Patrick Ewing

Patrick Ewing Valoare netă: Patrick Ewing este un jucător de baschet jamaicano-american (retras) care are o avere netă de 75 de milioane de dolari. Patrick Ewing a jucat cea mai mare parte a carierei sale ca centru de start pentru New York Knicks. De asemenea, a câștigat medalii olimpice de aur ca parte a echipelor olimpice de baschet masculin în 1984 și 1992 și-a încheiat cariera de jucător cu Seattle SuperSonics și Orlando Magic la începutul anilor 2000. După ce a jucat pentru Georgetown ca atlet colegial, Ewing a devenit antrenorul principal al școlii respective.

Câștiguri din carieră : În timpul carierei sale în NBA, el a câștigat doar 125 de milioane de dolari în salariu.

În 2017, a devenit antrenor principal al universității sale, Universitatea Georgetown. El la înlocuit pe John Thompson III, la felul tată John Thompson II era antrenorul lui Patrick când era student la universitate. Ca antrenor al lui Georgetown Hoyas, Patrick a câștigat un salariu de 4 milioane de dolari pe an.

Primii ani de viață și carieră universitară: Patrick Ewing sa născut în 1962 în Kingston, Jamaica. Sa mutat la Cambridge, Massachusetts în 1975 și a învățat să joace baschet la Cambridge Rindge and Latin School. Cu doar câțiva ani de experiență în joc, a devenit în cele din urmă unul dintre cei mai buni jucători de liceu din țară.

Luând o decizie controversată de a părăsi Massachusetts, Ewing a decis în cele din urmă să joace baschet la Universitatea Georgetown. În timpul anului său de primă fază în sezonul 1981-82, Ewing a devenit unul dintre primii boboci de facultate care a început în echipa universității. El a ajuns să-i conducă pe Georgetown Hoyas la al doilea turneu Big East din istoria școlii, precum și pe locul 1 în turneul NCAA. În turneu, Georgetown a avansat în Final Four, prima dată când a făcut acest lucru din 1943. Ewing și echipa sa au continuat să apară în turneul NCAA în fiecare dintre următorii trei ani. În finala sezonului 1983-84, Georgetown a învins Universitatea din Houston pentru a câștiga primul campionat NCAA din istoria școlii. Pentru ultimul sezon al lui Ewing, echipa a câștigat din nou titlul turneului Big East. În general, Ewing’

New York Knicks:În draftul NBA din 1985, Ewing a fost recrutat de New York Knicks, semnând-l cu un contract pe 10 ani și 32 de milioane de dolari. În ciuda faptului că a suferit multe accidentări în primul său an, a fost votat începătorul anului în NBA și numit în prima echipă NBA All-Rookie. În 1993, Ewing a condus NBA cu 789 de recuperări defensive. Anul următor, ia ajutat pe Knicks să ajungă în finala NBA pentru prima dată în peste 20 de ani. În timpul playoff-ului, el a stabilit un record pentru cele mai multe lovituri blocate într-o serie de finală și a stabilit un alt record pentru cele mai multe lovituri blocate într-un singur joc, cu opt. În 1997, cariera lui Ewing aproape sa încheiat când a fost grav rănit după o cădere pe teren. A suferit o leziune a încheieturii mâinii, o luxație a osului lunar și ligamente rupte. Drept urmare,

Pentru ultimul sezon al lui Ewing cu Knicks în 1999-2000, echipa a terminat ca a treia cap de serie în Est. A avansat la finala conferinței și a măturat Toronto Raptors; cu toate acestea, Knicks au căzut în fața Pacers în șase jocuri. Printre realizările notabile ale ultimului său an, Ewing a făcut un slam dunk câștigător în meciul 7 din semifinalele Conferinței de Est. El a înregistrat, de asemenea, cel de-al 1000-lea joc NBA, terminând-și cariera la Knicks cu un record de franciză de 1.039 de jocuri jucate. În plus, Ewing a fost numit NBA All-Star de unsprezece ori, a fost numit odată în Prima echipă All-NBA, a fost de șase ori membru al echipei All-NBA a doua și de trei ori a fost numit în NBA All- Echipa defensivă.

Streeter Lecka/Getty Images

Cariera olimpică: Ewing și-a făcut debutul la Jocurile Olimpice din 1984 la Jocurile de la Los Angeles. Acolo, a concurat pentru Statele Unite într-o echipă care includea Michael Jordan, Joe Kleine, Chris Mullin, Sam Perkins, Leon Wood și Wayman Tisdale. Echipa a mers cu 8-0 la turneul olimpic, cu o medie de 95,4 puncte pe meci și câștigând medalia de aur. Ewing sa întors la Jocurile Olimpice în 1992 la Barcelona, ​​​​unde a fost membru al legendarei „Dream Team”, prima echipă olimpică americană care a prezentat jucători profesioniști activi din NBA. Neînvinsă pe tot timpul turneului, echipa a câștigat un alt aur pentru Statele Unite.

Post-Knicks: Ewing a părăsit Knicks în 2000, când a fost schimbat la Seattle SuperSonics. După un an în echipă, a fost schimbat la Orlando Magic și, ulterior, a preluat un post de antrenor asistent pentru Washington Wizards. Ewing și-a anunțat retragerea în 2002.

Cariera de antrenor: Din 2003 până în 2006, Ewing a servit ca antrenor asistent la Houston Rockets. După aceasta, a devenit asistent la Orlando Magic sub conducerea antrenorului principal Stan Van Gundy. În 2013, Ewing a devenit asistent și mai târziu antrenor principal interimar cu Charlotte Bobcats.

În 2017, Ewing a fost angajat ca antrenor principal al echipei sale alma mater din facultate, Georgetown Hoyas. Deși primul său sezon sa încheiat fără niciun turneu postseason, în al doilea sezon, Georgetown a terminat pe locul trei în Big East și a primit o ofertă pentru turneul național pe invitație. În cel de-al patrulea sezon, Ewing ia condus pe Hoyas la Turneul Big East Conference din 2021 ca a opta cap de serie. Echipa a învins-o pe Villanova, prima cap de serie, în sferturile de finală și a învins-o pe Creighton, cel de-al doilea cap de serie, în meciul de campionat pentru a se califica la turneul NCAA Division 1.

Viața personală și mass-media: Ewing a fost căsătorie cu Rita Williams din 1990 până în 1998. Are trei copii, inclusiv jucătorul NBA Patrick Ewing Jr., pe care la avut cu Sharon Campbell.

Dincolo de cariera sa de jucător, Ewing a făcut mai multe apariții în media ca el însuși. A jucat în comedia sportivă din 1996 „Space Jam” și a avut, de asemenea, cameo-uri în sitcom-uri de televiziune precum „Spin City”, „Mad About You”, „Webster” și „Herman’s Head”.

Articolul precedentBette Midler
Articolul următorJoe Perry

Related Articles

Ultimele articole