria si banii sunt doua chestiuni strans legate. In vremuri grele din punct de vedere economic, familiile se confrunta cu o serie de amenintari care pot duce la separare sau chiar divort.

Statistic vorbind, casniciile sunt in generalpericolele-in-timpul-casniciei „rupte” de problemele financiare, sustine revista americana Forbes consultata de ziare.com, care a alcatuit o lista de opt amenintari care pot conduce la divort in plina criza economica.

1. Averea

„Valorezi” peste 10 milioane de dolari? In acest caz, ai face bine sa te pazesti. Un sondaj recent a aratat ca 83% dintre cei foarte avuti au tendinta sa ceara divortul dupa o pierdere financiara serioasa.

2. Incompatibilitatea

El este cheltuitor, ea este econoama, sau invers. Viziunile economice diferite inseamna probleme in casnicie. 82% dintre cei foarte bogati sustin ca incompatibilitatea este principalul motiv pentru divort, in vreme ce doar 17% s-ar desparti din motive de infidelitate.

3. Stresul

Aproape jumatate dintre americani au raportat o crestere a nivelului de stres fata de anul trecut, 14% fiind ingrijorati de economie, 8% de siguranta locului de munca si 6% de bani. Un nivel ridicat de stres dauneaza grav casniciilor, deoarece determina cresterea iritabilitatii si disfunctii sexuale, printre altele.

4. Devalorizarea caselor

Piata imobiliara in cadere libera poate pune mari presiuni pe o casnicie. In Orange County, California, unde preturile la case s-au prabusit, numarul divorturilor a crescut cu 5% in ultimile luni, comparativ cu aceeasi perioada de anul trecut.

5. Fara nici un plan financiar

Nancy Cooley, vicepresedinte pentru consiliere financiara la Smith Barney, nu a vazut prea multe probleme de casnicie printre clientii sai, crede ea, pentru ca acestia au fost bine sfatuiti. „In astfel de timpuri, daca oamenii nu au un plan sau un consilier financiar, le-ar putea fi pusa la incercare relatia” spune ea.

6. Probleme de comunicare

„Cel care tine in el ingrijorarile si temerile va avea de intampinat cel mai mare risc daca lucrurile nu merg bine din punct de vedere financiar”, sustine terapeutul Dana Gallante. Daca tii in tine problemele, pe ideea ca intreaga responsabilitate pentru binele familiei iti apartine, poti sa te indrepti foarte repede spre divort.

7. Locatia

Locul unde traiesti iti influenteaza nivelul de stres si, in consecinta, nivelul de presiune asupra relatiei tale. Locuitorii din New York City si Detroit au raportat nivele ridicate de stres in ceea ce priveste partenerii lor si economia, potrivit raportului 2008 Stress in America Surve, intocmit de American Psychological Association’s.

8. Depresia

Jonathan Rich, psiholog si autor al lucrarii „The Couples – Guide to Love and Money”, crede ca se poate vorbi de o crestere a numarului de depresii cauzate de starea economiei. „Cred ca oamenii se descurajeaza si isi negijeaza relatia daca vad ca eforturile lor nu vor fi rasplatite” sustine el.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole