Oamenii uita 3 lucruri in fiecare zi

Oamenii uita 3 lucruri in fiecare zi

Barbatii sunt mai uituci ca femeile, reiese dintr-un studiu recent, multi dintre ei neamintindu-si nici de ce au intrat intr-un magazinoamenii-uita-3-lucruri-in-fiecare-zi1. Cei mai multi uita, conform unui sondaj realizat la nivel national in Marea Britanie, cana de ceai fierbinte, amintindu-si de ea cand aceasta este deja prea rece pentru a mai fi consumata, dupa cum relateaza The Telegraph, citat de ziare.com.

Pe locul doi in aceasta statistica sunt cei care uita unde isi pun cheile de la casa sau masina, urmati de cei care uita ce marfuri trebuie sa cumpere din supermarket. Codurile PIN, parolele de tot felul, acestea sunt cele mai populare lapsusuri ale populatiei britanice si nu numai.

Altii sunt frustrati ca uita sa scoata de la congelat materia prima pentru mancarea de a doua zi sau sa-si incarce bateria de la telefon. Femeile sunt frustrate in special pentru ca uita rufele spalate in masina, trecand ore bune pana cand le intind sau le pun in uscator. Una din 10 persoane admite ca uita sa cumpere biletul de loterie pe care au promis ca-l vor lua si care le-ar putea aduce castigul vietii.

Si, totusi, in ciuda atator gadgeturi care vin in completarea memoriei noastre, reamintindu-ne de lucrurile importante pe care doream sa le facem, multe evenimente sunt inca uitate, cum ar fi facturi de achitat, ingredinte pentru masa de seara, ziua de nastere a unui prieten etc.

Aniversarea casatoriei sau ziua de nastere a partenerului, greu de tinut minte

Una din 10 persoane recunoaste ca a avut de suferit de pe urma faptului ca a uitat de onomastica sau ziua de nastere a copilului unui prieten, iar 6% au uitat chiar de ziua de nastere a partenerului de viata. In aceeasi proportie, oamenii uita de aniversarea casatoriei.

In topul primelor 25 de lucruri pe care le uita britanicii se afla locul in care si-au parcat masina (adesea neincuiata), sa puna hartie igienica la baie sau sa lase colacul de la WC jos, sa nu injure in fata copiilor si sa ude plantele din apartament sau gradina. Cei care uita mancarea in cuptor par sanatosi tun fata de cei care isi uita propria varsta, deloc putini la numar, si care sunt sfatuiti sa faca un control de specialitate.

Cea mai populara metoda pentru a fi siguri ca tin minte evenimentele importante este folosirea post-it-urilor. Altii folosesc chiar calendarul din bucatarie sau functia memento de la mobil. Cu toate ca scapa multe lucruri din vedere, doar una din patru persoane admite ca este uituca.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole