Joe Perry

Care este valoarea netă a lui Joe Perry?

Joe Perry este un muzician rock american care are o avere netă de 140 de milioane de dolari. Perry este cel mai faimos pentru că a fost chitaristul principal și ocazional solistul și compozitorul uneia dintre cele mai mari trupe rock din toate timpurile, Aerosmith. De asemenea, este în fața The Joe Perry Project și cântă și cântă la chitară pentru supergrupul Hollywood Vampires.

Aerosmith a vândut peste 150 de milioane de albume și a lansat câteva single-uri de succes, precum „Dream On”, „Sweet Emotion”, „Walk This Way”, „Love in an Elevator”, „Janie’s Got a Gun” și „I Don”. Nu vreau să ratez un lucru.” Joe și-a lansat debutul solo omonim în 2005 și l-a urmat cu „Have Guitar, Will Travel” (2009), „Joe Perry’s Merry Christmas” (2014) și „Sweetzerland Manifesto” (2018). Aerosmith a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 2001, iar revista „Rolling Stone” l-a clasat pe Perry pe locul 84 în lista lor din 2015 „100 Greatest Guitarists”. Joe și-a publicat memoriile, „Rocks: My Life In and Out of Aerosmith”, în 2014.

Tinereţe

Joe Perry s-a născut Joseph Anthony Pereira pe 10 septembrie 1950, în Lawrence, Massachusetts. A crescut în Hopedale, Massachusetts, cu mama Mary (profesor de gimnastică), tatăl Anthony (un contabil) și sora mai mică Anne-Marie. În copilărie, Joe și-a dorit să fie biolog marin, dar s-a luptat la școală. Părinții lui i-au spus că ar putea să facă un stagiu la Instituția Oceanografică Woods Hole dacă obține note mai bune, dar când nu a fost nicio îmbunătățire, l-au trimis la Vermont Academy, o școală pregătitoare pentru băieți, în timpul anului său junior. . Perry a început să cânte la chitară la vârsta de 10 ani, învățând să cânte cu mâna dreaptă, în ciuda faptului că era stângaci, iar după ce colegii săi de la Academia din Vermont l-au expus unor artiști precum Jimi Hendrix, The Who și The Yardbirds, interesul lui Joe s-a mutat de la marina. biologie la rock and roll.

Carieră

În anii 1960, Joe a format un grup numit The Jam Band cu Tom Hamilton, iar după ce Steven Tyler, Joey Kramer și Brad Whitford s-au alăturat trupei, au devenit cunoscuți sub numele de Aerosmith și au lansat albumul lor de debut cu titlul în 1973. Eleven of Aerosmith’s 15 albume au obținut titlul de platină sau mai mult decât în ​​SUA, iar „Get a Grip” (1993) și „Nine Lives” (1997) au ajuns pe locul 1 în topul „Billboard” 200. După lansarea piesei „Rocks” din 1976, au început să se producă probleme în cadrul trupei, consumul de droguri și relațiile tensionate împiedicând procesul creativ, dar acest lucru nu a împiedicat continuarea lor, „Draw the Line” din 1977, să devină Double Platinum. În 1979, Perry a părăsit Aerosmith după o ceartă cu Tyler și, din moment ce se aflau în mijlocul înregistrării albumului „Night in the Ruts” la acea vreme, au fost angajați chitariști temporari pentru a ajuta la finalizarea albumului. Joe a format The Joe Perry Project și a lansat albumele „Let the Music Do the Talking” (1980), „I’ve Got the Rock’n’Rolls Again” (1981) și „Once a Rocker, Always a Rocker” ( 1983).

Larry Busacca/Getty Images

Perry s-a reunit cu Aerosmith în 1984 și s-a angajat în turneul „Back in the Saddle”, apoi a lansat albumul din 1985 „Done with Mirrors”. În anul următor, Joe și Steven au făcut echipă cu Run-DMC pentru un remake al „Walk This Way”, care a atins vârful pe locul 4 în topul „Billboard” Hot 100. Trupa a lansat albumul „Pump” în 1989, iar single-urile „What It Takes”, „The Other Side” și „Love in an Elevator” au ajuns pe locul 1 în topul „Billboard” Mainstream Rock Songs. În 1998, trupa a ajuns pe primul loc în topul „Billboard” Hot 100 pentru prima dată cu „I Don’t Want to Miss a Thing”, care a fost prezentat pe coloana sonoră „Armageddon”. Aerosmith a primit curând o onoare pe care puține alte trupe au câștigat-o – aveau un roller coaster numit după ei.

Aerosmith a cântat la spectacolul de jumătate de normă Super Bowl XXXV din 2001 și a lansat albumul „Just Push Play” mai târziu în acel an. În 2004, au lansat un album de cover-uri de blues, „Honkin’ on Bobo”, iar Joe a lansat primul său album solo în 2005. Trupa și-a luat propriul joc video, „Guitar Hero: Aerosmith”, în 2008 și s-a angajat în „Guitar Hero: Aerosmith Tour”, care a fost anulat după ce Tyler a căzut de pe scenă în august 2009. În 2012, Aerosmith a lansat primul lor album de studio în opt ani, „Music from Another Dimension!”, care includea single-ul „Can’t”. Stop Lovin’ You”, un duet cu Carrie Underwood. În 2015, Perry a format trupa Hollywood Vampires cu Alice Cooper și Johnny Depp și și-au lansat albumul omonim în acel an și „Rise” în 2019. În 2017, Aerosmith și-a anunțat turneul de rămas bun, „Aero-Vederci Baby!” turneu, iar în 2019, trupa a început o rezidență la Park Theatre din Las Vegas numită „Aerosmith: Deuces are Wild”.

Viata personala

Joe s-a căsătorit cu Elyssa Jerret pe 5 august 1975 și l-au întâmpinat pe fiul lui Adrian înainte de a divorța în 1982. Perry s-a căsătorit cu Billie Paulette Montgomery pe 21 septembrie 1985 și au doi fii, Roman și Tony; Joe este și tatăl vitreg al lui Aaron, fiul lui Billie dintr-o relație anterioară. Tony și Adrian fac parte dintr-o trupă rock numită Dead Boots.

Perry are o linie de sos iute, Joe Perry’s Rock Your World Hot Sauces, iar Hard Rock Cafe a prezentat o quesadilla cu sosul său iute în meniul lor. În 2005, Joe a apărut la „Inside Dish with Rachael Ray” pentru a vorbi despre sosul său iute și a găti o masă. Perry a deținut restaurantul din Massachusetts Mount Blue cu Steven Tyler până în 2006.

În noiembrie 2018, Joe a leșinat în dressingul său de la Madison Square Garden după ce a cântat în timpul unui concert cu Billy Joel și a fost nevoit să anuleze restul turneelor ​​sale pentru anul. Cu doi ani mai devreme, s-a prăbușit în culise după o reprezentație cu Hollywood Vampires și mai târziu a spus că a fost din cauza „deshidratării și epuizării”.

Premii si onoruri

În 2013, Perry și Steven Tyler au fost incluși în Songwriters Hall of Fame și au primit un ASCAP Founders Award. Cu Aerosmith, Joe a câștigat patru premii Grammy – Cea mai bună interpretare rock dintr-un duo sau un grup cu voce pentru „Janie’s Got a Gun”, „Livin’ on the Edge”, „Crazy” și „Pink” – și a câștigat premiul pentru cel mai bun rock. Nominalizare instrumentală pentru „Mercy”. Trupa a câștigat șase premii americane de muzică, patru premii „Billboard”, 10 MTV Video Music Awards, două MTV Europe Music Awards, două People’s Choice Awards, două Teen Choice Awards, două Denmark GAFFA Awards și, de asemenea, două Boston Music Awards. ca premiu ASCAP pentru muzică pop, premiu BMI Pop și premiu pentru muzică Soul Train. În 2018, Perry și Tyler au câștigat un premiu Outer Critics Circle pentru cel mai bun scor nou (Broadway sau Off-Broadway) pentru „

Imobiliare

În 2005, Joe a cumpărat o fermă de 115 acri în Vermont. Sleepy Hollow Farm include un hambar cu șase tarabe, un iaz, o cabană din bușteni și o casă de oaspeți, iar Perry a scos-o pe piață pentru 3,1 milioane de dolari în 2015, dar mai târziu s-a răzgândit să o vândă. De asemenea, Perry a deținut case în Sunapee, New Hampshire, Sarasota, Florida și Duxbury, Massachusetts.

În septembrie 2021, Joe a pus pe piață proprietatea de șapte acri Duxbury, cunoscută sub numele de Brook Haven Farm, pentru 4,5 milioane de dolari:

Articolul precedentPatrick Ewing
Articolul următor201 Mesaje De 8 Martie

Related Articles

Ultimele articole